Σελίδες

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

καταδικασμένοι για Ναρκωτικά, τιμητές και ρυθμιστές στην ΝΔ ?

καταδικασμένοι για Ναρκωτικά, τιμητές και ρυθμιστές στην ΝΔ ?

τον Κώστα Καραμανλή χρεώνει την ήττα της Ν.Δ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο πρώην υπουργός της Ν.Δ Γ.Κεφαλογιάννης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το «Έθνος» χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό «μονάρχη», για τον τρόπο που κυβέρνησε τη χώρα και το κόμμα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=91245

Ο κ.Κεφαλογιάννης στη συνέντευξή του αποδίδει ευθύνες για την ήττα της Ν.Δ στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως "ο κυριότερος λόγος για την ήττα δεν είναι άλλος παρά ο τρόπος με τον οποίο ο Κ.Καραμανλής διαχειρίστηκε την εξουσία.
Λειτούργησε σαν μονάρχης τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα". Επιπλέον ο Γ. Κεφαλογιάννης κάνει λόγο για κλίκες και μικρές παρέες μέσα στην Ν.Δ, οι οποίες, όπως τόνισε, αντιμετώπιζαν ως ανεπιθύμητους όσους προειδοποιούσαν για λάθη, παραλείψεις και αλαζονεία. Επίσης ο πρώην υπουργός, δηλώνει ότι από το 2008 έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου στον τότε πρωθυπουργό, ζητώντας κάθαρση στη Νέα Δημοκρατία, αλλά όπως λέει δεν εισακούστηκε ποτέ. "Η Ν.Δ συνετρίβη επειδή έχασε το ηθικό πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΣΟΚ" σημειώνει χαρακτηριστικά. Σήμερα ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, με την συνέντευξή του παρεμβαίνει στις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του κόμματος, υπογραμμίζοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να επανιδρυθεί το κόμμα της Ν.Δ, ενώ προτείνει ακόμη και αλλαγή του ονόματος, αφού όπως υπογραμμίζει "η παράταξη με τη σημερινή της μορφή έχει κλείσει τον κύκλο της".

Επιπλέον ο κ.Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στην εκλογή νέου προέδρου της Ν.Δ, επισημαίνει ότι "για τους νεοδημοκράτες δεν πρέπει να έχει πρώτιστη σημασία το πρόσωπο στην ηγεσία, όσο η καθαρότητά του και η απόφασή του να ενεργοποιήσει τους οπαδούς της Ν.Δ σε μια προσπάθεια να επανακτήσει το κόμμα τα ερείσματά του στην κοινωνία". Τονίζει, τέλος, ότι ο νέος ηγέτης πρέπει να κινείται μακριά από μικροκομματικές επιλογές και να βάλει το "εμείς πάνω από το εγώ"

------------------------------------------------------

με 5 μηνες φυλάκιση καταδικαστηκε ο πρωην συμβουλος του ΠρωθυπουργουΓιαννης Κεφαλογιαννης, για υποθεση ναρκωτικων στην οποια ηταν εμπλεκομενος. Ο Κεφαλογιαννης,συμφωνα με καταγγελιες αστυνομικων στην εισαγγελια του Ρεθυμνου, πολη απο την οποια εκλεγεται ο εν λογω πολιτικος, είχε ζητήσει από δύο συναδέλφους τους να «αθωώσουν» έμπορο ναρκωτικών, με αντάλλαγμα τον διορισμό της συζύγου του ενός και ευνοϊκή μεταχείριση στο Σώμα και για τους δύο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: