Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

ΦΤΟΥ σας Παπατζήδες (το τείχος έπεσε, Ζήτω το τείχος)

Φτου σας παπατζήδες
Κορυφώθηκαν χθες στην ιστορική Πύλη του Βραδεμβούργου, την οποία διέσχισαν οι ξένοι ηγέτες, με πρώτη την Αγκελα Μέρκελ, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 20χρονα από την πτώση του Τείχους, που χώριζε επί 28 χρόνια το ανατολικό από το δυτικό Βερολίνο. Σε μια απροσδόκητη μαγνητοσκοπημένη ομιλία του, επ’ ευκαιρία της επετείου, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η πτώση του Τείχους αποτελεί μήνυμα ελπίδας προς εκείνους, «οι οποίοι πιστεύουν, ακόμη και όταν είναι αντιμέτωποι με τον κυνισμό, την αμφιβολία και την καταπίεση, ότι τα τείχη μπορεί να πέσουν». Στην Γερμανία, μεταβαίνει και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 20η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα παρακαθίσει στη δεξίωση που θα παραθέσει το προεδρικό ζεύγος της Γερμανίας στους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων στις 17:30, ενώ η επίσκεψη στη Γερμανία θα ολοκληρωθεί με το δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν των ηγετών στην Καγκελαρία η Ανγκελα Μέρκελ και ο σύζυγός της καθηγητής Ζάουερ.
--------------------------------------------------------------
ΦΤΟΥ σας Παπατζήδες

Σε νέα φάση έχουν εισέλθει οι σχέσεις Ελλάδος-Ισραήλ καθώς τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι η επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε στρατηγικό επίπεδο, συνεχίζεται με επαυξημένη διάθεση και από τη νέα κυβέρνηση. Μετά τον «Ένδοξο Σπαρτιάτη» του 2008 έρχεται μία μεγάλη άσκηση έρευνας-διάσωσης μάχης (Combat Search & Rescue) 6-13 Δεκεμβρίου στην Ανδραβίδα, αλλά την κυριότερη εξέλιξη την είχαμε σε πολιτικό επίπεδο: Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την ψήφιση της καταδικαστικής για το Ισραήλ !!! έκθεσης 575 σελίδων του Δικαστηρίου Richard Goldstone για τις βιαιότητες των Ισραηλινών στη επίθεση κατά της Γάζας τον περασμένο χειμώνα.

Η έκθεση υπερψηφίστηκε με 114 υπέρ, 18 κατά και 44 αποχές. Εκτός από την Ελλάδα απείχαν και χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ισπανία, το Λουξεμβούργο, η Νέα Ζηλανδία, η Δανία κ.ά. Η καταδικαστική έκθεση αρχικά είχε ψηφιστεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη τον περασμένο μήνα. Στις 18 χώρες που ψήφισαν κατά του ψηφίσματος περιλαμβάνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία και το Ισραήλ. Μάλιστα ο Ριάντ Μανσούρ, Πρέσβης και μόνιμος παρατηρητής της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη, σημείωσε ότι "μεγάλος αριθμός ευρωπαϊκών εθνών» απείχε από το ψήφισμα. Για την Ελλάδα η οποία μέχρι στιγμής ακολουθούσε παραδοσιακά αντί-ισραηλινή στάση σε όλες τις σχετικές ψηφοφορίες ήταν πραγματικά ένα «μεγάλο βήμα» η αποχή της.

Σε ότι αφορά την CSAR συνάσκηση μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών αυτή πρόκειται να διεξαχθεί στην Ανδραβίδα και οι Ισραηλινοί θα μεταφερθούν με ελικόπτερα Super Stallion.

Πρόκειται για σειρά ασκήσεων που στόχο έχουν από πλευράς Ισραηλινών την εξοικείωση των πληρωμάτων σε αποστολές εντός περιοχών με υψηλή αντιαεροπορική προστασία και σε περιβάλλον έντονης ηλεκτρονικής δραστηριότητας, κάτι που το εκπαιδευτικό πεδίο του του ΚΕΑΤ-ΣΟΤ, το προσφέρει και με το παραπάνω. Σε ότι αφορά τις γενικότερες ελληνό-ισραηλινές σχέσεις, είναι σαφές ότι η κρίση στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας και οι περιορισμένες πιθανότητες βελτίωσής τους στο εγγύς μέλλον, έχουν φέρει Ελλάδα και Ισραήλ πιό κοντά. Το μέλλον θα δείξει κατά πόσον αυτή η προσέγγιση θα αποκτήσει μονιμότερο χαρακτήρα...Μετά από τα πανηγύρια στο Βερολίνο για την επικράτηση των "Ευρωπαικών " και άλλων ιδανικών της "δημοκρατίας , η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφασίζει να συμπαραταχτεί στον ΟΗΕ με το αυταρχικό και φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ και μάλιστα ετοιμάζεται για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις -
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2009/11/blog-post_09.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: