Σελίδες

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΠΩΣ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ


Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο της Ιρανής γεωπολιτικής αναλύτριας Sharmine Narwani σε μετάφραση της Νικολέττας Κίτσου. Ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες (όπως πχ το σημείο στο οποίο αναφέρει πως ο σημερινός κόσμος είναι πολυπολικός), το άρθρο είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό σε ό,τι αφορά την αφήγηση που χρησιμοποίησε η Δυτική Αυτοκρατορία για να πλαισιώσει τις προσπάθειές της να επιβάλει αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, στα πλαίσια της επικαιροποίησης της ηγεμονίας της στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή της Μέσης Ανατολής και παγκόσμια. Η αντιμετώπιση του πολέμου της πληροφορίας που εξαπολύει η Αυτοκρατορία ενάντια στους εχθρούς της είναι και αυτή ταξική πάλη, και καλά θα κάνουν να το πάρουν χαμπάρι αυτό οι διάφοροι αριστεροί που χάφτουν αμάσητο ό,τι τους πλασάρουν τα ΜΜΕ του ιμπεριαλιστικού τους μπλοκ, πανηγυρίζοντας για «επαναστάσεις» και καταγγέλλοντας «δικτάτορες που σφάζουν το λαό τους» μαζί με το BBC και το CNN. Μετά τη Λιβύη, τη Συρία και την Ουκρανία, η αφέλεια δε μπορεί να αποτελεί πια δικαιολογία. 

Στις 23 Μαρτίου 2011, στην αρχή αυτού που σήμερα αποκαλούμε «συριακό πόλεμο», δύο νέοι άντρες – ο Σάερ Γιαχία Μερχέτζ και ο Χαμπήλ Άνις Νταγιούμπ- δέχτηκαν πυρά και σκοτώθηκαν στην πόλη Ντάραα της νότιας Συρίας.

Ο Μερχέτζ και ο Νταγιούμπ δεν ήταν ούτε άμαχοι, ούτε αντίθετοι με την κυβέρνηση του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ. Ήταν δύο στρατιώτες που υπηρετούσαν στις τάξεις του Αραβικού Συριακού Στρατού.

Δολοφονημένοι από ένοπλους αγνώστους, ο Μερχέτζ και ο Νταγιούμπ ήταν οι πρώτοι από τους ογδόντα οκτώ στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε όλη τη Συρία κατά τον πρώτο μήνα της σύρραξης – σε Ντάραα, Λαττάκεια, Ντούμα, Μπάνιας, Χομς, Μουανταμίγιατ, Ιντλίμπ, Χαράστα, Σουγουέιντα, Ταλκάλαχ και στα προάστια της Δαμασκού.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Διεθνή Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων της χώρας ήταν 2.569 μέχρι τον Μάρτιο του 2012, δηλαδή κατά το πρώτο έτος των συγκρούσεων. Εκείνη την περίοδο, ο συνολικός αριθμός απωλειών που έδινε ο ΟΗΕ για όλα τα θύματα της πολιτικής βίας στη Συρία ήταν 5.000 νεκροί.

Αυτοί οι αριθμοί αποκαλύπτουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα των γεγονότων στη Συρία. Σίγουρα δεν πρόκειται για τη σύρραξη για την οποία διαβάζαμε στα πρωτοσέλιδα – αν μη τι άλλο,  η “ισορροπία” στους θανάτους μεταξύ των δύο πλευρών υποδεικνύει τουλάχιστον ότι η κυβέρνηση ακολούθησε την αρχή της αναλογικότητας στη χρήση ισχύος για την αντιμετώπιση της βίας.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Πλεύση Ελευθερίας - Πολύ φασαρία για το ΤΙΠΟΤΑ..

Πολυ φασαρία για το ΤΙΠΟΤΑ
Διάβασα το κείμενο. Το νέο κόμμα θα μπορουσε κάλιστα να είναι ένα Αντιμνημονιακο

ΠΑΣΟΚ - Ποταμι ακομα και ανανεωτική ΝΔ.. Δεν αντιλαμβάνομαι τον τόσο ενθουσιασμό για την δημιουργία ενος Αστικου - εκσυγχρονιστικου , αντιμνημονιακου κόμματος ?  οσο για την de facto κα Πρόεδρο.. οκ Μπαλκονάτη (οχι ομως κατι το ιδιαίτερο) , τσαμπουκαλου, αντιμνημονιακή, συνεπής (αλλα με πολυ αριβισμο που ξεχυλίζει).. αλλά πέραν αυτου ΟΥΔΕΝ. Είναι λυπηρό η αριστερα να επενδύει ελπίδες σε τετοιου είδους προσπάθειες, εκτός και αν πράγματι ειναι τόσο πολυ ιδεολογικά ανερμάτιστη σήμερα και απελπισμενη .. οπότε και αυτή πιάνεται απο τα μαλιά της..

Επίσης μια άλλη παρατήρηση.. φίλοι και οπαδοί της (και μαλλον με δικη της συναίνεση) φτιάξαν σελίδες στο ΦΒ με τίτλο .. Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της ΛΑΕ. Το ανεχτήκαμε τόσο καιρό χωρίς να δώσουμε σημασία. Τετοιου ειδους ομως συμπεριφορές και αριβισμοί είναι τελείως ξένοι για την αριστερά. Τα προεδριλίκια αλλού, όχι στην αριστερά  και μάλιστα απο το ΦΒ. Κάποτε λέει καναμε συνέδρια για τέτοια ζητήματα..αν θυμάμαι.

----------------------------------------------------------------------
https://www.plefsieleftherias.gr/idrytiki-diakiryxi/
[Το μέλλον  καθορίζουν οι άνθρωποι, ως κύριοι των αποφάσεων και των πράξεών τους.
Το μέλλον καθορίζουν οι λαοί, ως κυρίαρχοι της μοίρας και της ζωής τους.
Το μέλλον ανήκει στις ζώσες και τις επόμενες γενιές, πρωτίστως στις νέες γενιές, που δικαιούνται να αξιώνουν δημοκρατία, ελευθερία, ευημερία, ισότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και σεβασμό στα δικαιώματά τους. Στις ζώσες και τις επόμενες γενιές, που δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια για τα γεγονότα που διαμορφώνουν τις ιστορικές παραμέτρους της ζωής τους.
Που δικαιούνται να παρεμβαίνουν στα γεγονότα και να καθορίζουν την ιστορία, ως φορείς και υποκείμενά της.

  • Συμμετέχοντας.
  • Αποφασίζοντας.
  • Διεκδικώντας.
  • Δρώντας.
  • Δημιουργώντας.
  • Παλεύοντας και κατακτώντας μια ζωή με περιεχόμενο.

Συγκροτώντας κοινωνίες χειραφετημένες, ανεξάρτητες, αυτεξούσιες. Ικανές να αποκρούουν τα σχέδια πειθαναγκασμού, υποδούλωσης και εκμετάλλευσής τους.
Σε αυτό το μέλλον προσβλέπουμε.
Αυτό το μέλλον θέλουμε να χτίσουμε, από την αρχή, με δημιουργική και δημοκρατική συμμετοχή, με διαφάνεια και αξιοκρατία.

  • Με πράξεις.
  • Με συνέπεια.
  • Με ευθύνη.
  • Με ομοψυχία.

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Πρετεντερης στο MEGA. Βιβλιοπαρουσιαση την εβδομάδα που το Αζερμπαιτζαν επιτεθηκε κατα της Αρμενιας στο Καραμπαχ..

Πρετεντερης στο MEGA. 
Βιβλιοπαρουσιαση - διαφημιση της βιογραφίας "ενος μεγάλου ηγέτη" αναφερόμενος στον Ολιγαρχη -"Προεδρο"  του Αζερμαπιτζάν, Ilham Aliyevτην εβδομάδα που το Αζερμπαιτζαν επιτεθηκε κατα της Αρμενιας στο Καραμπαχ. (με αυτου του ειδους την  "δημοσιογραφία" πρέπει να ασχολείται η ΕΣΗΕΑ και οχι να τιμωρεί τους οπαδους του ΝΑΙ ..) 

[In the 2013 presidential elections, held on 9 October, Aliyev won with 85 percent of the vote, thus securing a third five-year term. A day before voting began, a smartphone application run by the Central Election Commission showed Aliyev winning the election with 72.76 percent of the vote, suggesting that the election results were prefabricated..]

[..On April 3, 2016 an international consortium of journalists released leak of documents on offshore companies created by the Panamanian law firm Mossack Fonseca. It revealed Aliyev's family ties to offshore companies controlling major sectors of Azerbaijan's economy. According to leakage "The family of Azerbaijan President Ilham Aliyev leads a charmed, glamorous life, thanks in part to financial interests in almost every sector of the economy. His wife, Mehriban, owns banks, insurance and construction companies, a television station and a line of cosmetics. Their eldest daughter, Leyla, editor of Baku magazine, and her sister, Arzu, have financial stakes in a firm that won rights to mine for gold in the western village of Chovdar and Azerfon, the country’s largest mobile phone business. Arzu is also a significant shareholder in SW Holding, which controls nearly every operation related to Azerbaijan Airlines ("Azal"), from meals to airport taxis. Both sisters and brother Heydar own property in Dubai valued at roughly $75 million in 2010; Heydar is the legal owner of nine luxury mansions in Dubai purchased for some $44 million. The president’s sister, Sevil Aliyeva, a longtime London resident, founded Space TV, a news and entertainment channel in Azerbaijan. She is also the owner of a BVI company, which registration lists her at an address in a West London neighborhood where average home prices touch $9 million."..]


Βεβαιως τα συμφέροντα του ΝΑΤO και της ΕΕ στο Αζερμαιτζαν είναι μεγάλα εφόσον μάλιστα σχεδιάζεται  και ο Αζερο- Τουρκικός αγωγος που θα περάσει απο την Ελλαδα. 
Είναι φυσικό τα εδω τσιράκια τους να διαφημίζουν τον Μεγάλο Τιμονιέρη του Αζερμπαιτζαν. Η συγκυρία μάλιστα ειναι ακόμα πιο επώδυνη εφόσον συμπίπτει με τις πολεμικές ενέργειες του εναντια της Αρμενίας στο Καραμπάχ. Πολεμικές ενέργειες που βέβαια αποσιωπούνται απο τα ΜΜΕ και την ΝΑΤΟικη αριστερά της Ελλάδας.
============================================


Kαι επειδη οι Αζέροι και Τουρκοι εθνικιστές πολλές φορές αναφέρονται στους Αρμένιους σαν μουσαφηριδες που ήρθαν και πηραν τα εδάφοι των Τουρκογεννων Αζέρων, η Ιστορία τους διαψεύδει, εφόσον το βασιλειο των Αρμενίων με τον Τιγράνη (οπως και αυτό των Ποντιων με τον Μιθριδάτη) ήδη αναφέρονται Ιστορικά κυρίως για τις μεγάλες μάχες τους με την Ρωμαική αυτοκρατορία και τον  Pompeius Magnus ο οποίος τελικα και αιχμαλωτησε τον Τιγρανη και εξανάγκασε σε αυτοκτονια τον Μιθριδάτη πριν ο ιδιος εκτελεστει βαναυσα απο τους ανθρώπους της Κλεοπατρας στην Αλεξανδρεια..

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Αγιότατε Βενέδικτε ΙΣΤ', οι καιροί αλλάζουν

Αγιότατε Βενέδικτε ΙΣΤ', οι καιροί αλλάζουν... Σήμερα οι πρώτοι δώδεκα πελάτες των οθωμανικών πλοιαρίων, των δουλεμπόρων του Ερντογάν, τιμήθηκαν με αεροπορική μεταφορά και τους επεστράφησαν τα ευρώ που πλήρωσαν τον δουλέμπορο του Ερντογάν... 


Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Κυριακατικο Σχολειο μεταναστων - Απελαστε τον ρατσισμό , ο Soros, ο Τζανετος , ο Κουρκουλας και άλλα ωραία ...


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Προσφυγικό: 700 εκατομμύρια από την Ε.Ε. στις ΜΚΟ και όχι στο ελληνικό κράτος!








Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα πακέτο στήριξης της Ελλάδας με ένα ποσό 700 εκατομμυρίων ευρώ στο διάστημα 2016-2018 από τον κοινοτικό προϋπολογισμό ως ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες, χαιρετίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Καγκελαρίας, Γιόζεφ Όστερμαγερ.

είναι να μη χαιρεται ο Κουρκουλας και ο Τζανετος ..?


Tι δεν καταλάβατε ακόμα ?





Φυλλάδια που διανέμονται σε Τουρκία και Ελλάδα όπου προπαγανδίζουν την μετανάστευση στην Ευρώπη δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Τις ίδιες πληροφορίες που αναφέρονται στην ΜΚΟ του Soros  μεσα απο το δικτυο της οποίας διαφημίζεται και το "Κυριακατικο σχολειο μεταναστων - απελαστε τον ρατσισμο"  , αλλα και η ΜΚΟ του Τζανετου η Praksis




https://www.opensocietyfoundations.org/




Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

o Felix η Rosalia και η Rosa ..

Bertolt Brecht - 1935
....
3. The Skill to Manipulate the Truth as a Weapon
The truth must be spoken with a view to the results it will produce in the sphere of action. As a specimen of a truth from which no results, or the wrong ones, follow, we can cite the widespread view that bad conditions prevail in a number of countries as a result of barbarism. In this view, Fascism is a wave of barbarism which has descended upon some countries with the elemental force of a natural phenomenon.
According to this view, Fascism is a new, third power beside (and above) capitalism and socialism; not only the socialist movement but capitalism as well might have survived without the intervention of Fascism. And so on. This is, of course, a Fascist claim; to accede to it is a capitulation to Fascism. Fascism is a historic phase of capitalism; in this sense it is something new and at the same time old. In Fascist countries capitalism continues to exist, but only in the form of Fascism; and Fascism can be combated as capitalism alone, as the nakedest, most shameless, most oppressive, and most treacherous form of capitalism.

But how can anyone tell the truth about Fascism, unless he is willing to speak out against capitalism, which brings it forth? What will be the practical results of such truth? Those who are against Fascism without being against capitalism, who lament over the barbarism that comes out of barbarism, are like people who wish to eat their veal without slaughtering the calf. They are willing to eat the calf, but they dislike the sight of blood. They are easily satisfied if the butcher washes his hands before weighing the meat. They are not against the property relations which engender barbarism; they are only against barbarism itself. They raise their voices against barbarism, and they do so in countries where precisely the same property relations prevail, but where the butchers wash their hands before weighing the meat.
.....

Aν και ο Μπρεχτ αναφέρεται στην αιτία που δημιουργει τον φασισμο, το καπιταλισμό δηλαδή, το σκεπτικό του μπορεί να μεταφερθεί και στην κριτική που αφορά προσωπα και γεγονότα. Ολοι μιλουν για τον Λενιν και για την Ροζα.. αλλά όλοι προσπαθουν να ξεχάσουν ότι για να εδραιωθει η επανάσταση, στην αρχική φάση της στον εμφυλιο με τον Λευκο στρατό, χρειάστηκε ο Felix και η Rozalia. 
Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε τίποτα. Θα υπήρχε ακόμα ισως μια Τσαρική Ρωσία και από κει και πέρα μια ατελειωτη φιλολογία περί σοσιαλισμου.  Αν ο Λενιν ήταν ο σεφ της επαναστασης ο Feliχ και η Rosalia ηταν αυτοι που ματωσαν τα χέρια τους για να διασφαλιστει  η πρωτη υλη της. 

Μπορεί πολλοί να κρεμάνε με άνεση την αφίσα του Μαρξ και του Λενιν , η ακόμα να δίνουν το ονομα Ροζα στις διάφορες ομάδες τους, αλλά την Ρόζα σε αντίθεση με την Ροζαλία η αντεπανάσταση την κρέμασε απ΄ τα τσιγκέλια, και στη Γερμανία όχι μόνο δεν έγινε λαική επανάσταση με επιτυχία , αλλά έγινε και φωλία απο όπου ξεσπασε ο Β Παγκόσμιος πόλεμος. 

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος φιλόζωος διαδηλώνει η ακτιβίζει για τα δικαιωματα των ζώων, ας θυμηθεί οταν το μεσημερι τρωει την μπριζόλα του ότι κάποιος λέρωσε τα χερια του με αίμα ...