Σελίδες

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

τότε.. και τώρα.. (το μάθημα που δεν μάθαμε..)





και σήμερα >>

-----------------------------------------------------------------
μιά ζωή τα ίδια  ( το μάθημα που δεν μάθαμε..>>)

[..αλλά γύρω από τον Πλαστήρα εκτός από τους έμπορους ελπίδων του Λαού συγκεντρώθηκαν και αυτοί που πραγματικά πίστευαν ότι οι διακηρύξεις θα γίνουν πράξη. Είναι τα στελέχη που βγήκαν από τον λαό θέλησαν και θέλουν να υπηρετούν τον λαό . Ενόμισαν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με την κυβέρνηση Πλαστήρα. Διαψεύστηκαν πολλές φορές. Επέμεναν όμως θεωρόντας την λύση αυτή σαν αναγκαίο κακό .
Τώρα τι θα κάνουν ? Οι επίγονοι που προαλείφονται για την αρχηγία δεν τους είναι άγνωστοι. Τους γνωρίζουν. Είναι οι νεκροθάφτες της πολιτική υποστάσεως της ΕΠΕΚ και των όσων προσδοκούσε ο δημοκρατικός κόσμος Το χρέος τους καλεί να σκύψουν πάνω στο δράμα του λαού και να κάνουν μία αναδρομή πως ως χθες το κόμμα τους αντιμετώπισε , να αναμετρήσουν τις ευθύνες τους , να αφήσουν να κινηθεί η φιλολαική φιλοδοξία τους και σαν ελεύθεροι άνθρωποι να ξαναγυρίσουν απο εκεί που ξεκίνησαν στο λαό.
Η κληρονομιά του Πλατήρα σαν κόμμα είναι χρεοκοπημένη, το παράδειγμά του , να αντλεί δύναμη από τον λαό και να την χρησιμοποιεί εναντίον του είναι παράδειγμα προς αποφυγή. ]
από την Αυγή , 30 Ιουλίου 1953 , (λίγο καιρό μετά  εκτελέστηκε και ο Πλουμπίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: