Σελίδες

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ .. όπως λέμε State Department

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε αναφερθεί στο καιροσκοπισμό του Κουρδικού κινήματος ανεξαρτησίας , τόσο στο ΙΡΑΚ δηλαδή οι Πεσμεργκά του Μπαρζανί όσο και την Συρία  το κομάτι της Ροτζάβα που καθοδηγείται από τον Σαλέχ Μουσλίμ
Επίσης δεν αποτελεί έκπληξη η θρησκευτική προσύλωση των διάφορων "αριστερών" ΜΚΟ που κυκλοφορούν στο τρίγωνο Συνταγμα - Παν/μιου - Εξάρχεια στην υποστήριξη κάθε ΝΑΤΟικής επιλογής στην Ευρώπη και την Μ. Ανατολή, υποστήριξη που εκδηλώνουν με κάθε ευκαιρία. Και δεν είναι μόνο ο Ρουβίκωνας, αλλά και μερίδες της Ανταρσύα και η ΔΕΑ με τις διάφορες ΜΚΟ τους κτλ.. που με αριστερή προβιά είναι οι φορείς και υποστηριχτές κάθε Γεωπολιτικής επιλογής και μεθόδευσης του State Department

Ετσι λοιπόν και προχθές οι αναρχικοί του Ρουβίκωνα θυμήθηκαν την αντιδημοκρατική Τουρκία. Την θυμηθηκαν επειδη λέει με τα νέα μέτρα που παίρνει εκδηλώνει ενα καταπιεστικό και αντιδημοκρατικό πρόσωπο, καταπιέζει τον Τουρκικό και Κουρδικό λαό .. κτλ.. κτλ.. 
Λες και Τουρκία έγινε τέτοια μετά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, λες και έγινε αντιδημοκρατική επειδη άρχισε να ξηλώνει το κράτος και το παρακράτος του Γκιουλέν, της Αμερικανικής αυτής μαργιονέτας. Λες και πριν η Τουρκία που βομβάρδιζε με βαρυ πυροβολικό και αεροπορία τα Κουρδικά χωριά και πόλεις ηταν δημοκρατική, λές και η επιθετικότητα του καθεστώτος της δεν είχε εκδηλωθεί με την ενεργητική συμμετοχή της στην επίθεση κατυα της Συρίας, λες και η διαφθορά του καθεστωτος της δεν ηταν ορατή με τον γιο του Ερντογαν να επιδίδεται στη λαθρεμπορία του Συριακού πετρελαίου μεσω του ISIS.
Ηταν λοιπόν τυχαίο ότι ο Ρουβίκωνας χτύπησε μόλις ανακοινώθηκε από την Τουρκία η Αλλαγή πορείας και η απομακρυνση της απο τις επιλογες των ΗΠΑ με ταυτοχρονη προσεγγιση με την Ρωσία? , μόλις η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα κλέισει την Αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ , μόλις ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πάλι η διαπραγμάτευση γαι τους αγωγους με την Ρωσία?  Οσοι νομίζουν ότι το χτυπημα στην Τουρκική Πρεσβεία  ήταν μια απλή σύμπτωση  η είναι αφελέις .. επικίνδυνα αφελείς η συνένοχοι.


Στην φωτογραφία λοιπον ο σταρτιωτικός διοικητής του YPG, ο  Polat Can αποδίδει ευχαριστήρια αναμνηστική πλακέτα στο επιτετραμένο του State Department τον Brett McGurk.


Να θυμηθούμε ότι στις αρχές του 2011, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Τουρκιάς  Ζιπέ και Αχμέτ Νταβούτογλου, είχαν υπογράψει μια μυστική συνθήκη η οποία έθετε τους όρους για τη διαγωγή των πολέμων κατά της Λιβύης και της Συρίας. Αλλά μια από τα ρήτρες αυτής της Συνθήκης προέβλεπε την υποστήριξη της Γαλλίας για την διευθέτηση του «κουρδικού ζητήματος» με εξασφάλιση «της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας». Με άλλα λόγια, επρόκειτο να δημιουργήσουν ένα νέο κράτος, σε επικάλυψη του Ιράκ και της Συρίας, για να εκδιωχτούν σε αυτό οι Κούρδοι της Τουρκίας. Αυτό το σχέδιο εθνοκάθαρσης, το οποίο αντιστοιχεί με ένα παλιό σχέδιο των Ισραηλινών στρατηγιστών, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε από τον Robin Wright στο New York Times τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ερχόμενος στην εξουσία, ο πρόεδρος Ολάντ είχε δεσμευτεί να το τιμήσει. Για το σκοπό αυτό, ο Ερντογάν έγινε επίσημα δεκτός στα Ηλύσια, στις 31 Οκτωβρίου 2014, όπου κρυφά συνάντησε τον Σαλέχ Μουσλίμ, συμπρόεδρο του YPG, στον οποίον υποσχεσθήκαν ότι θα γινόταν πρόεδρος του νέου κράτους. Ωστόσο, μετά τη νίκη των Κούρδων στο Κομπάνι, ο Ολάντ μεταρρυθμίστηκε και έκανε κολοτούμπα. Δέχτηκε στα Ηλύσια την άλλη συμπρόεδρο του YPG, Άσια Αμπντουλάχ, πιστή –εκείνη- στον Οτσαλάν.

Μη γνωρίζοντας ακριβώς τι ήθελε να κάνει με τους Κούρδους, ο Ολάντ, με πρόσχημα τη κρίση των προσφύγων, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ευρύτερα το πόλεμο στη Συρία. Τελικά, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την εκστρατεία βομβαρδισμών της, πέταξε οριστικά το ισραηλινοτουκογαλλικό όνειρο για ένα ψευδο-Κουρδιστάν. Για να ζητήσει συγγνώμη, ο Ολάντ πρότεινε να χρηματοδοτήσει ευρύτερα το πόλεμο με την ετήσια καταβολή 3 δις ευρώ στη Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό το πρόσχημα της βοήθειας στους πρόσφυγες. Εξοργισμένος, ο Ερντογάν φέρεται να διέταξε τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.  Δεύτερον, πολλά ευρωπαϊκά κράτη εξέφρασαν την οργή τους για την πολιτική που επιβλήθηκε από τη Γαλλία στην ΕΕ ενώπιον της Συρίας. Ένας από τους σκληρότερους αντιρρησίες φέρεται να ήταν το Βέλγιο, το οποίο, για να δείξει την κακή διάθεση του, χορήγησε πολιτικό άσυλο σε ηγέτες του ΡΚΚ. Το σχέδιο για ένα ψευδο-Κουρδιστάν φαινόταν εφικτό και πάλι, όταν η Ρωσία ανακοίνωσε την απόσυρση των βομβαρδιστικών της, αλλά η Γαλλία απέτυχε να πείσει την ΕΕ να το υποστηρίξει. Σε μια τηλεοπτική ομιλία του, ο Ερντογάν απείλησε τότε το Βέλγιο να πυροδοτήσει βόμβες στο έδαφός του, και μετά οργάνωσε τις επιθέσεις της 22ης Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες. !!



Στην φωτογραφία αυτή βλέπουμε ότι οι Κούρδοι της Ροτζάβα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν με τους κεφαλοκόπτες του FSA ..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: