Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009

H Ντόρα τα κατάφερε. Από 1ης ΙΟΥΛΙΟΥ ήδη μπάινουν ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ αποτυπωματα στα διαβατήρια !!

Από 1ης Ιουλίου ήδη μπαίνουν δακτυλικά αποτυπώματα υποχρεωτικά στα διαβατήρια. Τραγελαφικές καταστάσεις με τα νεα ψηφιαά μηχανακια που δώσαν στα αστυνομικά τμήματα για την καταγραφή των αποτυπωμάτων .. που στις περισσότερες γυναίκες αδυνατούν να τα καταγράψουν..
Τελικά η Ντόρα τα κατάφερε ..
Σε λίγο το Πανελλήνιο θα πανηγυρίζει για την κατάργηση της VISA στις ΗΠΑ (ωω .. τι κατόρθωμα μπαμπά ..) και η Ντόρα θα κάνει βαθυστόχαστες δηλώσεις..
Αλλά εμείς έχουμε αρχίσει ήδη να πληρώνουμε τον λογαριασμό
1. με το ηλεκτρονικό φακέλωμα βιομετρικών στοιχείων - αποτυπώματα κτλ
2. με την αποικιοκρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται και η έκδοση ΥΠΟΠΤΩΝ.. !!!!
Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους λοιπόν.. !
-------------------------------
Λουξεμβούργο
Προηγούμενο άρθρο:
Χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα τα ευρωπαϊκά διαβατήρια, προτείνει η Κομισιόν (18/2/2004)
Εκτός από την ψηφιακή φωτογραφία προσώπου, το τσιπ που θα περιέχουν τα νέα διαβατήρια των χωρών-μελών της ΕΕ θα περιλαμβάνει επίσης υποχρεωτικά ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα του κατόχου, αποφάσισε την Τρίτη το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης.
Μετά την υιοθέτηση του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού, η οποία αναμένεται σε διάστημα μερικών εβδομάδων, θα υπάρχει προθεσμία 18 μηνών για την ενσωμάτωση ψηφιακής φωτογραφία και 36 μηνών για το δακτυλικό αποτύπωμα. Την απόφαση δήλωσαν ότι θα εφαρμόσουν και η Βρετανία και η Ιρλανδία, που δεν είναι μέλη του Σένγκεν, καθώς και η Νορβηγία και η Ισλανδία, δυο κράτη που συνδέονται με τις χώρες του Σένγκεν. Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (OACI) είχε συστήσει μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 να καταστούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν με το να περιληφθούν σ' αυτά βιομετρικά δεδομένα.Εξάλλου από τα τέλη Οκτωβρίου 2005 οι πολίτες 27 χωρών, εκ των οποίων 15 της ΕΕ, θα πρέπει να διαθέτουν διαβατήριο με βιομετρικά δεδομένα για να συνεχίσουν να εισέρχονται στις ΗΠΑ χωρίς να χρειάζονται άδεια εισόδου (βίζα). Από την 1η Οκτωβρίου πρέπει ήδη να φωτογραφίζονται και να λαμβάνονται τα ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματά τους πριν εισέλθουν σε αμερικανικό έδαφος.Τον περασμένο Ιούνιο, τα κράτη-μέλη της ΕΕ είχαν αποφασίσει να μην περιλάβουν στα νέα διαβατήρια παρά μόνο την ψηφιακή φωτογραφία προσώπου, αφήνοντας σε καθένα την επιλογή να προσθέσει το ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα.Ωστόσο η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, μεταξύ άλλων, επανήλθαν επιμένοντας πως ένα βιομετρικό δεδομένο δεν θα ήταν αρκετά ασφαλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: