Σελίδες

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Main rating agencies set to signal default for Greece

One thing is likely after this week’s negotiations in Brussels: Greece will become the first western developed world country to default in more than 60 years.Strategists expect all three main rating agencies to determine that Greece has defaulted, because bondholders will suffer losses whatever plan policymakers decide to adopt involving private creditors. The options are debt exchanges, rollovers or buy-backs.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ελεύθερος ο Βασίλης Ξηρός


Ελεύθερος ο Βασίλης Ξηρός
"Είστε δικαστήριο των φραγκάτων και πληρώνεστε από τη λεία τους.
Εχετε πάρει τις αποφάσεις σας πριν αρχίσει αυτό το θέατρο.
Δεν θα παίξω το ρόλο που μου ορίζετε, για να έχετε άλλοθι να ανακοινώσετε τις ποινές.
Γι' αυτό δεν έφερα μάρτυρες.
Γι' αυτό ζωγραφίζω την ώρα που μιλάτε και δεν συμμετέχω σ' αυτή την παρωδία.
Αρνούμαι τις κατηγορίες σας.
Αρνούμαι να απαντήσω σε ερωτήσεις.
Αρνούμαι να απολογηθώ.
Δεν πιστεύω στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΑΣ.
Δεν πιστεύω στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ"

Απ' την απολογία του Βασίλη Ξηρού
---------------------------------------------

«Casus Belli» της Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ για την παραβίαση της Λιβανικής κυριαρχίας


Σε απειλές εναντίον του Ισραήλ προχώρησε η Χεζμπολάχ δια στόματος του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Mohammad Raad.. Σέ δηλώσεις του ο Βουλευτής της Χεζμπολάχ (όπως μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANI) ανέφερε οτι η Κυβέρνηση του Λιβάνου θα αντισταθεί στην επιχειρούμενη κλοπή των φυσικών πόρων της χώρας και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αντιμετωπίσει και να σταματήσει την Ισραηλινή προκλητικότητα .
Ο Ισραηλινός εχθρός δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε σε ένα μέτρο έρευνας για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στα αμφισβητούμενα αυτά ύδατα Καμιά εταιρεία δεν μπορεί να εκτελέσει εργασίες αναζήτησης πετρελαίου ή φυσικού αερίου σε χωρικά ύδατα αμφισβητούμενα .Πρόθεση της Λιβανικής κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει την διπλωματική οδό και τον ΟΗΕ για την επίτευξη του στόχου αυτού όμως επανέλαβε η υπεράσπιση της Εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου είναι έργο του Στρατού του Λιβάνου , της Χεζμπολάχ αλλά και του Λαού του Λιβάνου

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη… το κοριτσάκι με τα σπίρτα


Ένα σπίρτο ο Μαρκογιαννάκης, ένα σπίρτο ο Κιλτίδης... και δυστυχώς κανένα άλλο.
Αυτό, το οποίο συνέβη με το Μητσοτακέικο είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά. Η απόλυτη πολιτική "φούσκα". Ποτέ και κανένα άλλο πολιτικό "τζάκι" δεν "ξηλώθηκε" τόσο απόλυτα και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσο αυτό. Μιλάμε για γκρέμισμα, που οδηγεί στο βάραθρο, χωρίς κανένα ενδιάμεσο σημείο στήριξης. Απ' όπου κι αν "πιάνονται" ή προσπαθούν να "πιαστούν", καταρρέει μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Στην κυριολεξία …"πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις". Ό,τι ισχυρίζονται και τους βολεύει, έρχεται μέσα σε λίγο χρόνο η πραγματικότητα και τους το διαλύει. Ένας πραγματικός εφιάλτης, που δεν τελειώνει. Ένας εφιάλτης, ο οποίος "ρουφάει" ολόκληρη την οικογένεια στον πάτο της κοινωνίας.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

τα πλήθη έχουν εγκαταλείψει την «απελευθερωμένη» Βεγγάζη και συγκεντρώνονται σε τεράστιες μαζικές διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ.

Ο Συνασπισμός των «εθελοντών προθύμων χώρων» ήρθε στη Λιβύη για τη διάσωση του άμαχου πληθυσμού από την καταστολή του τυράννου Καντάφι. Τέσσερις μήνες αργότερα, τα πλήθη έχουν εγκαταλείψει την «απελευθερωμένη» Βεγγάζη και συγκεντρώνονται σε τεράστιες μαζικές διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ. Αντιμέτωποι με μια απροσδόκητη πολιτική πραγματικότητα, η αρμάδα της Ατλαντικής Συμμαχίας δεν έχει πλέον στρατηγική. Οι Ιταλοί ξεκίνησαν την αποχώρησή τους, οι Γάλλοι ψάχνουν την έξοδο.
Η λιβυκή κυβέρνηση ήλπιζε να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο άνθρωποι την 1η Ιουλίου 2011 στην Τρίπολη για να διαμαρτυρηθούν κατά του ΝΑΤΟ. Προς έκπληξη των αρχών, καθώς και της Ατλαντικής Συμμαχίας, υπήρχαν 1,7 εκατ. διαδηλωτές.


111 ημέρες μετά την έναρξη της παρέμβασης του Συνασπισμού των εθελοντών χώρων στη Λιβύη, δεν υπάρχει καμία στρατιωτική λύση στον ορίζοντα και οι ειδικοί συμφωνούν όλοι ότι ο χρόνος τρέχει υπέρ της κυβέρνησης της Λιβύης, εκτός αν συμβαίνει κάτι τυχερό η αν δολοφονηθεί ο Μουαμάρ ελ Καντάφι.
Στις 7 Ιουλίου, το ιταλικό Υπουργικό Συμβούλιο μείωσε κατά το ήμισυ τη συμμετοχή της χώρας στην πολεμική επιχείρηση και η Ιταλία απέσυρε τον ελικόπτεροφόρο της.  Ο Πρόεδρος Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως ήταν πάντα εχθρικός προς αυτή την επιχείρηση, αλλά αναγκάστηκε από το Κοινοβούλιο του να συμμετάσχει.
Στις 10 Ιουλίου, ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας Gérard Longuet, αναφέρθηκε σε πολιτική λύση που θα πέρναγε από την αναχώρηση του Καντάφι «σε μια άλλη πτέρυγα του ανακτόρου του και με άλλο τίτλο».
Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πια παλάτι, η πρώτη προϋπόθεση είναι καθαρά τυπική, ενώ για τη δεύτερη, κανείς δεν αντιλαμβάνεται την έννοια, εκτός ότι πρόκειται για σημασιολογική φυγή.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Americans are about to experience the same pain as the Greeks ?

Another shock from the Labor Department on top of last month’s disaster delivers a severe and final body shot to any hope for recovery.  If last month’s jobs data catastrophe didn’t convince those betting on a U.S. recovery that they’re blowin’ Dixie, not much will.
The headline jobs number came in at more than 18,000, with a consensus expectation of 105,000 from the usual economists.  Looking beyond the headline, however, the bogus Birth-Death adjustment of more than 131,000 only serves as an insult to the intelligence of anyone tracking these data.  It’s just another Orwellian thing.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Για ένα Αριστερό και Λαϊκό Πολιτικό Μέτωπο


Για ένα Αριστερό και Λαϊκό Πολιτικό Μέτωπο

Γραμμένο από ΣύνταξηΣάββατο, 02 Ιούλιος 2011 17:08
Εννέα σημεία, για τις «Δέκα σκέψεις για την Πλατεία Συντάγματος» του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής
1. Η μεγάλη καμπή
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ακριβώς λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία στην βουλή για τον μεσοπρόθεσμο αστικό οικονομικό προγραμματισμό, βρισκόμαστε στον πυρήνα της περιόδου «ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΜΠΗΣ» σύμφωνα με την διατύπωση του Στάθη Κουβελάκη.
Είναι η περίοδος της τεράστιας χρεοκοπίας της πολιτικής γραμμής της ελληνικής αστικής τάξης όπως αυτή για μια ολόκληρη περίοδο σχηματοποιήθηκε γύρω από την επιλογή του ευρώ, δηλαδή τον φθηνό δημόσιο και ιδιωτικό δανεισμό, σε συνδυασμό με την ιδεολογική πολιτική και οικονομική διεθνοποίηση του ελληνικού καπιταλισμού με την νεοφιλελεύθερη ΕΕ.
Ταυτόχρονα είναι η περίοδος της συνεπακόλουθης ανοιχτής πολιτικής κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος εξουσίας που οδήγησε σε αυτήν την κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία. Κυρίως όμως είναι η περίοδος όπου αυτή η πολιτική χρεοκοπία συνδυάζεται με μια εκρηκτική κατάσταση πολιτικής ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος.
Πρόκειται για την πλέον συμβολική αλλά και ουσιαστική κορύφωση της ταξικής αναμέτρησης, όπου η πολιτικά ανεξάρτητη λαϊκή συνέλευση της πλατείας συντάγματος με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες καλεί και συντονίζει τον λαϊκό αγώνα σε 48ωρη περικύκλωση της βουλής και απαιτεί την ειρηνική αλλά ταυτόχρονα και μαχητική παρεμπόδιση της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου αστικού προγραμματισμού. Δηλαδή το λαϊκό κίνημα με τους δικούς του θεσμούς, συντονίζεται σε ευθεία και αταλάντευτη αναμέτρηση με το αστικό κοινοβούλιο, που αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο της αστικής κυριαρχίας.
Δεν υπάρχει άλλος πιο ρητός και πιο εναργής τρόπος ώστε να διατυπωθεί η διάθεση αλλά κι η αποφασιστικότητα του λαϊκού κινήματος, να οδηγήσει, να εκβιάσει και εν τελεί να εξαναγκάσει στην συνολική ανατροπή του σημερινού πολιτικού συστήματος.

2. Η κρίση της αριστεράς  >>>

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

MATατζήδες



Syntagma 29/06/2011 from GEORGIOS TSIOLIS on Vimeo.

Βαγγέλης Βενιζέλος, ο προικοθήρας που “πόνεσε” τους φτωχούς Έλληνες

ράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ 
αναδημοσίευση απο >>

http://epanastasi-gr.blogspot.com/2011/07/blog-post_7517.html
Ο «γαλαζοαίματος», που για χάρη τους «κυλίστηκε» στον σοσιαλισμό.
Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά με την ελληνική οικονομία, θα ήταν για γέλια. Ανέλαβε ο γνωστός Βαγγέλης Βενιζέλος να "σώσει" την ελληνική οικονομία ...Ανέλαβε ο σώγαμπρος του Μπακατσέλου να μας βάλει σε αναπτυξιακή πορεία ...Ο άσχετος δικηγόρος, που, επειδή τα "παίρνει" γρήγορα, θα μάθει τα οικονομικά της τελευταίας στιγμής, για να μας "σώσει". Ένας δήθεν...
διαπρεπής συνταγματολόγος ανέλαβε να μας "σώσει" σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν κατέχει.

Χρήστος Παπουτσής: Όμορφη Πόλη ...





και άλλες ομορφιές