Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί αναμεταδίδουμε ξένα κανάλια, παράνομα, με χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου ?


Γιατί αναμεταδίδουμε ξένα κανάλια, παράνομα, με χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου ?

Είναι γνωστό σε όλους  ότι διατίθενται επίγειες Εθνικές συχνότητες  για την αναμετάδοση  ξένων τηλεοπτικών σταθμών , σταθμών που εν πολλοίς μεταδίδουν και προπαγανδιστικό πρόγραμμα (ειδήσεις ..) που είναι πολλές φορές ενάντια στα Ελληνικά λαϊκά συμφέροντα και πολλές φορές και ενάντια στα Εθνικά συμφέροντα. 

Το Αγγλικό BBC, το Γερμανικό DW και το Γαλικό TV5 αναμεταδίδονται από επίγειους σταθμούς με κόστος του Ελληνα φορολογούμενου, καταλαμβάνοντας και πόρους εν ανεπαρκεία  όπως είναι οι τηλεοπτικές συχνότητες, συχνότητες που θα μπορούσαν να διατεθούν για εκπομπές από τις τοπικές 
κοινωνίες.  Δηλαδή η Ελληνική πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια παρανομώντας, για να δώσει βήμα σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα
1. Να διευρύνουν την πελατειακή τους βάση -τηλεθέαση και συνεπώς να έχουν αυξημένα έσοδα
2. Να διεισδύσουν πολιτικά στην Ελλάδα και να έχουν λόγο στις πολιτικές εξελίξεις.

Και όλα αυτά κατά παράβαση της υπάρχουσας νομοθεσίας (περί απαγόρευσης της δικτύωσης και  μετάδοσης ξενόγλωσσων προγραμμάτων)  και με χρήματα του Ελληνικού λαού ο οποίος αναλαμβάνει να χρηματοδοτεί και να συντηρεί τα μηχανήματα αναμετάδοσης.

Και με ποια ανταπόδοση ? , με ποια διαδικασία ? με ποια διαφάνεια ? Κάποιοι κύριοι λοιπόν του ΕΣΡ / ΕΕΤΤ αλλά και η κυβερνητική πλειοψηφία κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσει. 

Παρακάτω υπάρχουν ενδεικτικές αποφάσεις του ΕΣΡ που έχει βγάλει καταδικαστικές αποφάσεις Δικτύωσης/αναμετάδοσης και ξενόγλωσσων εκπομπών.. που βέβαια αυτά ισχύουν μόνο για τους ιθαγενείς, εφόσον  στο προτεκτοράτο Ελλαδιστάν οι πάτρωνες πάντα έχουν ειδικά προνόμια.

=====================================
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014, 19:33
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Top Channel νομού Κοζάνης για σειρά παραβάσεων (μετάδοση, χωρίς άδεια, ενημερωτικού προγράμματος, υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων και μετάδοση προγραμμάτων με λανθασμένη σήμανση).

Πρόστιμο 15.000 ευρώ για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων επιβλήθηκε επίσης στον Super B νομού Αχαΐας, ενώ με το ίδιο αιτιολογικό επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο TV Δράμας.

Παράλληλα, σύσταση επιβλήθηκε στον Real fm για χαμηλή ποιότητα γλώσσας στην εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για (μικρή) υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων. Οριστική διακοπή και ανάκληση βεβαίωσης λειτουργίας επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Tele Time νομού Αχαΐας.


Σύσταση τέλος επιβλήθηκε στους μειονοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θράκης City fm, Joy fm και Cinar fm, καθώς μετέδιδαν μόνο τουρκόφωνο πρόγραμμα, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, που αναφέρει μετάδοση δελτίων ειδήσεων κατά 50% στην ελληνική γλώσσα και 25% μετάδοση ελληνόφωνου προγράμματος. Είχε προηγηθεί σχετικό δημοσίευμα στις 23/7/13, που είχε αποσταλεί στο Συμβούλιο.
=========================================

[..Τέλος, το ΕΣΡ, με την πράξη του 407/28.7.2009 (πρώτη προσβαλλόμενη), επέβαλε εκ νέου τη διοικητική κύρωση της οριστικής διακοπής λειτουργίας του εν λόγω σταθμού, με την αιτιολογία ότι, κατόπιν του νεωτέρου εγγράφου της ΕΕΤΤ 30728/Φ. 386/23.6.2009, διαπιστώθηκε ότι ο σταθμός συνέχιζε να εκπέμπει το πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Σφαίρα» του νομού Αττικής από διαφορετική και πάλι συχνότητα, δηλ. από τους 100,4 ΜΗz. Κατά της πράξης αυτής ο αιτών άσκησε στις 26.8.2009 αίτηση θεραπείας, η οποία απερρίφθη με την πράξη 458/29.9.2009 του ΕΣΡ (δεύτερη προσβαλλόμενη), με την εξής αιτιολογία: πρώτον, ότι δεν προσκομίσθηκαν στοιχεία που να αναιρούν τη βάση των γενομένων δεκτών με την προηγούμενη απόφαση του ΕΣΡ, δεύτερον, ότι ο ισχυρισμός του αιτούντος ότι είχε καταγγείλει από το μήνα Μάιο του 2007 τη σύμβαση δικτύωσης με το ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Σφαίρα» του νομού Αττικής δεν ασκεί επιρροή, εφόσον έχει νομίμως διαπιστωθεί η αναμετάδοση του προγράμματος αυτού από μη νόμιμη συχνότητα και, τρίτον, ότι, με την απόφαση 210/2009 του ΕΣΡ, επεβλήθη στο σταθμό «ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΡ 100,4» Κομοτηνής κύρωση λόγω μη υποβολής της ροής προγράμματος και όχι λόγω αναμετάδοσης του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Σφαίρα», επομένως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι ο τρίτος αυτός σταθμός αναμεταδίδει το πρόγραμμα του «Ράδιο Σφαίρα»...]
==========================================
[..Ισχυροποιημένο το νέο ΕΣΡ σήκωσε δειλά το χέρι του και άρχισε να ρίχνει τα πρώτα σκαμπιλάκια (εκεί που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν πέσει γερές σφαλιάρες). Και πρώτα πρώτα στο θέμα των παράνομων δικτυώσεων που οργώνουν την Ελλάδα, καταπιάστηκε με τους νομούς Λάρισας και Μεσσηνίας, όπου δέχτηκαν κύρωση λόγω παράνομης αναμετάδοσης άλλω σταθμών οι (στη Μεσσηνία) οι Σταθμός, City, Κανάλι 20, Time FM, Ant1 Radio, Light FM, ΗΧΩ FM, Ράδιο Μεσσήνη και (στη Λάρισα) οι LoveRadio 88.6, Άστρα , Flash 93,9 και Ράδιο Εναλλάξ. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι εξ' αυτών αναγράφονται κι επισήμως στα "άτυπα δίκτυα αναμετάδοσης" των μεγάλων αθηναϊκών τους αδελφών. Περισσότερα για τις δικτυώσεις πολύ σύντομα, καθώς το ραδιοτηλεοπτικό φαίνεται αποφασισμένο να οργώσει την Ελλάδα και να είναι αμείλικτο απέναντι σε όσους δεν προσφύγουν σε αυτό για λήψη σχετικής άδειας. Οι πρώτες νέες "πράσινες κάρτες" πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη, στο Ράδιο Μετρόπολις για δικτύωση με τους Ράδιο Χαλκιδική 98.8, Ακρόαμα Σερρών,  Space Καβάλας και στο Thessaloniki Radio DeeJay (Top FM) με τον ομώνυμο αθηναϊκό....]


Δεν υπάρχουν σχόλια: