Σελίδες

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ERT Live


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ο Σουν Τζου και ο κ. Σαμαράς

Ο Σουν Τζου και ο κ. Σαμαράς

Η τακτική του κλεισίματος της ΕΡΤ έχει πολλές ομοιότητες με αυτήν του Κινέζου στρατηγού. ΣΧΟΛΙΑ (14) 351   Στην Τέχνη του Πολέμου ο Σουν Τζου προέτρεπε τον στρατηγό επιτιθέμενου στρατού, αφού περάσει τον ποταμό που τον χωρίζει από τα στρατεύματα στα οποία επιτίθεται, να κάψει στο διάβα του τη γέφυρα που μόλις χρησιμοποίησε. Καίγοντάς την, ο επιτιθέμενος στρατηγός δείχνει τόσο στους στρατιώτες του όσο και στον εχθρό ότι επιλέγει να στερήσει από τον στρατό του, και τον εαυτό του, το δικαίωμα της υποχώρησης – της φυγής. Βλέποντας τις φλόγες να καταπίνουν τη γέφυρα, οι στρατιώτες του καταλαβαίνουν με τρόμο ότι έχουν απολέσει τη δυνατότητα οπισθοχώρησης. Ότι η μόνη επιλογή που τους έμεινε είναι η μάχη μέχρι τελικής πτώσεως. Από την άλλη, ο εχθρός βλέπει την ίδια ακριβώς εικόνα και συνειδητοποιεί ότι οι επιτιθέμενοι θα πολεμήσουν λυσσαλέα, καθώς αυτο-στερήθηκαν τη διέξοδο διαφυγής. Έτσι, χάνουν το ηθικό τους και είναι πολύ πιθανόν να τραπούν σε φυγή.   Η πεμπτουσία της συμβουλής του Τζου βασίζεται σε ένα παράδοξο, το οποίο όμως, όσο περισσότερο το αναλύουμε, αποκαλύπτεται πως δεν είναι καθόλου, μα καθόλου παράδοξο: καλεί τον στρατηγό να καταστρέψει κάτι που έχει τεράστια αξία γι' αυτόν και τον στρατό του – μια γέφυρα που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια στην περίπτωση που η επίθεσή τους απωθηθεί. Γιατί; Επειδή αυτή η καταστροφική πράξη, το κάψιμο της γέφυρας, (α) τρομοκρατεί τον αντίπαλο και (β) δίνει κίνητρο στους δικούς του στρατιώτες να παλέψουν σκληρότερα απ' ό,τι αν γνώριζαν ότι η γέφυρα είναι «εκεί», έτοιμη να τους «φυγαδέψει».   Γυρνώντας στις «δικές» μας μάχες, πολλοί αναρωτιούνται τι μύγα τσίμπησε τον κ. Σαμαρά και προέβη στο αυταρχικό κλείσιμο της ΕΡΤ. «Δεν γνώριζε ότι θα είχε μεγάλο κόστος;» αναρωτιούνται φίλοι και αντίπαλοι του πρωθυπουργού. Από την πρώτη στιγμή που άκουσα τα περί λουκέτου στην ΕΡΤ μου ήρθε στον νου η τακτική της «καμένης γέφυρας» του Σουν Τζου. 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Taxim


Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Τελικά τα κατάφερε να "σπάσει αυγά"

Τελικά τα κατάφερε να "σπάσει αυγά" 

Λεπτομέρειες για το κόψιμο της αναμετάδοσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ από το δορυφόρο της RRSAT παρουσιάζει ο Πάνος Χαρίτος από το Ισραήλ. Ο μέχρι πρότινος ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης στη Μέση Ανατολή σημειώνει στην προσωπική του ιστοσελίδα:
----------------------------------------------------------
NA ποιοι μας κυβερνάνε >>
"
Η Digea - Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.



«Εχθές αργά το απόγευμα ο έλληνας πρέσβης στο Τελ Αβίβ επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RRSAT και ενημέρωσε ότι, κατόπιν οδηγιών που έχει από την Αθήνα θα πρέπει να σταματήσουν την αναμετάδοση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ από το δίκτυο μετάδοσης τους.Ο διευθύνονων σύμβουλος της εταιρείας απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί διότι η RRSAT έχει λάβει εντολή από την EBU να μην διακόψει σε καμία περίπτωση το σήμα της ΕΡΤ.Η απάντηση που έλαβε από τον έλληνα διπλωμάτη ήταν πως η εταιρεία ERT S.A. δεν υφίσταται και πως επίσημα ο έλεγχός της έχει περιέλθει στο υπουργείο των Οικονομικών της Ελλάδας το οποίο και ζητά την παύση της μετάδοσης..Σε πρώτη φάση η RRSAT ζήτησε χρόνο για να αποφανθεί επί του θέματος και στο μεσοδιάστημα στέλεχος της εταιρείας επικοινώνησε με την EBU στη Γενεύη από όπου έλαβαν την ακόλουθη ενημέρωση.Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Στουρνάρα, του Προέδρου της EBU Jean-Paul Philippot και της Γενικής Διευθύντριας Ingrid Deltenre.Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Έλληνας υπουργός ζήτησε να μην προχωρήσει η EBU σε περεταίρω ενέργειες οι οποίες θα επιβάρυναν περισσότερο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ζητήθηκε επίσης να διακόψουν τη μετάδοση του δορυφορικού σήματος αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει διάθεση λύσης από πλευράς κυβέρνησης και πως αυτό θα εκφραστεί στη συνάντηση της Δευτέρας.Το κόψιμο της αναμετάδοσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ ήρθε σε συνεννόηση με την EBU έκλεισε το στέλεχος της εταιρείας RRSAT και αυτό που καταλάβαμε είναι πως πρόκειται για προσωρινή απόφαση».   Η EBU αργά το βράδυ διέψευσε με ανακοίνωσή της στο Twitter ότι συμφώνησε σε οποιαδήποτε διακοπή του σήματος και πως η θέση της παραμένει αμετάβλητη.


Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

ΚΑΤΩ  Η  ΧΟΥΝΤΑ





Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Aleppo:From Resistance to Victory

Aleppo:From Resistance to Victory


-------------------------------------------------------------------------------


Israel used depleted uranium in airstrike on Syria

Senator John McCain in a meeting with Syrian "rebels"  in his alleged visit to the so-called “Free Syria” (άλλη μία απόδειξη της Αμερικανο-ΝΑΤΟικής επέμβασης στο πόλεμος ενάντια στην Συρία)


This is the Saba’a Bahrat square,  is where we met to support our  leader Bashar Al Assad, and we put our hands together with the Syrian Arab Army to defend this holly land
----------------------------------------------------------------