Σελίδες

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

"Now you will die!": Coast Guard attempt to drown asylum-seekers in Lesbos - Greece

"Now you will die!": Coast Guard attempt to drown asylum-seekers in Lesbos - Greece
of Lesbos tied 12 Somali immigrants in an inflatable boat and then pierced its sides with knives in order to drown the helpless asylum seekers who were saved by passing cruise boat. The Coast Guard of Lesbos Island has been accused of attempting to mass murder 12 Somali asylum seekers, amongst which one woman. According to the case, on the 5th of July an Austrian European border Frontex Helicopter spotted an inflatable boat containing the 12 immigrants off Korakas Cape in Lesbos.Upon the arrival of the Greek Coast Guard, the helicopter left, leaving the Greek cops to arrest the 12. The Coast Guard took the 12 out of their boat, tied their hands to their necks, beat them, and put them back in the inflatable boat before piercing its sides with knives. Then they let the boat go to the open sea telling the asylum seekers in English: "Now you will die!". Immediately the boat started getting water in, and sinking. The asylum seekers were saved from certain drowning when a British cruise boat passed by, saw them and saved them. The asylum seekers were then taken to Pagani detention camp on Lesbos from where they contacted the UN through a sympathetic lawyer. The Coast Guard adding insult to harm has called the UN law suit against them an act of provocation. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1066341
--------------
Άντρες της ακτοφυλακής της Λέσβου έδεσαν δώδεκα Σομαλούς μετανάστες μέσα σε ένα φουσκωτό και μετά τρύπησαν τα πλευρά του σκάφους με μαχαίρια για να πνίξουν τους αβοήθητους μετανάστες που ζητούσαν άσυλο, που σώθηκαν από ένα περαστικό τουριστικό σκάφος.Το Λιμενικό της Λέσβου κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει μαζικά 12 Σομαλούς που ζητούσαν άσυλο, ανάμεσα στους οποίους μια γυναίκα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις 5 Ιουλίου ένα αυστριακό ελικόπτερο της Frontex [της υπηρεσίας της Ε.Ε. που κάνει επιτήρηση στα εξωτερικά της σύνορα] εντόπισε στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Κόρακας της Λέσβου μια φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν 12 μετανάστες.Όταν έφτασε το Λιμενικό το ελικόπτερο έφυγε, αφήνοντας τους έλληνες λιμενόμπατσους να συλλάβουν τους 12. Οι Λιμενικοί έβγαλαν τους 12 από τη βάρκα, τους έδεσαν τα χέρια στο λαιμό, τους χτύπησαν και τους ξανάβαλαν στο φουσκωτό, πριν τρυπήσουν τα πλευρά του με μαχαίρια. Μετά άφησαν τη βάρκα στα ανοιχτά λέγοντας στους μετανάστες στα αγγλικά: "Now you will die!" ["Τώρα θα πεθάνετε!"]Το φουσκωτό άρχισε αμέσως να βάζει νερά και να βουλιάζει. Οι μετανάστες σώθηκαν από βέβαιο πνιγμό όταν πέρασε ένα βρετανικό κρουαζιερόπλοιο, τους είδε και τους έσωσε. Οι μετανάστες κατόπιν μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης της Παγανής, όπου ένας συμπαραστεκόμενος δικηγόρος τους έφερε σε επαφή με τον ΟΗΕ. Το Λιμενικό, προσθέτοντας την προσβολή στις πράξεις του, αποκάλεσε τη μήνυση που του έκανε ο ΟΗΕ προβοκάτσια.
-------------------
Απαγχονίστηκε για να αποφύγει την απέλαση
Απαγχονίστηκε προκειμένου να αποφύγει την απέλαση μια νεαρή γυναίκα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Χερσονήσου, στην Κρήτη, χθες το πρωί. Η 29χρονη Αλβανίδα συνελήφθη προχθές χωρίς άδεια παραμονής και οδηγήθηκε στα κρατητήρια έως ότου απελαθεί στη χώρα της.Στο ίδιο κελί με την 29χρονη κρατούνταν αρχικά και δυο Βρετανίδες. Όταν οι δυο κοπέλες αφέθηκαν ελεύθερες, η νεαρή Αλβανίδα έκοψε ένα κομμάτι από την κουβέρτα του κελιού της, την έδεσε στα ντους και κρεμάστηκε. Ο χρόνος θανάτου της υπολογίζεται μεταξύ 09.30 και 12 το μεσημέρι. Ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε την αυτοψία απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, κάνοντας ανεπίσημα λόγο για αυτοκτονία. Η Ασφάλεια Ηρακλείου διενεργεί προανάκριση για το συμβάν ενώ θα διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
----------------------------------
Πέμπτη, 6 Αύγουστος 2009
Το μεροκάματο του τρόμου
Είχαμε αναφερθεί στο Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά που γνωστοποιούσε ότι: «Εικοσάχρονος εργαζόμενος από το Πακιστάν κατά τη διάρκεια διανομής είχε σοβαρό εργατικό ατύχημα. Τώρα νοσηλεύεται στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Εχει διαλυμένη γνάθο και λάμες στα κάτω άκρα…. ακριβώς πριν από ένα χρόνο στην ίδια εταιρεία είχαμε εργατικό δυστύχημα με νεκρό διανομέα 19 ετών, επίσης ανασφάλιστο και από το Πακιστάν, έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο». Η εταιρία για την οποία γίνετε λόγος είναι αυτή που εκμεταλλεύεται τα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας έτοιμου φαγητού (πιτσαρία) «BELISSIMO».Ο μετανάστης εργάτης νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και όντος ανασφάλιστος το νοσοκομείο του ζήτησε να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό (δεν μάθαμε το ακριβές ύψος του) για νοσήλια. Που να έβρισκε τόσα χρήματα ο εργάτης φυσικά και παραλίγο να μπλεχτούν και μπάτσοι στην ιστορία.Η αντίδραση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού ήταν άμεση απαιτώντας από τον εργοδότη του νεαρού Πακιστανού να καλύψει πλήρως τα έξοδα νοσηλείας και αποθεραπείας του εργάτη του που τον είχε να εργάζεται για ένα περίπου χρόνο ανασφάλιστος στο κατάστημα ως διανομέας.Αρχικά ο εργοδότης το γύρισε στην τρελή λέγοντας ότι δεν γνώριζε τον τραυματία Πακιστανό, ότι δεν δούλευε στο κατάστημα του και άλλες τέτοιες παπαριές. Φυσικά το παραμύθι του δεν μπορούσε να περάσει και μπροστά στην πίεση των συνδικαλιστών του συνδικάτου δεσμεύτηκε ότι μέσα σε δέκα ημέρες θα καλύψει όλα τα έξοδα νοσηλείας και αποθεραπείας του νεαρού Πακιστανού. Πάντως οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου ξεκαθάρισαν ότι αν η εργοδοσία δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας.Σε μια τέτοια περίπτωση θα κάνουμε ανάρτηση που θα καλούμε σε μποϋκοτάζ των προϊόντων του «BELISSIMO» και φυσικά θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: