Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Πράσινη Ανάπτυξη δεν υπάρχει. Μόνο η ύφεση μπορεί να είναι "πράσινη"

H «Πράσινη Ανάπτυξη» αποτελεί μια παραδοξολογία του στυλ «bombing for peace» ή ακόμα «fucking for virginity»
Ανάπτυξη σημαίνει: περισσότερη κατανάλωση - μεγαλύτερη βιομηχανική παραγωγή- πληθυσμιακή ανάπτυξη - μεγαλύτερη κατανάλωση φυσικών και ενεργιακών πόρων.
Πράσινη και Οικολογική θεώρηση σημαίνει: Σεβασμός στο περιβάλλον, εξοικονόμηση φυσικών πόρων σοβαρή μείωση του CO2. ( και όχι της τάξης του 20-30% που προτείνουν οι πλέον αισιόδοξοι πράσινοι)
Και είναι σαφές ότι αυτα τα δύο δεν μπορουν να συνυπάρξουν, διότι ακόμα και να γεμίσουμε την γη και την θάλασσα με ανεμογεννήτριες και φωτοσυλλέκτες - ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - δηλαδή : Αυξανόμενος ρυθμός κατανάλωσης φυσικών πόρων , αυξανόμενη βιομηχανική παραγωγή και αυξανόμενη χρήση ενέργειας το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι τελικά αυξηση της μολυνσης και των εκπομπών διοξειδίου, αλλά και αυξανόμενος ρυθμός κατανάλωσης των φυσικών πόρων που δεν είναι ανεξάντλητοι. Ας μας ξεκαθαρίσουν λοιπόν αυτοί που μιλάνε για "Πράσινη Ανάπτυξη" τι εννοούν με αυτή την παραδοξολογία.

---------------------------------------------------------------------
Ήδη από την νεολιθική εποχή ο άνθρωπος άρχισε να σπαταλάει ακαταλόγιστα τα φυσικά αποθέματα της Γης αυξάνοντας την παραγωγή, δημιουργώντας υποδομές και έργα σε αναντιστοιχία με τις πραγματικές του ανάγκες. Θεωρούσε την Γη ότι έχει ανεξάντλητο πλούτο που αυτός είχε το «ιερό» πολλές φορές καθήκον να την εκμεταλλευτεί και να την καθυποτάξει (χαρακτηριστικές είναι οι ακατανόητες Υπερμεγέθεις κατασκευές της νεολιθικής εποχής και της πρώιμης εποχής του χαλκού στην Αίγυπτο και την Μεσοποταμία καθώς και προτροπές της παλαιάς διαθήκης). Κάποτε στην Αμερική εθεωρείτο “sportsman” o Buffalo Bill και ακόμα και σήμερα ο υπερκαταναλωτισμός θεωρείται το κλειδί για την ανάπτυξη της οικονομίας. Αλλά υπάρχει σε όλους, οικολόγους και μη, ένας σταθερός παρονομαστής. ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – κανείς δεν τολμάει να μιλήσεις για ΥΦΕΣΗ. Απλά μιλάνε για προστασία των δασών, ελαχιστοποίηση της ρύπανσης , ΜΕΙΩΣΗ της εκπομπής CO2. Αλλά με την ανάπτυξη (έστω και να είναι αυτή πράσινη) και την αύξηση του πληθυσμού της Γης θα συνεχίσουμε να έχουμε παραγωγή Ρύπων , μόλυνσης , CO2, έστω και με βραδύτερους ρυθμούς αν έχουμε "Πρασινη Ανάπτυξη"!!. Θα συνεχίσουμε να καταναλώνουμε τα αποθέματα της γης τα οποία θα γίνονται όλο και πιο σπάνια , όλο και πιο ακριβά. Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι αν συνεχίσουμε να έχουμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ και συνεχίσει παράλληλα να αυξάνεται ο πληθυσμός της Γης υπάρχει ένα τελικό αδιέξοδο , ένα σημείο που θα έχουμε καταναλώσει τα αποθεματα μας , θα έχουμε μολύνει το περιβάλλον , θα έχουμε αλλάξει το κλίμα μας. Η Πρασινη Αναπτυξη δεν λύνει το πρόβλημα - Απλα επιμηκύνει το Αδοξο Τέλος του Πλανήτη μας. Μόνο η ΥΦΕΣΗ – ο περιορισμός στην κατανάλωση και ο περιορισμός των γεννήσεων σε Παγκόσμια κλίμακα μπορέι να μας δώσει λύση και να μας κάνει να ελπίζουμε. Διαφορετικά τα περί «πράσινης ανάπτυξης» είναι κούφια λόγια και μόνο για προπαγανδιστικούς λόγους και μπαλκόνια είναι κατάλληλα.
[.. Η πράσινη ανάπτυξη, αυτή δηλαδή που σέβεται το περιβάλλον και το αντιμετωπίζει ως αναπτυξιακό απόθεμα και όχι ως αντιαναπτυξιακό βαρίδι, είναι σήμερα η μόνη εφικτή και βιώσιμη λύση για τον τόπο...]
εε. όχι λοιπόν κύριοι του ΠΑΣΟΚ.. .. το περιβάλλον δεν είναι ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ !! , να πάτε να τα πουλήσετε αλλού αυτά..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
και μερικά γεγονότα τώρα ..>>
Η “Πράσινη Ανάπτυξη” είναι ένα σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης με ένα σαφές νομικό πλαίσιο λειτουργίας που προωθεί, περικλείει και προστατεύει τους 7 βασικούς οικονομοτεχνικούς τομείς εφαρμογής. Ξεκίνησε σαν ένα αποσπασματικό πλάνο της διακυβέρνησης Κλίντον πριν πάρει τη σημερινή μορφή της. Διαχρονικές, υπερκομματικές μορφές που εργάσθηκαν μεθοδικά επί χρόνια για τη δημιουργία αυτού του τερατουργήματος το οποίο ήλθε στην εξουσία μέσω ενός συστήματος προπαγάνδας. Ενδεικτική είναι η μαρτυρία του Dan Glickman, ΓΓ αγροτικής ανάπτυξης επί Clinton, που έζησε τον ιδιότυπο φασισμό από πρώτο χέρι: “Εάν τολμούσες να το αμφισβητήσεις (αυτό το σύστημα ανάπτυξης), όχι απλά σε θεωρούσαν “ανήθικο” αλλά σε βάφτιζαν Γελοίο, Ηλίθιο και εχθρό του κόμματος” αναφέρει μεταξύ άλλων αποκαλύψεων που παρατίθενται αναλυτικά στο βιβλίο “Dinner at the New Gene Cafe: How Genetic Engineering Is Changing What We Eat, How We Live, and the Global Politics of Food του Bill Lambrecht” O Michael Taylor είναι ο πρώτος στυλοβάτης του εγχειρήματος. Στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Obama, νομικός και γραφειοκράτης, έχει αναλάβει όλο το νομικό πλαίσιο που θα αγκαλιάζει την επιβολή της “Πράσινης Ανάπτυξης” εντός των ΗΠΑ για κάθε μια πολιτεία ξεχωριστά. Επίσης συντονίζει ένα ανεξάρτητο όργανο που ασχολείται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυσκολίες εξαγωγής αυτού του σύγχρονου θαύματος, θα δούμε λεπτομέρειες στη συνέχεια. Ποιός είναι όμως ο Michael Taylor; Ο Taylor υπήρξε επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος του κολοσσού της Βιοτεχνολογίας που λέγεται Monsanto, φτάνοντας μάλιστα στη θέση του αντιπροέδρου. Όλοι λίγο εως πολύ γνωρίζουμε την Monsanto ως την εταιρεία με τα περιβόητα “μεταλλαγμένα”. Αυτό που αγνοούμε είναι ότι η Monsanto υπάγεται σε μια πρωτοφανή κρατική στήριξη στα πρότυπα της Αμερικάνικης Βιομηχανίας Όπλων όχι μόνο επί καθεστώς Bush. Ο Taylor ήταν ο άνθρωπος που εξοβέλισε μια προς μια τις νομικές αντιστάσεις των διαφόρων πολιτειών αλλά κυρίως (επί πατρός Bush το 1992) ανέλαβε επιτελική θέση στον περίφημο FDA (οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων) με σκοπό να συντάξει την πολιτική του οργανισμού έναντι στη Βιοτεχνολογία! Τα κατάφερε περίφημα συντελώντας δύο εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με απίστευτα τεχνάσματα, απόκρυψη στοιχείων αλλά και ολόκληρων μελετών που στοιχειοθετούσαν την επικινδυνότητα αυτής της νέας μορφής ανάπτυξης:
1. Η πολιτική διακήρυξη του FDA και η απόκρυψη στοιχείων: Το 1992 με τις παρασκηνιακές ενέργειες του Taylor βγήκε η επίσημη θέση: ” Ο Οργανισμός δεν διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο ή πληροφορία που να δείχνει ότι τα παραγόμενα με αυτό τον τρόπο τρόφιμα διαφέρουν από τα υπόλοιπα”. Με αυτές τις απλές κουβέντες ξεκίνησε η βαριά βιομηχανία να αναπτύσσεται με σκοπό να γίνει κύρια εξαγωγική δύναμη. Το 1999 όμως, μετά από τον αδυσώπητο αγώνα του εισαγγελέα Steven Druker ήλθαν στο φως της δημοσιότητας 44,000 σελίδες επίσημα κατατεθημένων (στον FDA) μελετών που αποδείκνυαν την επικινδυνότητα και είχαν σκοπίμως “αγνοηθεί”. Για την ιστορία, η Αμερικάνικη δικαιοσύνη πήρε κάποιες σκληρές αποφάσεις που ακυρώθηκαν από το εμπορικό δίκαιο (!) όπως ακριβώς έγινε με τα
καρκινογόνα συστατικά στα βρεφικά προϊόντα.
2. Η εγκληματική νομιμοποίηση της ορμόνης rbGH. Πρόκειται για μια ισχυρότατη, γενετικά τροποποιημένη ορμόνη που παράγεται από τη Monsanto (!) και σύμφωνα με μελέτες ευθύνεται για αρκετές μορφές καρκίνου (χρησιμοποιείται στα γαλακτοκομικά προϊόντα). Αυτή η ορμόνη απαγορεύεται σε όλες τις βιομηχανικές χώρες ακόμα και στον Καναδά. Το οξύμωρο είναι ότι μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη νομιμοποίηση, αρκετές εταιρείες που δεν τη χρησιμοποιούσαν το ανέγραφαν στη συσκευασία (rbGH Free). Γι’ αυτό το “πρόβλημα” φρόντισε πάλι ο Taylor, χρησιμοποιώντας τον αχυράνθρωπο ΓΓ Γεωργίας της Πενσυλβάνια Dennis Wolff, όπου απαγόρευσε την αναγραφή του rbGH Free για την πολιτεία. Έκπληξη, ο Dennis Wolff μετέχει τώρα στο επιτελείο του Obama για την “Πράσινη ανάπτυξη”! Προοριζόταν μάλιστα για το ύπατο αξίωμα στο USDA το οποίο όμως κέρδισε με το σπαθί του ο Tom Vilsack, ο άνθρωπος της δράσης και της εφαρμογής, ο έτερος κινητήριος μοχλός του project.
Ο περιβόητος Tom Vilsackείναι η κεφαλή του υπουργείου Γεωργίας (USDA), αντάξιος εκτελεστής των σχεδιασμών του Taylor. Πρώην κυβερνήτης της Iowa, παρουσιάστηκε μετά την εκλογή Obama ως υποψήφιος για τη θέση επισύροντας τη μήνι οικολογικών οργανώσεων και ακτιβιστών ως η πρώτη απάτη του Obama. Αυτός ο Democrat έχει βαρύ βιογραφικό που θα το δούμε βήμα – βήμα από τη δράση του στους 6 από τους 7 βασικούς άξονες της πράσινης ανάπτυξης:
1. Ίδρυση ταμείου έρευνας για επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη: Ο Vilsack έγραψε ιστορία αφού ήταν ο πρώτος που το κατάφερε στην Iowa και επένδυσε σε… εταιρεία με βασικό αντικείμενο την κλωνοποίηση της Αγελάδας! (Trans Ova)
2. Ενίσχυση της έρευνας για “πράσινα” Φαρμακευτικά σκευάσματα. Ο Vilsack θεώρησε πρέπον να χρησιμοποιήσει τους πόρους της Iowa για καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων και ιδιαίτερα καλαμποκιού για φαρμακευτική χρήση! Το γιατί θα το δείτε παρακάτω.
3. Διάθεση Εδαφών για “Πράσινες” εφαρμογές (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κλπ). Ο Vilsack εκμεταλλεύθηκε πλήρως την παρόμοια τρίπλα που είχε κάνει ως κυβερνήτης αφού άφησε ανεξέλεγκτες τις καλλιέργειες Γενετικά Μεταλλαγμένων σπόρων (!) αίροντας όλους τους υφιστάμενους περιορισμούς (με την αμέριστη στήριξη της Ρεπουμπλικάνας Sandy Greiner για να είμαστε ακριβοδίκαιοι).
4. Ενίσχυση των κονσόρτσιουμ εταιρειών “πράσινου” αντικειμένου. Εδώ ο Vilsack θα αποδειχθεί μανούλα έχοντας ψηφιστεί ως “Κυβερνήτης της χρονιάς” από την Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνολογίας (Biotechnology Industry Organization) ενώ διετέλεσε ιδρυτής και πρόεδρος της αντίστοιχης Biotechnology Partnership.
5. Επενδύσεις στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Μαντέψτε, ο Vilsack είναι φανατικός θιασώτης των βιοκαυσίμων, ιδιαίτερα αυτών που παράγονται από Σόγια και Καλαμπόκι (!) παρ’ ότι έχει αποδειχθεί πως η καλλιέργεια τους απαιτεί περισσότερη ενέργεια από το εξαγώγιμο ενώ οδηγούν τις τιμές των βρώσιμων προϊόντων στα ύψη οδηγώντας τον τρίτο κόσμο στη λιμοκτονία.
6. Για την “πράσινη” αγροτική ανάπτυξη περιττεύει να μιλήσουμε αφού ο Vilsack είναι το
αγαπημένο παιδί της Monsanto που του διαθέτει και ιδιωτικό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις του! Taylor – made στην κυριολεξία.

Η “Πράσινη Ανάπτυξη” είναι απλώς ένα νέο, εξ’ ίσου επικίνδυνο με τα οπλικά, τέχνασμα για να καταστήσει τις ΗΠΑ ως παραγωγό χώρα μιας νέας μορφής οικονομίας. Ένα νέο μονοπώλιο το οποίο αποτυγχάνει οικτρά και εντός των ΗΠΑ αφού δεν έχουν καταφέρει ακόμα να το καταστήσουν εξαγώγιμο. Τα στοιχεία είναι καταλυτικά: Οι υποσχέσεις προς τους αγρότες για μεγάλη κερδοφορία από τις μεταλλαγμένες καλλιέργειες πήγαν περίπατο και η Αμερική πριμοδοτεί με 5 δις δολάρια ετησίως το αγροτικό εισόδημα για να διατηρήσει τις εκτάσεις! Η “Πράσινη Ανάπτυξη” ως όπλο για την καταπολέμηση της φτώχειας καταρρίπτεται σε όλα τα επίπεδα, οικονομοτεχνικά, επιστημονικά και αγροτικά:
International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η προσπάθεια εξαγωγής αυτού του νέου καπιταλιστικού προϊόντος με το “φιλάνθρωπο και οικολογικό” brand απαιτεί μια γλυκιά εναλλακτική προσωπικότητα (Obama) αλλά κυρίως Κυβερνήσεις μαριονέτες που θα απαρτίζονται από δύο ειδών πολιτικούς: Χαζοχαρούμενους και Απατεώνες. Μόνο έτσι θα πουληθεί το προϊόν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σύνηθες το φαινόμενο .. να βλέπουμε κάθε μερα την Κηφισίας ( ας πουμε) γεμάτη αυτικίνητα με ένα μόνο άνθρωπο μέσα , πολλοι εκ των οποίων πάνε προς την ίδια κατεύθυνση. ΑΥΤΑ θα πρέπει να τα ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ. Τα μέσα μαζικής κυκλοφορίες είναι η μόνη λύση. Αν αυτό γίνει, σημαίνει ΥΦΕΣΗ για την Ευρώπη τουλάχιστον , που μεγάλο μέρος της Βιομηχανίας της βασίζεται στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Ο μέσος Ελληνας _ Αμερικάνος - Ευρωπαίος , είναι υπέρβαρος. Αυτό σημαίνει υπερκατανάλωση τροφήμων. Μείωση της κατανάλωσης κατά 30% θα μειώσει την παραγωγή και την Ρύπανση , και μόνο οφέλη θα έχει στην υγεία των ανθρώπων. - ΥΦΕΣΗ στην παραγωγή τροφίμων δηλαδή

Πολλά σπίτια και γραφεία έχουν aircondition και το έχουν ανοικτό σχεδόν όλο το καλοκαίρι. ΔΕΝ το χρειαζόμαστε αν θερμοκρασία δεν ξεπερνά του 35 βαθμούς. Κάλλιστα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό , κάνοντας μάλιστα μερικές παρεμβάσεις στις Πόλεις που ζούμε. Το ίδιο τον Χειμώνα , η θέρμανση δεν χρειάζεται να καίει διαρκώς για κυκλοφορούμε μέσα στο σπίτι με φανελάκι .

Έχουν πληθύνει οι Courier που κουβαλάνε ενα φακελάκι .. ή ακόμα χειρότερα .. υπάρχουν deliveryατζήδες που πάνε με ενα μηχανάκι .. ΕΝΑ ΚΑΦΕ 1- 2 κμ από το μαγαζί στο πελάτη. Αυτό είναι απαράδεκτη σπατάλη

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μπορούμε να δούμε .. που δεν επηρεάζουν το επίπεδο ζωή μας , μάλιστα μπορούν να το καλυτερέψουν , αλλά ΟΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝ στην ΥΦΕΣΗ . Γιαυτό κανένας δεν μιλάει .. κανένας δεν λέει την αλήθεια..

ΟΙ δήθεν Πράσινοι και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ .. είναι απλοί διαχειριστές του ΦΟΒΟΥ και της ΕΛΠΙΔΑΣ μας .. ώστε να διαιωνιστεί η σημερινή κατάσταση .. απλά κάνοντας "ψιλο βελτιώσεις"
Ας μην έχουμε αυταπάτες.