Σελίδες

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Σοκ και Δέος ή αλλιώς.. ΣΕΚ και ΔΕΑ

(το παρακατω κειμενο αποτελει αναδημοσιευση αρθρου δημοσιευμενου απο τον Χριστόφορο Τριαντάφυλλο )
Σοκ και Δέος ή αλλιώς ΣΕΚ και ΔΕΑ 
Η μία από τις τάξεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η άλλη από την ΛΑ.Ε.(πριν ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ).
Πρόσφατα είχα κάνει μία πρώτη προσπάθεια να αποκωδικοποιήσω τον ρόλο που παίζει στην πραγματικότητα το ΣΕΚ με αυτό το άρθροhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=883150675109811&set=a.101894903235396.3682.100002446597734&type=3&theater και αυτό θα προσπαθήσω να επιχειρήσω για άλλη μία φορά με την προσθήκη όμως του έτερον ήμισυ της οργάνωσης,την ΔΕΑ που στην ουσία είναι ακριβώς το ίδιο.Η ΔΕΑ αποτελεί διάσπαση του ΣΕΚ και τυχαίνει να έχει ακριβώς τις ίδιες απόψεις σε Ουκρανία και Συρία. Στήριξη του Μαιντάν στην αρχή και εν'συνεχεία ενδοιμπεριαλιστικός πόλεμος για την Ουκρανία και στήριξη της μισθοφορικής "εξέγερσης" στην Συρία και στήριξη των "ανταρτών" μισθοφόρων στην συνέχεια.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή,το σύστημα ό,τι δεν μπορεί να νικήσει προσπαθεί να το ελέγξει και στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με τις Αντιιμπεριαλιστικές,Αντικαπιταλιστικές και Αντιφασιστικές δυνάμεις.
Ο Αντικαπιταλισμός,ο Αντιιμπεριαλισμός και ο Αντιφασισμός και όσοι τους πρεσβεύουν διαχρονικά αποτελούν το πραγματικό και αξεπέραστο εμπόδιο για όσους αποσκοπούν να επιβληθούν στην ανθρωπότητα,για αυτό ακριβώς τον λόγο και από την στιγμή που είδαν πως δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν ιδεολογικά ή με πολέμους,προχώρησαν στον πιο αποτελεσματικό τρόπο,αυτό του ελέγχου.
Ο ελεγχόμενος Αντικαπιταλισμός,Αντιιμπεριαλισμός,Αντιφασισμός είναι αυτός που καταδικάζει τους πολέμους των Ιμπεριαλιστών αλλά ταυτόχρονα επικροτεί τους μισθοφόρους τους,είναι αυτός που δηλώνει αντιφασίστας και θέλει να έχει τα ηνία του αντιφασιστικού αγώνα αλλά σε άλλες περιπτώσεις διαγράφει το αντιφασιστικό μέτωπο και βλέπει ενδοιμπεριαλιστικούς πολέμους και είναι αυτός που ενώ δηλώνει ανθρωπιστής ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται ανθρώπους για την προβολή του ή ακόμα χειρότερα για το κέρδος.
Πως μπορείς να πετύχεις όμως κάτι τέτοιο στην πράξη χωρίς να μπορεί να σε πάρει κανένας χαμπάρι.
Ένας πολύ καλός και αποτελεσματικός τρόπος όπως αποδείχτηκε είναι έχοντας "αντιφασιστικά" παράσημα.Και στην περίπτωση αυτή, όπως για τον Πέτρου Κωνσταντίνου επικεφαλής του ΣΕΚ και της ΚΕΕΡΦΑhttp://www.ertopen.com/…/29481-dikazetai-o-petros-kwnstanti… αλλά και του Θανάση Κούρκουλα,της ΔΕΑ και της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμόhttps://left.gr/…/syllogi-ypografon-gia-tin-athoosi-toy-ant… η στοχοποίηση από τους φασίστες ήταν το καλύτερο τους κάλυμμα.Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει και να πει τίποτα για αυτούς αφού βρίσκονται στον στόχο των Ναζί της Χρυσής Αυγής.
Άλλος ένας καλός τρόπος είναι να πάρεις ένα θέμα που εκ'των πραγμάτων γνωρίζεις πως θα βρει πολλούς αποδέκτες και απήχηση στο Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα όπως είναι για παράδειγμα το Παλαιστινιακό ζήτημα και αμφότερες ΣΕΚ και ΔΕΑ έχουν έντονη ενασχόληση με την Παλαιστίνη ή το Αντιμνημόνιο.
Όλα αυτά βέβαια από μόνα τους δεν εμπεριέχουν κάτι μεμπτό και είναι και απολύτως θεμιτά και άξια πολλών επαίνων εάν όπως στην περίπτωση των συγκεκριμένων δεν υπάρχουν από πίσω άλλα ζητήματα.
Αυτό εδώ,είναι ένα άρθρο της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό,για την Ουκρανία http://www.kar.org.gr/…/%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%…/ στο οποίο μας καλεί να διαλέξουμε πλευρά,την πλευρά της στημένης από την Δύση,εξέγερση του Μαιντάν,στην οποία κατά τύχη μπροστάρηδες ήταν οι Νεοναζί του Δεξιού Τομέα και του Σβόμποντα τους οποίους την παρουσία υποβαθμίζει όπως επίσης και την πραγματικότητα,που δεν είναι άλλη από το γεγονός πως η Δύση φύτεψε μία δικής της κυβέρνηση με το έτσι θέλω.
"Ένα πράγμα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας σχετικά με την Ουκρανία, είναι ότι τα αιτήματα του Μεϊντάν ξεκινούν από μια πραγματική βάση λαϊκών αιτημάτων. Η ανατροπή μιας αυταρχικής κυβέρνησης που καθόριζε την πολιτική της με βάση τα συμφέροντα των ολιγαρχών ήταν δίκαιο αίτημα, άσχετα από την τροπή που πήραν τα πράγματα, δηλαδή με τις δυνάμεις που επέδρασαν στο κίνημα και το αποτέλεσμα που ήταν η αντικατάσταση της κυβέρνησης του Γιανουκόβιτς από ένα εξίσου διεφθαρμένο καθεστώς, και επιπλέον με τους ναζί να παίζουν ενεργό ρόλο. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να μιλάμε για φασιστικό πραξικόπημα, που στο μυαλό κάποιων θα ήταν αρκετό για να δικαιολογήσει εξωτερικές επεμβάσεις."
Η ΔΕΑ,της οποίας δημιούργημα είναι και η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό,έτρεξε να δώσει ιδεολογική νομιμοποίηση στην Ιμπεριαλιστική παρέμβαση στην χώρα και αφού πρώτα στήριξε το Μαιντάν στην συνέχεια προχώρησε στην προσπάθεια αλλοίωσης του Αντιφασιστικού μετώπου του Ντονμπάς που στην ουσία δεν τον αναγνωρίζει.http://dea.org.gr/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%…
Η απορία βγαίνει φυσικά.Πως γίνεται να δηλώνεις αντιφασίστας και αντιρατσιστής,να κάνεις αγώνα υποτίθεται στην χώρα σου,να έχεις πάρει αντιφασιστικά παράσημα και στην περίπτωση της Ουκρανίας να γράφεις άρθρα που έχουν σαν στόχο τον αντιφασιστικό αγώνα των συντρόφων μας στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς;
Η απάντηση είναι απλή.Γιατί χρησιμοποιείς τον αντιφασιστικό αγώνα και θέλεις μέσα από αυτόν να τον ελέγξεις αλλά και μέσα από αυτόν να κατευθύνεις τις καταστάσεις προς τα εκεί που ευνοεί αυτούς που υπηρετείς
Η ΔΕΑ(όπως και το ΣΕΚ) και στην περίπτωση της Συρίας έτρεξε να υποστηρίξει την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας με την μισθοφορική "εξέγερση" που προκάλεσε εκεί η Δύση και της έδωσε ιδεολογική νομιμοποίηση.
http://dea.org.gr/%CE%BF-%C2%AB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CE…
http://dea.org.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%…
http://dea.org.gr/11-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%…
Με λίγα λόγια η "εξέγερση" στην Συρία όπως και η Αραβική Άνοιξη που είναι υπεύθυνες για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Αράβων από τις χώρες τους οδηγώντας τους στην προσφυγιά υποστηρίχτηκαν και από την ΔΕΑ και από το ΣΕΚ.Και αυτοί που τις υποστήριξαν,ρίχνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες κάνοντας συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης χωρίς να βγάλουν την παραμικρή ανακοίνωση καταδίκης για τους πραγματικούς υπευθύνους.Παράλληλα με αυτό,οι επιπτώσεις που θα φέρει ένας ενδεχόμενος διαμελισμός της Συρίας θα δημιουργήσουν το Μεγάλο Ισραήλ που θα έχει ως αποτέλεσμα και το τέλος της Παλαιστίνης.
Πάμε λίγο όμως πιο ειδικά το τι είναι ακριβώς η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό - Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών που ηγείται ο Θανάσης Κούρκουλας.Όπως βλέπουμε στην σχετική λίστα στην σελίδα 3 του πίνακα η Κ.Α.Ρ. είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση με αντικείμενο την μετανάστευση.
http://www.migrants.gr/…/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%… Όλοι μας γνωρίζουμε λίγο πολύ τον ρόλο που βαράνε οι ΜΚΟ αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως όλοι είναι το ίδιο.
Η απορία πάλι βγαίνει φυσικά όμως. Πως γίνεται από την μία να υποστηρίζεις μία υποτιθέμενη επανάσταση σε μία χώρα που θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια μεγάλα κύματα προσφύγων και από την άλλη να διατηρείς ΜΚΟ με το ίδιο αντικείμενο και ταυτόχρονα να ρίχνεις δάκρυα για αυτούς.
Η απάντηση είναι πάλι ξεκάθαρη νομίζω και απλή.Μα φυσικά γιατί κερδοφορείς από αυτό και για αυτόν τον λόγο εκμεταλλεύεσαι τα προβλήματα των προσφύγων και θέλεις να καπηλευτείς ακόμα και την υποτιθέμενη προστασία τους.Αυτό ακριβώς πετυχαίνουν το ΣΕΚ και η ΔΕΑ με την ΚΕΕΡΦΑ αλλά και με ΜΚΟ σαν την Κ.Α.Ρ. Βέβαια ακόμα και να μην είχες άμεσο κέρδος από αυτό,μόνο και μόνο για λόγους ευθιξίας, μόνο και μόνο που έχεις βγάλει όλες αυτές τις ανακοινώσεις και τα άρθρα υποστήριξης των επεμβάσεων-παρεμβάσεων της Δύσης θα έπρεπε να έχεις σταματήσει να ασχολείσαι και να κάνεις πίσω. Δεν έκανες όμως,γιατί ακόμα και σε αυτό το θέμα θέλεις να έχεις τον έλεγχο και να το καπηλευτείς. Αντί αυτού βγάζεις ανακοινώσεις για να πείσεις πως δεν είσαι αυτό που δεν είσαι επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που λέει πως μια φορά ψεύτης,πάντα ψεύτης http://www.kar.org.gr/…/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE…/
Τα δεδομένα μαζεύονται και το παζλ αρχίζει και λύνεται.Από την μία έχουμε τα φερέφωνα του Ιμπεριαλισμού με τις Μ.Κ.Ο. που αποσκοπούν να γίνουν επικεφαλής σημαντικών ζητημάτων ωστέ να τα ελέγξουν και από την άλλη έχουμε την προστασία τους από τους παρακρατικούς φασίστες και Νεοναζί της Χρυσής Αυγής που τους παρέχουν το απαραίτητο κάλυμμα.Τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που τα ίδια κέντρα τους προωθούν,τους ηρωποιούν στα μάτια του λαού και που θέλουν να τους οδηγήσουν στην εξουσία που θεωρώ πως είναι και ο τελικός σκοπός.Τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που τους κάνουν να φαίνονται ειλικρινείς και δικαιωμένοι και την Αριστερά ψεύτες και υποταγμένους
Και είναι πολύ λογικό να συμβεί αυτό όταν από την μία,έχεις μία "Αριστερά" που θέλει να έχει τα ηνία σε σημαντικά ζητήματα και να εκφράζεται με Ιμπεριαλιστικό λόγο
Το μνημονιακό πείραμα Ελλάδα έχει πολλές πλευρές και πολλούς παίχτες
Παραθέτω δύο ακόμα άρθρα για το ΣΕΚ και την ΔΕΑ
http://www.periektikidimokratia.org/…/keerfa-marionetes-ant…
http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2192.html

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

περί Μεταναστευτικού ...

Ένα από τα κύρια θέματα που προβάλλεται σήμερα από όλα τα ΜΜΕ και κόμματα , ΜΚΟ κτλ είναι το ζήτημα του μεταναστευτικού / προσφυγικού. Για άλλη μια φορά η Ελληνική κοινωνία πέφτει από τα σύννεφα, εφόσον ξαφνικά το 2015 ανακαλύπτει το απάνθρωπο πρόσωπο της προσφυγιάς στο πρόσωπο των χιλιάδων προσφύγων από την Μ Ανατολή. Τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από  φωτογραφίες παιδιών , γερόντων και γυναικών να υποφέρουν τα πάνδεινα σε σκηνές και σε πεζούλια. Ο κόσμος ανταποκρίνεται προσφέροντας βοήθεια από το υστέρημα του και βοηθάει με κάθε τρόπο. 

Τα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να καβαλήσουν το κύμα συμπαράστασης αλλά και τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται και το κάθε ένα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά  το μεταναστευτικό από την δική του οπτική γωνία και απευθυνόμενο στην δική του εκλογική πελατεία. 
Άλλα προσπαθώντας να υπερτονίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους χιλιάδες μετανάστες... και άλλοι βασιζόμενα στα συναισθήματα συμπαράστασης να προτείνουν λύσεις του στυλ, «ελεύθερη μετανάστευση», «γκρεμίστε τους φράχτες»,  «καταργείστε τα σύνορα». Πολλοί ακόμα προσπαθώντας να ιδεολογικοποιήσουν  την θέση τους  καταφέρονται κατά του Πολέμου και των πολέμων στη Μ Ανατολή συγκεκριμένα. Τι μέλλον μπορεί κανείς να περιμένει από τέτοιους ανθρώπους και πως κάποιος μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του σε τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι με μεγάλη αυτοπεποίθηση εκφέρουν γνώμη και προτείνουν λύσεις χωρίς να γνωρίζουν η να αναφέρονται στο ελάχιστο των δεδομένων που αφορούν την μετανάστευση σήμερα αλλά το κυριότερο στο άμεσο μέλλον. Και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρία να έχει κάποιος υπ’ όψη του τα αριθμητικά δεδομένα, αλλά και τα κοινωνικά δεδομένα ανάπτυξης , πληθυσμιακής , κοινωνικής και πολιτικής στα διάφορα μέρη του πλανήτη μας. 

Παρακάτω παραθέτω δυο φωτογραφίες. Το κοινό τους είναι η παρουσιαζόμενη πυκνότητα - πυκνοκατοίκηση και στις δυο περιοχές. Η διαφορές του ειναι φανερες με τον τρόπο που δυο κοινωνίες αντιμετωπίζουν το προβλημα της πυκνοκατοικησης. 
Η παραπάνω φωτογραφία ειναι απο την Βομβάη και παρουσιάζει εκτός απο τα σπίτια και την κοιτη του ποταμου


Σε αυτη την φωτογραφία παραπάνω ειναι η Κοπεγχάγη , μια από τις πόλεις με τις λιγότερες εκπομπές καυσαερίων αλλά και σκουπιδιών - λυμάτων

Μία λοιπόν αδιαμφισβήτητη διαπίστωση μπορεί να είναι ότι (πέρα των διαφορών του βιοτικού επιπεδου αναφορικά με το κατα κεφαλή εισόδημα) οι κάτοικοι της Βομβάης να θέλουν να μεταναστεύσουν στην Κοπενγχάγη, αλλά και οι κάτοικοι της Κοπενγχάγης να μην θέλουν να μοιραστουν με άλλους την κατακτηση του τρόπου ζωής τους. Τίποτα το πιο φυσικό και λογικό μεχρι εδω. 
Πέρα όμως από το πως διάφορες κοινωνίες εχουν δομήσει το τρόπο ζωής τους, υπάρχει άλλος ενας παράγοντας που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ όψιν μας και αυτός είναι η διαθεσιμότητα  γλυκού νερού και πόσιμου νερού. Επί του συνόλου του νερύ του πλανητη μας μόνο το 2,5% ειναι γλυκό και απο αυτό το 80% ειναι δεσμευμενο στους παγετωνες. Δηλαδη μόνο το 0,5% βρισκεται σε λιμνες ποταμια, υπέδαφος και σύννεφα. Και απο αυτό σε πολλες περιοχές ειναι πλεον μολυσμενο και ακατάλληλο για πόση , κυριως σε περιοχές της Αν Ασίας, Μπαγκλαντες κτλ που η κλίση του εδάφους ειναι σχεδόν μηδενική.




Ας δούμε τωρα πως εξελίχθηκε, αλλά και πως περιμένουμε να εξελιχθεί ο πληθυσμός του πλανήτη μας. Τα παρακάτω σχεδιαγράμματα ειναι πολυ κατατοπιστικά.
 Αν σήμερα βρισκόμαστε στα 7 ΔΙΣ  μεχρι το 2050 περιμενουμε να προστεθούν άλλα 2,5 ΔΙΣ . Τεράστιος αριθμός αν υπολογίσει κανείς ότι το 1800 ο συνολικός πληθυσμός της Γης ηταν κάτω από 1 ΔΙΣ.

Επίσης ειναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι η αναμενόμενη πληθυσμιακή αυξηση θα γίνει από τις χωρες της Ασίας και αργότερα από τις χώρες της Αφρικής
Η ραγδαία αναμενόμενη πληθυσμιακή αύξηση στην Ασία και την Αφρική είναι φυσικό να δημιουργήσουν μεταναστευτικές ροές προς τις χώρες της Ευρώπης και οχι μόνο. Επίσης φυσικό είναι η Ευρώπη να προσπαθήσει να αναχαιτίσει, να περιορίσει και να ανακόψει αυτές τις ροές στο βαθμό που αυτές γίνονται ανεξέλεγκτα, πάνω από ένα επιθυμητό επίπεδο και οι οποίες αναπόφευκτα θα δημιουργήσουν πληθυσμιακά προβλήματα στις χώρες υποδοχής. Και λέω πληθυσμιακά προβλήματα διότι αν μιλάμε για μερικά έστω εκατομμύρια αυτό μπορεί να γίνει οικονομικά αποδεκτό. Αλλά αν αυτό το νούμερο είναι 10δες η ακόμα 100δες εκατομμύρια, είναι νομίζω αυταπόδεικτο ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό



Από τα παραπάνω στοιχεία λοιπόν ειναι φανερό ότι το μεταναστευτικό δεν έχει να κάνει κυρίως με πολέμους ούτε με τον αγώνα για την επικυριαρχία στα ορυκτά καυσιμα. Εχει κυρίως να κάνει με την πληθυσμιακη αυξηση και την επερχόμενη κλιματικη αλλαγη που θα εξαφανισει το μεγαλύτερο μερος χωρων οπως το Μπαγκλαντες που κατοικειται απο 100δες εκατομμυρια ανθρωπους. 

Συνεπώς ούτε οι κραυγές για πολιτισμικές αλιωσεις, ισλαμοφοβία, κτλ συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου εφόσον ξεκινούν με λάθος ανάλυση του επερχόμενου προβλήματος , αλλά ούτε οι ανευθυνότητες του στυλ ρίχτε τους φράχτες και τα σύνορα, μια Ευρώπη / Ελλάδα ανοιχτή σε όλους  τους πρόσφυγες/μετανάστες  κτλ,  μπορούμε να πούμε ότι βασίζοντα σε κάποια πολιτική ανάλυση και προοπτική. 
Και οι δύο ανεύθυνες τοποθετήσεις είναι αποτέλεσμα ανευθυνότητάς και πολιτικού αμοραλισμού αυτών που προσπαθούν να καβαλήσουν το κύμα των συγκυριών για να κάνουν αισθητή την ανούσια κατά τα άλλα πολιτική παρουσία τους

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το επερχόμενο και διογκούμενο μεταναστευτικό ρεύμα οι κοινωνίες υποψήφιοι δέκτες πρέπει να προστατευτούν  και να δοθεί η έμφαση στην δημιουργία ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το πρόβλημα είναι ότι για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό οι κοινωνίες αυτές θα πρέπει να περιορίσουν δραστικά την πληθυσμιακή τους αύξηση (όπως έκανε η Κίνα πριν 20 χρόνια) που βέβαια κάτι τέτοιο θα έχει το δραματικό αποτέλεσμα της γήρανσης αυτών των κοινωνιών, δηλαδή να συμβεί το ίδιο φαινόμενο που συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη. Επίσης για να γίνει αυτός ο πληθυσμιακός περιορισμός είναι αναγκαία η ΥΦΕΣΙΑΚΗ προοπτική σε παγκόσμιο επίπεδο (αυτά τα περί πράσινης ανάπτυξης είναι κάτι παραπάνω από γελοίο να λέγονται), προοπτική όμως που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το υπάρχον καπιταλιστικό μοντέλο οικονομίας, που βασίζεται μόνο στην ανάπτυξη. 

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Γιατι η Αριστερα έχει υποβιβασει την πολιτικης της στο επιπεδο να εχει να διαλεξει μεταξυ του Γραφικου Βλάκα ακροδεξιου και των Γραφικών ηλιθίων της Πλατείας?

Γιατι η Αριστερα έχει υποβιβασει την πολιτικης της στο επιπεδο να εχει να διαλεξει μεταξυ του Γραφικου Βλάκα ακροδεξιου και των Γραφικών ηλιθίων της Πλατείας?


Εδω και καιρό έχουμε γίνει μαρτυρες ηθοπλατικών παραληρημάτων για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους προσφυγες. Οτι δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές, ότι πρέπει να απελάσουμε το ρατσισμό κτλ κτλ.. Επίσης ακουγονται και άλλα γραφικά, όπως να ριξουμε το φράχτη του Εβρου , να ανοίξουμε τα σύνορα (ισως και να τα καταργήσουμε), ακόμα και να βάλουμε οι ιδιοι σκαφη απο το Αιβαλι για την ασφαλή μεταφορά των προσφύγων ..



Από την άλλη  μια συνομοταξία ηλήθιων και γραφικών ερπετοειδών εκφωνουν λόγους και σκίζουν τα ιματια τους για την καθαρότητα του εθνους μας που κινδυνευει, για τον κινδυνο νοθευσης της θρησκείας μας, για την εγκληματικότητα που θα υπάρξει (οι περισσότεροι ειναι νονοι της νυχτας)



Η κατακερματισμένη αριστερα, μέσα στο κυκεώνα της δικής της προσπάθειας για νεο αυτοπροσδιορισμο, μετα και τις προσφατες επιτυχίες του 2η φορά αριστερα, έχει απεμπολήσει κάθε λογική σκέψη και σα μωρή παρθένα αναμασάει κάθε βλακεία που πλασάρουν ορισμένα οικογενειακά  μαγαζάκια που εδω και δεκαετίες τωρα κάτω από τα θλιβερά πανω τους με τους ανυπαρκτους οπαδους - υποστηρικτές τους προσπαθουν να κάνουν ηχηρή την παρουσία τους με πολλά τετραγωνικά πανι, έντονα χρώματα και πολλες σφυρίχτρες πολλες φορές..  Αυτοί οι επαγγελματίες οικογενειοκράτες, σουλατσαδόροι της Πανεπιστημίου και της Σταδίου επικουρούμενοι και απο πολλες "Μ"ΚΟ, μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ  μυρίστηκαν φρεσκια πελατεία και ψητό. Η ελειψη ουσιαστικού πολιτικού λόγου μέσα στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δημιουργησε μια γεννιά απολίτικων κατ ουσίαν αριστερων, οι οποίοι εκπαιδευτηκαν να ακουν και να ελπίζουν παρά να σκέφτονται. Καί σε αυτο το κοινό οι επίδοξοι σαλταδόροι της δηθεν κινηματικής αριστερας, ήδη επιχειρουν να κάνουν ρεσάλτο. Ειναι αυτοι που σκίζουν τα ιματια τους  για το ΜΕΤΩΠΟ της ΛΑΕ, Μετωπο οργανωμένων ομάδων και "κομάτων". Ειναι αυτοί που εχθρεύονται καθε προσπάθεια σύστασης ενιαίου φορέα κόματος μελων. Ηδη βρίσκεται σχεδιο άλωσης κάθε συλλογικής προσπάθειας στις διάφορες οργανώσεις , συλλογικής προσπάθειας επι ισοις όροις, με μετακινησεις στελεχων τους, με συνεδριάσεις και αποφάσεις, πριν απο τις συνεδριάσεις των Τοπικων της ΛΑΕ .. όλα τα καλά που συνεβαιναν και επι ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη. Μονο που τότε κουμαντο τελικα έκανε η Αυλή του Προεδρου οπότε οι δικες τους προσπάθειες ηταν τελικα χωρις ουσία.

Αυτοι ειναι που σήμερα  που προσπαθουν να εγκλωβίσουν την Αριστερα σε βλακωδη Μανιχαιστικά ερωτήματα (με οφθαλμοφανεις απαντήσεις) και την αποτρέπουν να αντιμετωπίσει το μεγάλο ζητημα του μεταναστευτικου με την Λογικη που ειναι η μεγαλύτερη συμμαχος κάθε Αριστερής ηθικής και πολιτικής. Βάζουν το ψευτοερωτημα Σφακιανακης η Ανοιχτα συνορα ? λες και μεταξύ αυτων των δύο δεν υπάρχει Αβυσσος και απειρες προτασεις και πολιτικές λύσης και αντιμετώπισης του Μεταναστευτικου και του Προσφυγικού.
Θεωρουν ταμπού και εκ των ουκ ανευ καθε συζήτηση ότι τα συνορα μας θα πρεπει να προστατευτουν απο αθρόες ροές δυστυχισμένων ανθρώπων. Οτι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να γίνει συνένοχος στο εμπόριο ελπίδας των διακινητών της Τουρκίας. 
-Θεωρουν αυτονόητο ότι ΕΕ είναι μια ευσυνειδητη Πολιτικη οντότητα που σα σκοπό εχει την περίθαλψη των προσφυγοων και παριστανουν τους εκπληκτους γιατι οι χωρε της ΕΕ κλείσαν τα συνορα και την πόρτα καταμουτρα στους επικίνδυνους διαχειριστες του ΣΥΡΙΖΑ.
-Θεωρουν αυτονόητο ότι το πρόβλημα μπορέι να διευθετηθει σε συννενοηση με την Τουρκία αγνοόντας τον πραγματικό ρόλο της, σαν επιτιθέμενο και συνεργατη των σφαγέων Τζιχαντιστων , αλλά δεν θεωρουν αυτονόητο ότι Ελλάδα θα πρέπει να επανασυνάψει διπλωματικες σχεσεις με την κυβερνηση της Συρίας η οποία είναι και η κυρίως εμπλεκόμενη στο ανθρωπινο δράμα που βιώνουμε.
Τέλος σε μια επίδειξη ακραίου Αμοραλισμού η παιδικής Αφέλειας πολλοι αναδημοσίευσαν ενθουσιωδως και άκοπα  τα καραβάνια των προσφύγων που περναγαν τον Ποταμο παραβλέποντας ότι το όλο εγχείρημα και η φωτογραφηση ηταν "staged", δηλαδη κινηση που προκλήθηκε απο φυλλάδια που μοιρασαν ορισμένοι καλοθελητες που παρακινουσαν το κοσμο σε απονενοημενα διαβήματα χωρις αποτελεσμα και θετοντας την ζωη τους σε κινδυνο.

Η Αριστερα θα πρέπει να ξεπεράσει τον αυτονοητο συναισθηματισμό και την αυτονόητη ανθρωπινη και υποδειγματική συμπαρασταση που δειχνει ο Ελληνικός λαός στους προσφυγες και να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το ζητημα σε πολιτικο επίπεδο κάνοντας τις σωστες εκτιμησεις. Θα πρέπει δηλαδη τουλαχιστον να προσδιορίσει:
1.ποια ειναι η κατασταση στην Μεση Ανατολή και στην Συρια 
2. ποιοι ευθύνονται για το μακελιό και ποιοι ειναι σημερα οι συντελεστες αντιμετωπισης της αιματηρης εισβολής στην Συρία
3. ποιοι και γιατι εχουν προκαλέσει το κύμα φυγής απο τις γυρω χωρες προς την Βόρεια Ευρώπη (και αυτο σιγουρα δεν ειναι ο πόλεμος ..στο Αιβαλι και το Κουσαντασι δεν εχουν πόλεμο)
4. Ποια ειναι η θεση της Ελλάδας σε αυτή την μεθόδευση και γεωγραφικα αλλα και πολιτικά
5. Ποιες ειναι οι δυνατότητες οι οικονομικες της Ελλαδας και ποιες οι πιθανες επιπτωσεις στον Ελληνικο λαό θα εχει η εισροή 100δων χιλιαδων μεταναστων - προσφυγων  και απο που θα βρεθουν τα χρηματα για την στεγαση, σιτιση, νοσοκομειακη περιθαλψη, μορφωση , εργασια όλων αυτων των ανθρώπων.

Αυτα ειναι τα ερωτηματα που θα πρεπει να απαντηθουν και οχι οι Δονκιχωτισμοι κατα ηλιθιων  Φαηλων και γραφικών Σφακιανακιδων, ουτε οι Ναπολεοντισμοι προς τους λαους της Βορειας Ευρώπης που με τοση ευκολία πλεον τους κουναμε το δαχτυλο.