Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Τα πολιτικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των φαρμάκων

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Αυτή είναι η ρήση που συμπυκνώνει αυτό που έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των φαρμάκων , όχι γιατί οι γενικές θέσεις του είναι λάθος ούτε λόγω της ρητορικής ικανότητα του καραγκιόζη Υπουργού, αλλά λόγω της αδιέξοδης  πολιτικής εμμονής του στην δογματική προσκόλληση στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες.
Και ακόμα είμαστε στην αρχή, ακόμα είναι αντιπολίτευση και τα αδιέξοδα αρχίζουν να σκάνε χαμόγελο προς όλες τις κατευθύνσεις. 
"Τα χετε πάρει από τις Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες "  υπαινίσσεται ο Αδωνης.. εμείς θέλουμε μειώσεις και εσείς αντιδράτε .. άρα τα έχετε πάρει από κάποιους.. 
[.Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Μπασκόζος, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για το φάρμακο συγκροτείται στους εξής βασικούς άξονες:
-Να ανασταλεί η εφαρμογή του "χαρατσιού" του ενός ευρώ ανά συνταγή εις βάρος των ασφαλισμένων.
-Διαφανής πολιτική τιμολόγησης των φαρμάκων.

-Μόνον προσωρινό μέτρο η τιμολόγηση βάσει του μέσου όρου των τριών χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε.
-Μείωση τιμών και στα πρωτότυπα (on patent) φαρμακευτικά σκευάσματα.
-Προστασία των πλέον φθηνών φαρμακευτικών σκευασμάτων και πολιτική υποχρεωτικής συνταγογράφησης αυτών.
-Αναθεώρηση της πολιτικής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ).
-Περιορισμός της αρνητικής λίστας συνταγογραφούμενων φαρμάκων.]


Ποια είναι η εντύπωση που μένει ? 
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και γενικόλογες ανέξοδες δηλώσεις. 
Γιατί ?
Γιατί υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο που έχει σαν ρίζα την δογματική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωπαικές δεσμεύσεις, πολιτικές και Υποχρεωτικές εμπορικές πρακτικές που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την προστασία και πριμοδότηση της  Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας


Τι θα μπορούσε να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ?  Ποια θα ήταν η έντιμη και ουσιαστική δήλωση που θα αποστόμωνε τους πάντες και θα κέρδιζε την επιδοκιμασία και εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού?>
  • Ναι υποστηρίζουμε την Ελληνική βιομηχανία, ακόμα δε και την προστατεύουμε διότι:
  • Αποτελεί εθνικό κεφάλαιο
  • Απασχολεί Έλληνες εργαζόμενους και επιστήμονες
  • Βοηθάει την Ελληνική οικονομία και το ισοζύγιο συναλλαγών
  • Είναι πυλώνας εθνικής ανεξαρτησίας και διασφάλισης της ροής φαρμάκων στην Ελλάδα
Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ , αλλά δεν μπορεί . Δεν μπορεί γιατί ξέρει ότι όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή πολιτική στην οποία είναι προσανατολισμένος και η οποία μας  επιβάλει καθεστώς εξάρτησης και διάλυσης της Ελληνικής βιομηχανίας, με την απαγόρευση κάθε είδους προστατευτισμού στην Ελληνική βιομηχανία.
Ας κάτσει τώρα ο Τσίπρας να αντιμάχεται τον Καραγκιόζη  για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Αυτά είναι τα προοίμια μόνο της ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡ και των αντιφάσεων που προκύπτουν. Φανταστείτε να γίνει και κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: