Σελίδες

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Mετά τα "γεγονότα" & 'εχθροπραξίες" στην Ν Οσσετία .. τωρα έχουμε τα "γεγονότα" στο μετρό της Μοσχας.. κατα την Αυγή..


Οι Η λέξεις "εισβολή"  ή "τρομοκρατική"  επίθεση δεν έχουν θέση στο λεξιλόγιο της Αυγής όταν πρόκειται να περιγράψει βάρβαρες επιθέσεις που έχει υποστεί η Ρωσική Ομοσπονδία.

Αυτές οι λέξεις χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να περιγράψουν , η μεν "εισβολή" .. την εισβολή των Ρώσων στην Τσεχοσλοβακία .. η δε λέξη "τρομοκρατία" για να περιγράψει γεγονότα όπως αυτά των δίδυμων Πύργων ή να καταδικάσει επιθέσεις με γκαζάκια στην Αθήνα.
Όπως και τότε όταν η Οσετία υφίστατο την βάρβαρη εισβολή από την Γεωργία.. η λέξη "εισβολή" ήταν απαγορευμένη για την Αυγή για να περιγράψει τα τότε γεγονότα, έτσι και σήμερα η λέξη τρομοκρατία χρησιμοποιείται σε εισαγωγικά και σαν αναδημοσιευμα του τι λέει ο Μεντβέντεφ .. (η ΑΥΓΗ δεν έχει άποψη επί του θέματος.. .)..  Πάλι λοιπόν , όπως και τότε έχουμε "γεγονότα".. και "Εμίρηδες του Καυκάσου" όπως λέει και η ΕΡΤ.. Τρομοκράτες πάντως δεν έχουμε .. έτσι παιδιά.. ?/ 
-------------------------------------
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/03/2010 - AYΓH

    Η φρίκη των βομβιστικών επιθέσεων σε σταθμούς του μετρό ζωντάνεψε και πάλι χθες στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου δύο διαδοχικές εκρήξεις βομβών άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 38 νεκρούς και περίπου 60 τραυματίες.
    Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 8 το πρωί ώρα Ελλάδας στον σταθμό Λουμπιάνκα. Πρόκειται για έναν κεντρικό σταθμό του μετρό της Μόσχας, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν κάτω από τα γραφεία της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών FSB. Σαράντα λεπτά αργότερα μια ακόμη έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό Παρκ Κουλτούρι.
    Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για επιθέσεις αυτοκτονίας με δράστες δύο γυναίκες. Παρότι καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό, η FSB ανακοίνωσε ότι το πιθανότερο είναι ότι η διπλή επίθεση να αποτελεί έργο “Οργάνωσης από τον Βόρειο Καύκασο”. Αρκετές άλλωστε από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν πραγματοποιηθεί από τσετσενικές αυτονομιστικές ομάδες.
    Ο ηγέτης των αυτονομιστών Ντόκου Ουμάροφ είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι “η ζώνη των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα επεκταθεί στα εδάφη της Ρωσίας” και πως “ο πόλεμος θα φτάσει πια στις πόλεις”.
    Ύστερα από έκτακτη σύσκεψη των αξιωματούχων ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υποσχέθηκε να ακολουθήσει μια “πολιτική καταστολής της τρομοκρατίας” και ζήτησε την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας “θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους εγκληματίες”.
    Τις επιθέσεις καταδίκασαν άμεσα και πολλές ξένες κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων η αμερικανική. Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι ο αμερικανικός λαός στέκεται στο πλευρό του ρωσικού στην αντίθεσή του στον βίαιο εξτρεμισμό. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον καταδίκασε και αυτή τις επιθέσεις εκφράζοντας την αλληλεγγύη της Ε.Ε. στις ρωσικές αρχές. Ανάμεσα στις πρώτες χώρες που καταδίκασαν την επίθεση ήταν η Γερμανία, η Βρετανία, η Ισπανία, η Γαλλία, όπως επίσης η Συρία και το Ισραήλ.
    Η χθεσινή διπλή επίθεση αποτελεί τη χειρότερη που έχει σημειωθεί στη Μόσχα από τον Φεβρουάριο του 2004, όταν 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας στον σταθμό Παβελτσκάγια. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ο Ουμάροφ ανακοίνωσε ότι "οι Μουτζαχεντίν του Καυκάσου” πραγματοποίησαν την επίθεση στον συρμό Μόσχας - Αγίας Πετρούπολης που προκάλεσε τον θάνατο 26 ατόμων.
    Σημειώνεται ότι μόλις πριν από έξι μήνες ο πρόεδρος Μεντβέντεφ ανακοίνωσε το τέλος των ρωσικών “αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων” στην Τσετσενία. Οι επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν πάντως στη συνέχεια στις γειτονικές περιοχές της Ινγκουσετίας και του Νταγκεστάν. Μόλις τον περασμένο μήνα οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 20 αυτονομιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σε επιδρομή του ρωσικού στρατού.
    Το μετρό της Μόσχας διαθέτει ένα από τα πιο πολυσύχναστα δίκτυα στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 7 εκατομμύρια επιβάτες το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους. Εχει 12 γραμμές και 180 σταθμούς που εξυπηρετούνται από περίπου 5.000 συρμούς.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου