Σελίδες

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο μισθός φεύγει… οι φρεγάτες έρχονται ...


Αν σε “κόψει” η πείνα, φάε… ΦΡΕΓΑΤΕΣ !!

Απίστευτα σκηνικά παρακολουθούμε, και δεν είμαστε καν “από μέσα” παρά μόνο απλοί παρατηρητές και δέκτες των όσων ήδη φιλτράρονται από τα ΜΜΕ. Κάθεσαι φίλε νεοΈλλην και βλέπεις ειδήσεις, και καλά κάνεις αν αντέχεις, κι αφού σου έχουν παρουσιάσει όλο το παρασκήνιο για το ποιος θα μπει νταβατζής στη σωτηρία σου και της ελληνικής οικονομίας, αφού έχεις ακούσει για το πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψεις για το αφορολόγητο, ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι φοροκλέφτες, ποιοι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα την πληρώσ(εις), για το 0,14 του ευρώ που μπαίνει καπέλο στη βενζίνα και φυσικά… ότι έρχονται ακόμα χειρότερα αφού θα σου ζητηθούν “πρόσθετα μέτρα” από όποιον εγγυηθεί τον δανεισμό της χώρας…
(Όλα αυτά το πρώτο μισαωράκι έτσι για να γουστάρεις κακομοίρη μου!)

Ξάφνου ακούς και τις πραγματικές ειδήσεις…

Ο Σαρκοζής, αυτός ο κοντογάλλος που σηκώνεται στις μύτες των ποδιών για να φαίνεται ψηλός όταν είναι δίπλα στη μοντέλα, όταν συνάντησε τον ΓΑαααααΠ δεν ήθελε να κουβεντιάσει μόνο για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία διάσωσης της ελληνικής οικονομίας… ή μάλλον τη “διάσωση” την έβλεπε με διαφορετικό μάτι. Και νά σου, κανει και προτείνει στον ψιλόλυγνο Έλληνα ηγέτη την ΑΓΟΡΑ 6 ΦΡΕΓΑΤΩΝ FREM ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ !! Όχι τίποτα άλλο, για τη σωτηρία…
Εντάξει δεν τις αγοράσαμε κι όλας… έχουμε ξαναπάρει διάφορες φρεγάτες, δείτε μία τι ωραία που είναι!
..

ΝΤΑΝ

ΝΤΑΝ

ΝΤΙΝ

ΝΤΑΝ

ΝΤΙΝ

ΝΤΑΝ

ΝΤΑΝ

ΝΤΙΝ

ΝΤΑΝ

Λες δε μπορεί ψέμματα… οι κακές οι γλώσσες! Πως διάβολο ο αγαπητικός της Κάρλας που πρωτοστάτησε για να σωθεί ο καπιταλισμός και οι τράπεζες πριν λίγους μήνες, αυτός που ανάμεσα σε άλλους πρωτοστατεί για να σωθεί το ευρόδόλαρο και μαζί κι ο αρχαιοελληνικός κώλος μας, ο ίδιος άνθρωπος παρότι αντιλαμβάνεται τη θέση της Ελλάδας να βάζει στο τραπέζι της “σωτηρίας”… εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων ευρώ σε ρόλο πλασιέ της δικής του βιομηχανίας πολέμου… Το αφήνεις όμως το ερώτημα στην άκρη, δε θες να παραδεχτείς τη χοντροκομμένη μαλακία που παίζεται μπροστά στα μάτια σου!

Μετά αρχίζεις και ψάχνεσαι να δεις από που σου ήρθε!

Και τι βρίσκεις;;
Εδώ ο υφυπουργός ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κος Πάνος Μπεγλίτης δηλώνει ότι: “Θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης για την αγορά έξι φρεγατών τύπου FREMM” φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, και αυτό θα γίνει παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα.“. Και επίσης από το ίδιο δημοσίευμα ότι “οι διαπραγματεύσεις  για τις 6 γαλλικές φρεγάτες, ξεκίνησαν το 2009, και το κατ’ αρχήν κόστος τους φτάνει τα 2.5 δισ. ευρώ”.
Εδώ σε άρθρο του προηγούμενου μήνα με τίτλο: “Στις 10 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου στο Παρίσι – Φρεγάτες και ελικόπτερα σε πρώτο πλάνο” βρίσκεις αρκετές περισσότερες πληροφορίες…
Ανασκουμπώνεσαι… λες δε μπορεί, κάτι λάθος έχει γίνει! Μαθαίνεις επίσης ότι η απόφαση για τους εξοπλισμούς έρχεται από την προηγούμενη κυβέρνηση! Αμέσως σου έρχεται στο μυαλό το ερώτημα γιατί το σχέδιο διαχείρισης των ελλειμάτων άλλαξε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ανάληψη ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το τάξιμο έγινε γαργάρα, και τα εξοπλιστικά… παραμένουν βρέξει-χιονίσει;; Το αφήνεις όμως κι αυτό το ερώτημα στην άκρη, δε θες να παραδεχτείς ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ τη χοντροκομμένη μαλακία που παίζεται μπροστά στα μάτια σου!
Προχωρόντας βήμα-βήμα στην κοιλάδα του “ΜΑΛΑΚΑ” βρίσκεις κιαυτό που έρχεται από τον περασμένο Χριστουγεννιάικο Δεκέμβρη. Μαθαίνεις αμέσως αμέσως, ότι “μπορεί να έχει οριστεί προυπολογισμός γύρω στα 2.2 δισεκατομύρια ευρώ για τις διαπραγματεύσεις ΑΛΛΑ μία τιμή κοντά στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ είναι πιο ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ“!
Σε πιάνει μία φαγούρα! Κοιτάς το ταβάνι, σφίγγεις τα δόντια! Μα να το ξέρουν ΟΟΟοοοολοι εδώ και ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ και να σου λένε τα ΜΜΕ καθημερινά ότι παίρνεις πολλά ως εργαζόμενος κι ότι τα επιδόματά σου είναι βάρος για το “έθνος”. Μάλιστα το ΛΑΟΣ σου λέει ότι ακόμα και το επίδομα αλληλεγγύης στους άνεργους που δόθηκε πρόσφατα πήγε “στράφι”! Γιατί;; Μα διότι φίλε μου εξ-α-νε-μί-στη-κε. Δε βοήθησε ρε χριστιανέ μου στην ανάπτυξη, πως να στο πούμε διαφορετικά… Το ότι μπάλωσε ο άνεργος τις τρύπες του και έκανε κι αυτός διακοπές σαν άνθρωπος δε μετράει για τους εθνοφύλακες, προφανώς-προφανώς. ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ, λοιπόν!

Εσύ όμως εκεί… δε το βάζεις κάτω

και προσπαθείς να βρεις κάποιο ελαφρυντικό! Μήπως φταίει που δεν είδες πολύ ΤιΒί το Δεκέμβρη και δεν το είχες ακούσει το σκηνικό; Και πάλι δε μπορεί να φταίει αυτό, διότι ακόμα και σήμερα που πλέον έγινε η συνάντηση και σχεδόν ψώνισες τις φρεγάτες πως εξηγείται ότι στα αντικειμενικά -και πάντα πρόθυμα να σε ενημερώσουν- ΜΜΕ το έπαιξαν 10η είδηση στα δελτία;; Αναπάντητο θα σου μείνει το επίσης λγικό ερώτημα γιατί οι έγκριτοι παραθυράκηδες μετά την εκφώνηση της είδησης περιορίστηκαν να αναλύουν το πως ο Σαρκοζης θα βοηθήσει το Ελλάντα (π.χ στο ΜΕΓΚΑ η συζήτηση είχε πομπώδη υπότιτλο: “Ο Σαρκοζί παίρνει πρωτοβουία για τη διάσωση της Ελλάδας”) κι όχι στο ΠΟΣΟ θα πληρώσουμε την πρωτοβουλία του Γάλλου τα επόμενα χρόνια, ούτε ότι το ποσό αυτό είναι κατά πολύ μικρότερο από την απόδοση των μέτρων λιτότητας σε βάρος των μισθωτών και των χαμηλά αμοιβόμενων παραγωγικών τάξεων!
Ψάχνεις περισσότερο στο βούρκο της ΜΑΛΑΚΙΑΣ, που βρίσκετε -που αλλού- σε ένα σκιερό μέρος στην κοιλάδα του ΜΑΛΑΚΑ, φυσικά! Και βρίσκεις το εξής πολύ-πολύ ενδιαφέρον… Άρθρο του Ιουλίου του 2007στο indy.gr με τίτλο: “Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει υπεύθυνα το κύμα πυρκαγιών: Αγοράζει υποβρύχια!“. Στο κείμενο που καυτηριάζει το πως η ΝΔ χειριζόταν τα προβλήματα με τις πυρκαγιές εκείνο το καλοκαίρι (λίγο πριν συμβούν τα πολύ χειρότερα στον Νομό Ηλείας), ανάμεσα σε άλλα, αναφερόταν στους διάφορους διεθνείς καλοθελητές που πλάσαραν στο Ελλάντα οπλικά συστήματα… και εδώ έρχεται το καλό:
  • “Οι Γάλλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μας πουλήσουν Rafale, αν και το αίτημά τους δύσκολα θα ικανοποιηθεί. Ποντάρουν όμως στο ότι η απόρριψη του Rafale μπορεί να αντισταθμιστεί αν αγοραστούν 4 γαλλικές φρεγάτες.”
Εγκεφαλικό! Το παιχνίδι είναι στημένο από το σωτήριον έτος 2007! Στο μεταξύ μπορεί κρίση να ήρθε, η ΝΔ να έβλεπε το έλλειμα να φουσκώνει και ένα κάρο κοινωνικές αναταραχές να συνέβησαν, ΟΜΩΣ… τις φρεγάτες τις είχε στο πρόγραμμα!
Το ανάδελφον έθνος με τους μυριάδες εχθρους της καθαρότητας του αίματος και του ελληνικού DNA συνέχισε να αυτοκαθορίζει την ιστορία του… “σοσιαλιστικά”, εκλέγοντας το ΠΑΣΟΚ το οποίο αποκαλύπτει μεν το μέγεθος του προβλήματος, ταυτόχρονα όμως πλειοδοτεί για το καλό της πατριδας! Τινάζει την μπάγκα στον αέρα και παζαρεύει 6 -παρακαλώ!- ΦΡΕΓΑΤΕΣ.
Γνωρίζεις ότι έχουν έρθει εδώ και 2-3 χρόνια οι πολύ δύσκολες μέρες, κι όχι επειδή η αναφορές σε κάποιες μελλοντικές δύδκολες μέρες μονοπωλούν τα ΜΜΕ.Έχε στο μυαλό σου ότι αν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο εξής σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση της χώρας και το πως ζούνε οι υπήκοοι της αυτό θα είναι οι φρεγάτες να γίνουν 7 ή 8 και 9, να εμφανιστούν κι ελικόπτερα Απάτσι, και Λέοπαρντ ξαθ F16 ή Eurofighter!
.

Ο μισθός σου φεύγει… οι φρεγάτες μένουν!

.Υ.Γ. Για όσους αρούνται να φύγουν από την κοιλάδα, γνωστή και ως κοιλάδα του ΜΑΛΑΚΑ, διευκρινίζουμε ότι το άνωθεν άρθρο υποννοεί ότι ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ!! Τη στιγμή που με προπαγάνδα προσπαθούν να πείσουν τον εργαζόμενο λαό ότι αποτελεί ΤΟ βάρος του συτήματος, την ίδια στιγμή ξεπουλάνε και εκχωρούν τον πλύτο της χώρας στους εμπόρους του θανάτου.
Στο μεταξύ, αν πειρνάσεις ξέρεις τι θα έχει το μενού: ΦΡΕΓΑΤΕΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: