Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Μήπως είχε τελικά δίκιο το τεύχος 8 της "Πανσπουδαστικής" και όχι οι μυθοπλάστες ?

Σήμερα πάλι .. για άλλο ένα χρόνο γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου , που όπως ξέρει μία ολόκληρη γενιά πλέον .. "έριξε την Χουντα και ήρθε η δημοκρατία "  Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έγιναν στα σχολεία οι προγραμματισμένες γιορτές,  τσατρα - πάτρα στα περισσότερα, εφόσον 9:30 το πρωί είχαν "ξεμπερδέψει' και είχαν στείλει τα παιδιά στο σπίτι..  Για να προλάβουν οι εκπαιδευτικοί να πάνε στην πορεία .. ας το ελπίσουμε, αν και τα δείγματα γραφής των πρόσφατων εκλογών τους με κλείσιμο των σχολείων με κάνουν να αμφιβάλω, βάζοντας την κοπάνα και την λούφα  σαν πλέον πιθανό ενδεχόμενο..

Αλλά όπως όλοι όσοι έχουν την σχετική ηλικία θυμούνται ότι η Χούντα δεν έπεσε με το "Πολυτεχνείο" και την "Νομική". Αυτό που έγινε είναι ότι έπεσε το καθεστώς Παπαδόπουλου - Μαρκεζίνη για να αντικατασταθεί από τον ΕΣΑτζή Ιωαννίδη σε σύμπραξη πιθανώς με τον Ρουφογάλη διευθυντή τότε της ΚΥΠ. Και λέω πιθανώς, διότι ο ακόλαστος  Ρουφογάλης ήταν άνθρωπος που εύκολα θα εκτελούσε οποιαδήποτε εντολή με το σχετικό χρηματικό τίμημα. 

Το καθεστώς Ιωαννίδη χρειάστηκε μόλις 6-7 μήνες για να οργανώσει το πραξικόπημα ανατροπής του Μακαρίου που προκάλεσε την Τουρκική εισβολή η οποία και σαν αλυσιδωτή αντίδραση προκάλεσε την επαναφορά του Καραμανλή και την "επαναφορά της Δημοκρατίας" , την περίοδο της μεταπολίτευσης θα έλεγα ακριβέστερα το καλοκαίρι του 1974.
Το αν ο Ιωαννίδης ήξερε το μεγάλο σχέδιο που εκτελούσε (εισβολή των Τουρκων στην Κυπρο) ή ήταν απλά ένας φιλόδοξος βλαξ, μικρή αξία έχει. 

Το ζήτημα και η αλήθεια είναι ότι τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη του 1973  είχαν σαν αποτέλεσμα μια αλυσιδωτή εξέλιξη γεγονότων, σε μικρό χρονικό διάστημα, καλοσχεδιασμένων, γεγονότα που άλλαξαν την γεωπολιτική στην Αν Μεσόγειο την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Θα ήταν αφελές λοιπόν να υποθέσουμε ότι όλα αυτά συνέβησαν κατά τύχη , αυθόρμητα και ότι δεν ήταν μέρος ενός καλοσχεδιασμένου σχεδίου για την διχοτόμηση της Κύπρου.


Και εδώ ερχόμαστε στην μυθοπλασία των νεοτέρων χρόνων και την ανακοίνωση της Αντι ΕΦΕΕ στην Πανσπουδαστική Ν8. Βέβαια αργότερα, και με την τροπή που είχαν πάρει τα πράματα, το ΚΚΕ προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω του την ευθύνη για την σχετική ανακοίνωση γιατι το κλίμα δεν το σήκωνε. 
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε πλέον κατακτήσει την ίδια εορταστικη σπουδαιότητα και αίγλη με την 25η Μαρτίου μη πω και μεγαλύτερη, κυρίως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Ας δούμε τι περιελάμβανε λοιπόν η ανακοίνωση:
[..καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στον χώρο του Πολ)χνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ, ...με σκοπό να προβάλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας (τι μου θυμίζει...;) γελοία αναρχικά συνθήματα και συνθήματα που δεν εκφράζανε την στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις...]
Τελικά υπήρχαν οι προϋποθέσεις για προβοκατόρικη ενέργεια τον Νοέμβρη του 1973 ? Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Ήδη το ΚΚΕ  κατήγγειλε την ανακοίνωση σαν προβοκατόρικη ενέργεια του Ρουφογάλη. Οι παράνομες οργανώσεις του Ρηγα και ΚΚΕ - Πανσπουδαστικής είχαν ήδη κτυπηθεί και για όλους αυτούς που βγήκαν από τα κρατητήρια με την "φιλελευθεροποίηση" Μαρκεζίνη, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν υπήρχαν πράγματι και άνθρωποι του Ρουφογάλη. Αυτά γινόντουσαν  και παλιότερα επι Μανιαδάκη, γίναν και αργότερα .. αρκεί να θυμίσω την υπόθεση Κρυστάλλη 

Άρα θεωρώ πολύ πιθανότερη την εκδοχή, για τους 350 προβοκάτορες, πράγματι να είναι αυθεντικό κείμενο, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΚΚΕ αργότερα περί προβοκάτσιας. Από την άλλη τα γεγονότα, τόσο εκείνων των ημερών όσο και των επομένων μηνών είναι αδιαμφισβήτητα. Είναι σαφές ότι εκείνους τους μήνες εκτυλίχτηκε ένα καλόσχεδιασμενο σχέδιο από τις ΗΠΑ για την διχοτόμηση της Κύπρου. Γιατί να θεωρούμε παράλογο η κλίκα Ιωαννίδη να χρησιμοποίησε το κύμα της λαικής οργής και μάλιστα να "ευνόησε" τα γεγονότα του Πολυτεχνείου προκειμένου να ανατραπεί ο Παπαδόπουλος  (βάζοντας μάλιστα την νύχτα δικους του ανθρώπους να εκτελούν τον κόσμο στους δρόμους και συνοικίες της Αθηνας εκείνο το βράδυ). Δηλαδή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου να μην είχαν απλά σαν αποτέλεσμα την ανατροπή του Παπαδόπουλου, αλλά να χρησιμοποιήθηκαν εντέχνως ώστε να οδηγήσουν στην ανατροπή του? Μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα , μπορεί και όχι.
Ο Ζουρνατζής μπροστά από "εξτρεμιστικά συνθήματα"..
Όποιος θυμάται εκείνη την εποχή  και το κλίμα της είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμφωνήσει ότι αυτά γράφτηκαν από ανθρώπους του Ρουφογάλη..

Ενα όμως είναι σίγουρο. Η χούντα δεν έπεσε από το Πολυτεχνείο, αλλά απο την Τουρκική εισβολή και καλό είναι να αρχίσουμε να διδάσκουμε την αλήθεια; στα σχολεία και όχι μυθοπλασίες του στυλ "η Ελληνικη Επανάσταση προκηρύχτηκε στα Καλαβρυτα  από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό την 25η Μαρτιου " εφόσον ο ίδιος παραδέχτηκε ότι εκείνη την μερα ήταν στην Πάτρα..! 

Οι σημερινοί "350" 
Αλλά ας πάμε και σε μερικά σύγχρονα γεγονότα, που οι γνωρίζοντες κάνουν πως δεν ξέρουν..Οι αγανακτισμένοι στην Πλατεία πως ξεκίνησαν να μαζεύονται ? Γιατί κανένα κόμμα της αριστεράς δεν τολμάει να αγγίξει το θέμα αυτό? Ηταν  ο μεταδοτικός σεισμός των Podemos? .. Σήμερα τότε γιατί είναι άδειες οι πλατείες? Πότε το σημερινό κόμμα της Αξ αντιπολίτευσης άρχισε να εμφανίζεται δειλά δειλά στην Πλατεία ? Πότε ? .. μετά την μεγάλη συγκέντρωση που ειχε μαζευτεί πάνω από 50.000 κόσμος.. Τότε στο πεζούλι απέναντι από την Μ Βρετανία  καθόντουσαν σκεφτικοί και προσπαθουσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.. Μετά άρχισαν να εμφανίζονται και καποια μπλόκα της νεολαίας Συριζα οι οποίοι , όπως και το ΚΚΕ , πέρναγαν και έφευγαν συντονισμένα προς την Ομόνοια. Οχι πως όλα αυτά είναι τίποτα κακό αλλά απλά επιβεβαιώνουν ότι οι Αγανακτισμένοι της Πλατείας ΔΗΜΗΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ από ΜΚΟ μέσω του face book και με την συνδρομή των ΜΜΕ τα οποία χωρίς πρόβλημα αφιέρωνα μισάωρα και ώρες Ζωντανής αναμετάδοσης  από τους πρώτους "σφυριχτρούληδες" των ΜΚΟ..>>


Τελικά μόλις οι πολιτικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν και δημιουργηθηκε η κυβερνηση Παπαδημου .. όλα είχαν ήδη τελειώσει, ο ρόλος των Αγανακτισμενων τελείωσε και δεν τους ξαναδαμε.. 

Αλλά και τα Δεκεμριανά  λίγο πριν.. 
Έχει αναρωτηθεί κανένας πως εκτροχιαστήκαν τα πράγματα και καηκε η Αθήνα ? Χωρίς μνημόνιο μάλιστα εκείνη την εποχή. Εχει κανείς αναρωτηθεί από που προήρθε η αδράνεια της Αστυνομίας την πρώτη εβδομάδα ? ..

Τα σημερινά γεγονότα στην Ουκρανία  που ξεκίνησαν σαν αθώο κίνημα διαμαρτυρίες και πορτοκάλι επανάσταση,  είναι άλλο ένα δαχτυλοδεικτούμενο αποτέλεσμα επιχειρησης Gladio Ας μην παριστάνουμε λοιπόν του Λωτοφάγους, τουλάχιστον όσοι ζήσαμε τα γεγονότα. Στο κάτω κάτω ο Δ Μπίμπας που καταδικάστηκε αργότερα σαν πρακτορας της ΚΥΠ είναι υπαρκτό πρόσωπο και με προϊστορία στην προβοκάτσια..  (στην φωτό Δεξιά)

======================================

οσο αφορά βέβαια σήμερα τον εορτασμό και το νόημα του Πολυτεχνείου ...
τότε .. 1973


σήμερα...!!!!!!!

τί να πει κανείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: