Σελίδες

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Πίσσα και πούπουλα στους εργατοπατέρες της Προβλήτας N2

Πίσσα και πούπουλα στους εργατοπατέρες της Προβλήτας N2
[..
Από τους ισολογισμούς του ΟΛΠ προκύπτει ότι το ετήσιο εργοδοτικό κόστος ανά εργαζόμενο είναι της τάξης των 50.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μηνιαίες απολαβές (14 μισθοί) περίπου 3.600 ευρώ (μικτά)..]

Καλά θα κάνει το ΚΚΕ ο ΣΥΝ και λοιποί αριστεροί , αντί να συντάσσονται με τις μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ να πιάσουν τους εργατοπατέρες «λιμενεργάτες» της Προβλήτας 2 και να τους αλείψουν με Πίσσα και πούπουλα. Το ΠΑΣΟΚ αν και δείχνει δήθεν ενοχλημένο από την απεργία που προσπαθεί δήθεν να καταστείλει , στην ουσία προκάλεσε τα γεγονότα με σκοπό:
1. να ασκήσει πίεση στην Κινεζική COSCO για να επαναδιαπραγματευτεί την συμφωνία με απώτερο σκοπό να στάξει λίγο Κινεζικό «λαδάκι» στη μηχανή των νέων αφεντικών του ΠΑΣΟΚ, αφ ενός..
2. να δείξουν ότι κάτι δήθεν διαφορετικό έκαναν από την Ν. Δημοκρατία αφ εταίρου.
Αλλα υπάρχει και μία άλλη παράμετρος. Κάθε δυσχέρεια που θα φέρουν στην παραχώρηση Ευρωπαικού λιμανιού στους Κινέζους, έχει σκοπό να εξευμενίσει τους ΕΕ και Υπεραντλαντικούς εταίρους μας οι οποίοι κάθε άλλο παρά θετικά βλέπουν τέτοιου είδους κινήσεις των Κινέζων. Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύτηκαν οι Πρασινοφρουροι εργατοπατέρες της Προβλήτας Ν2 , και η κα Κατσέλη προσποιείται ότι διαπραγματεύεται μαζί τους και μάλιστα κάνει ο ένας στον άλλο τον δύσκολο. Απώτερος σκοπός αφ ενός κάποιο δωράκι από τους Κινέζους , αλλά και η εξασφάλιση των απαράδεκτων ψηλά αμοιβών των Πραιτοριανών Πρασινοφρουρών του Λιμανιού. Καλά θα κάνει λοιπόν η αριστερά , να μη παίζει το παιχνίδι της Κατσέλη και να αλείψει τους εργατοπατέρες με πίσσα και πούπουλα.
Όσο για τα αρχαιολιθικά επιχειρήματα του στυλ.. : «καλά κάνουν και βγάζουν πολλά διότι τραβάνε την κοινωνία μπροστά και γίνονται φάρος και παράδειγμα και για τους υπόλοιπους» - κολοκύθια τούμπανο. Αυτού του είδους οι εργαζόμενοι αποτελούν τις στρατιές των Πραιτοριανών του συστήματος, τις στρατιές των κλακαδόρων με τις καραμούζες και τις πράσινες – μπλέ σημαιούλες που γεμίζουν τις κομματικές συγκεντρώσεις και δήθεν συνέδρια. Και σε αυτούς βασίζεται η εξουσία, αποτελούν τους βαστάζους και αβανταδόρους του συστήματος.
Πίσσα και πούπουλα λοιπόν …

Δεν υπάρχουν σχόλια: