Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Η Κυβέρνηση και ο Δήμος Ζωγράφου πολεμούν την γραφειοκρατεία , πατάσουν την διαφθορά

Από την σχετική υπηρεσία του Δήμου Ζωγράφου εστάλη σε περίπου χίλιους κατοίκους του Δήμου δικαιούχους του επιδόματος η παρακάτω επιστολή. 
Αφορά την επανα-κατάθεση 16 και πλεον δικαιολογητικών τα οποία είχαν ήδη κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υποργείου για το σχετικό επίδομα. Μετά την ανάθεση της χορήγησης του επιδόματος στους Δήμους και την μεταφορά των Φυσικών Αρχείων (φακέλων δικαιούχων) στους Δήμους, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αποφάσισε να ξαναστείλει 100δες δημότες να περιφερονται στις υπηρεσίες για να ΞΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ έγγραφα που ήδη έχουν κατατεθει, πολλά εκ των οποίων δεν είναι μεταβλητά και δεν εχουν ημερομηνία λήξης  (π.χ. ΑΦΜ - ΑΜΚΑ κτλ). Επίσης πολλες πιθανές αλλαγες (πχ αλλαγη Δ. ταυτότητας) είναι στην ευθυνη του δικαιούχου και πιθανή μη ενημερωμένη αλλαγη του Α.Δ.Τ. δεν επιφέρει αλλαγη η αναστολή - διακοπή του επιδόματος.
Η διορία για την επανα-καταθεση όλων αυτων των δικαιολογητικών ειναι 12 ημερολογιακές ημέρες και μόνο Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη .. αν δεν κατατεθουν εμπροθεσμως η υπηρεσία θα προβεί σε διακοπή του επιδόματος


Από τα δικαιολογητικά που ξανα-ζητουνται (αν και οι φακελοι των δικαιούχων έχουν ηδη μεταφερθει απο το Υπουργείο στον Δήμο) μόνο το πιστοποιητικο οικογενειακής κατάστασης, το εκκαθαριστικο της εφορίας και η ισχυ της κάρτας ανεργείας μπορουν να επηρεάσουν το δικαιωμα λήψης η οχι του επιδόματος  και αυτα αν δεν έχουν ανανεωθει συμφωνα με τα προβλεπόμενα. Επίσης είναι αξιο απορίας .. πως ο Δημος ζητάει και απο τους Δημότες Ζωγράφου, δικαιούχους  πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό που εκδίδει ο ίδιος ο Δήμος!!


Γιατί λοιπον ο Δήμος Ζωγράφου στέλνει εκατοντάδες δημότες να τρέχουν ? 
Γιατι η υπηρεσία του Δήμου δεν εξαιτάζει τους φακέλους ωστε να απευθυνθεί σε αυτους που εχουν ελειπη δικαιολογητικά. ? Γιατί τιμωρεί εκατονταδες οικογενειες που έχουν καταθεσει με συνέπεια και εχουν ενημερωμένους φακέλους? Ειρωνικό δε είναι το διακιολογητικο 15. Ζητείται βεβαιωση εργοδότη που θα αναγράφονται λέει και οι μηνιαίες καθαρές αποδοχές,... τι στιγμή που  αν κάποιος εργάζεται διακόπτεται το σχετικό επίδομα !!, άρα τι σχεση έχουν οι μηνιαίες αποδοχές ??
(με αλλα λόγια σε δουλιά να βρισκόμαστε...)

Κατά τα άλλα η νέα διακυβερνηση καταπολεμάει την γραφειοκρατεία και κτυπάει την διαφθορά στο πρόσωπο καποιων μονογονεικών οικογενειών που οι διεφθαρμενοι καταληστευουν το κράτος με τα επιδόματα των 28 Ευρω που παίρνουν ..

ΥΓ: Αληθεια τι νοημα έχει η ανανεωση της ληξιαρχικής πράξης θανατου του πατερα ? .. εκτος και αν τον λενε Λαζαρο βεβαια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: