Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012Αγαπούλα, άσε την κουκούλα.


Γιατί είναι σκυθρωπή η μουτράκλα σου, Προεδράρα μου; Μήπως δεν σε πότισαν, δεν σου έβαλαν καινούριο χώμα, μήπως δεν σου έριξαν λίπασμα γλαστρούλα μου; Τι είναι παπούλη μου; Πες μου και με τρώει η αγωνία και το χέρι μου.

Ο Αλέξης και η Αλέκα Κάρολε, δεν  έρχονται να σου μιλήσουν, όχι γιατί δε σε αγαπάνε, δεν γουστάρουν τους άλλους. Γιατί τα πόδια του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη βρωμάνε μνημονίλα.Τι θα πει, δε σου μυρίζει τίποτα εσένα; Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν έχουν μύτη.
Μα κι αυτοί θέλουν σώνει και καλά το Αλέξη μαζί τους. Πριν τις εκλογές, ούτε που γύριζαν να το κοιτάξουν. Σύριζα να περνούσε δίπλα τους, γύριζαν το κεφάλι. Αμ έτσι πες μου. Ετοιμάζει ληστεία η συμμορία και ψάχνουν τσιλιαδόρο. Και μετά να του τα ρίξουν πάνω του. «Μαζί τους κλέψαμε». Είπα και εγώ. Τέτοιος έρωτας ξαφνικά.
Εμένα το λες, ότι έχεις γραμμάτια ανεξόφλητα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ; Αμ εγώ στην Τράπεζα; Βράστα κι άστα. Το ξέρω παππούλη μου, ότι έχεις υποχρέωση στο Σαμαρά και το Βενιζέλο, αλίμονο.  Αλλά σαν Πρόεδρος της δημοπρασίας δεν έχεις και μια μικρούλα, να τόση δα, υποχρέωση στον Ελληνικό Λαό;Okay, έχεις απόλυτο δίκιο. Αν αποφάσιζε ο λαός, δεν θα ήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά στο σπίτι σου στο χωριό. Σωστά, να λέμε και του παρέδρου το δίκιο.
Τι λέτε να κάνετε τώρα; Καλά το ξέρω, ότι θα τον πιούνε οι Μνημονιακοί στις εκλογές. Άλλο σε ρωτάω. Α, σκέφτεστε να μην κάνετε, να κάνετε «κολπάκια». Πως δεν καταλαβαίνω, αν γίνουν εκλογές, θα χάσεις τον Αντώνη και τη Βαγγελιώ, καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά. Όμως πρόσεξε, γιατί θα καταλάβει και ο λαός και τότε θα σου πέσουν τα φύλλα, φυτό μου, κατάλαβες; 
Και δεν πλύθηκε κι ο Μιχαλολιάκος στα κανάλια, που να τον βάλετε έτσι στην κυβέρνηση. Τώρα έβαλαν την πρόπλυση. Αργήσατε.  
Αν δεν πιάσουν τα κολπάκια, θα ρίξετε στον Αλέξη ευθύνες για την ακυβερνησία!; Καλά αγάπη μου, ο πνιγμένος από τα γκάλοπ του πιάνεται.
------------------------------------------------------

Κύριε Κουβέλη…

Του Α. Κ

Κυριε Κουβελη…

 Φτάνει πια…Σας σιχαθήκαμε…Παίζετε το πιο βρώμικο παιχνίδι σε βάρος όλης της αριστεράς όλου του λαϊκού κινήματος και όχι μονάχα του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς ντροπή με περισσό θράσος στελέχη σας χρησιμοποιούν εν τη απουσία του ακόμα και τον συν. Αλέκο Αλαβάνο προκειμένου να υποσκάψετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθείτε κατά γράμμα, την ακραία προπαγανδιστική τακτική της Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και των παπαγάλων τους ενάντια στην αριστερά και το λαϊκό κίνημα. Μου θυμίζετε τις πιο σκοτεινές μέρες του Γεωργίου Παπανδρέου, απέναντι στο λαϊκό κίνημα το 1965, που οδήγησε στην δολοφονία του Πέτρουλα και την Στρατιωτική δικτατορία.

Υποκρίνεστε ότι είστε η υπεύθυνη και δημοκρατική αριστερά. Έχετε χρέος τώρα και όχι αύριο να παρουσιάσετε στα μέλη σας, τους οπαδού σας, την αριστερά και τον Ελληνικό Λαό τι περιεχόμενο συμφωνήσατε να έχει η οικουμενική που προτείνετε.

Θέλετε να εκθέσατε την αναξιόπιστη αριστερά, τους τυχοδιώκτες, τους αριστεριστές, έχετε την χρυσή ευκαιρία. Φέρτε στον Ελληνικό Λαό τις προτάσεις της οικουμενικής (όχι τις δικές σας) που συμφωνεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Παρουσιάστε μαζί με την ΝΔ. και το ΠΑΣΟΚ την προγραμματική πρόταση της Οικουμενικής για να ξέρουμε τι απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την Οικουμενική ή το περιεχόμενο της.
Γιατί μην κάνετε ως χυδαίος πολιτικάντης ότι δεν καταλαβαίνετε.
Το Περιεχόμενο κ. Κουβελη, τις Προτάσεις κ. Κουβελη για να δούμε σε τι συμφωνήσατε και καλείτε και την υπόλοιπη αριστερά να συμφωνήσει.

Και σας το λέω ειλικρινά…Θα θεωρήσω πρόστυχη την κριτική μου, εάν αυτές οι προτάσεις που συμφωνείτε με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, είναι πράγματι προτάσεις προς όφελος του Λαού και των Εργαζομένων
------------------------------------------------------------------------------------------Έχουν λυσσάξει οι υπεύθυνοι σωτήρες της χώρας να βάλουν τον Τσίπρα να σώσει και αυτός την Ελλάδα.

Αφού δεν θέλει να μας σώσει αφήστε τον ήσυχο…

Το επιχείρημα των υπεύθυνων σωτήρων είναι ασορτί με την αξιοπιστία τους. Εν πλήρη σύγχυση και παράνοια.

Οι τρεις καμπαλέρος, δηλαδή η Νέα Πασοκρατία και ο αριστερός Καρατζαφέρης που κάνει πως ντρέπεται να το πει, λένε ότι η προτεινόμενη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα μας οδηγήσει στην καταστροφή.

Όμως είναι έτοιμοι να τον στηρίξουν να σχηματίσει κυβέρνηση που θα καταστρέψει την Ελλάδα. Αυτήν την θυσία την κάνουν για να σωθεί η Ελλάδα. Να το ξαναπώ: Θα στηρίξουν την καταστροφή της Ελλάδας για να σωθεί.

Και επειδή σκέφτονται μόνο το καλό της χώρας δεν κάνουν μόνοι τους κυβέρνηση με τους 168 βουλευτές που διαθέτουν… για τέτοια θυσία μιλάμε.

Είναι ντροπή να λέτε ότι κοιτάζουν την κομματική τους επιβίωση προσπαθώντας να κάνουν σαν τα μούτρα τους τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το άλλο επιχείρημα έχει να κάνει με την απλοϊκή και πονηρή εξήγηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Λένε ότι ο λαός έβγαλε δεύτερον τον ΣΥΡΙΖΑ οπότε θέλει να συνεργαστεί. Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση αυτοί που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ να το έκαναν επειδή δεν ήθελαν να συνεχιστεί η πολιτική της Νέας Πασοκρατίας.

Εκεί με το ζόρι…
 
Το μήνυμα των εκλογών είναι 
σαφέστατο. Την πολιτική της Νέας Πασοκρατίας την επέλεξε το 32%. Το 16% του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν άλλη πολιτική. Αυτή που ως πιθανότητα έχει και την έξοδο από το ευρώ.

Σάπιο είναι το ΠΑΣΟΚ μας είπε ο Μπένι. Είναι το ίδιο κόμμα που προεκλογικά ισχυριζόταν δια στόματος Μπένι ότι ήταν η μόνο αξιόπιστη λύση. Άρα η μόνη αξιόπιστη λύση είναι μια σάπια λύση που βρωμάει από χιλιόμετρα.

Είναι η ίδια σάπια πολιτική που θέλει και τώρα να συνεχίσει το σάπιο έργο της σωτηρίας. Των τραπεζών.

Ο Τσίπρας σεβόμενος την εντολή των εκλογών και την επιθυμία του Αντωνάκη του σφουγγαράκη θέλει να γίνουν ξανά εκλογές. Ο λαός ψήφισε και με το αποτέλεσμα των εκλογών λέει: Να κάνουμε την χάρη στον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη να γίνουν επαναληπτικές εκλογές μέχρι να αποκτήσει αυτοδυναμία.

Αλήθεια, όταν ο σφουγγαράκης έλεγε ότι θα πάει σε επανεκλογές αν δεν έχει αυτοδυναμία ήταν υπεύθυνος και αξιόπιστος πολιτικός; Με την προσφυγή ξανά στις κάλπες ως δεξιά επιλογή δεν θα ερχόταν λοιμοί, έξοδος από το ευρώ, σεισμοί και τα 10 κακά της μοίρας μας;

Να διαπραγματευτούμε ξανά το μνημόνιο λέει ο Αντωνάκης. Αλήθεια, γιατί εγώ πίστευα ότι πριν υπογράψει τα μέτρα ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης είχε κάνει για πρώτη φορά διαπραγμάτευση και μάλιστα σκληρή και πετυχημένη;

Ανάλογη διαπραγμάτευση δεν είχε κάνει και ο Μπένι;

 Η Αλέκα ζητάει από τον λαό να διορθώσει την ψήφο του. Να είναι σίγουρη ότι θα γίνει. Οι μισοί ψηφοφόροι της θα την παρατήσουν στον Περισσό αγκαλιά με την απόλυτη αλήθεια.

Λόγω της ακυβερνησίας πολλοί βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες. Η ευθύνη είναι του Τσίπρα. Ο ίδιος έχει την ευθύνη και για τα προηγούμενα δις που βγήκαν στο εξωτερικό το 2009, το 2010 και το 2011.

Ο Πρετεντέρης έκανε ότι μπορεί για να χώσει σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ- ΝΔ τον Τσίπρα. Για το καλό της χώρας. Και για να τον κάψει… δεν αντέχει στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει πιθανότητα να τον καλέσει στηmegaλη προπαγάνδα ως πρωθυπουργό.

Θα ενωθεί ο Μάνος και η κόρη του επίτιμου μπας και ενωμένοι καταφέρουν να μπουν στην βουλή για να βοηθήσουν την Νέα Πασοκρατία.

Μετά τις επόμενες εκλογές θα ενωθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μπας και ενωμένοι μπορέσουν να μπουν στην βουλή για να βοηθήσουν τα αποκόμματα τους να γίνουν μια γκαρσονιέρα στην δεξιά πολυκατοικία.
---------------------------------------------------
Το 6ο συνέδριο δεν ξεκίνησε με την προοπτική της διάσπασης. Για την ακρίβεια μέσα στα πολλά ψέματα που λέει η Ανανεωτική, λέει και μια αλήθεια: Το συνέδριο το ζήτησε και το επέβαλε ο Τσίπρας με πρόσχημα την εσωκομματική κατάσταση, αλλά με μοναδικό στόχο να επιβεβαιώσει την ηγεσία του. Αν ένα τέτοιο συνέδριο καταλήγει σε διάσπαση, είναι αποτυχημένο και μάλιστα πολύ. Το συνέδριο δεν κατέληξε σε νίκη για την ηγεσία Τσίπρα. Και όσο κι αν τα χαζοχαρούμενα χαμόγελα του Σαββατόβραδου ήθελαν να δείξουν αυτοπεποίθηση, η αποχώρηση του «κοσμήματος του Κοινοβουλίου» από τον ΣΥΝ είναι ανοικτή πληγή, που μέρα τη μέρα, με τη βοήθεια των ΜΜΕ θα αιμορραγεί περισσότερο. Η κίνηση της Α.Π. δεν εγγράφεται στο καρνέ με τις επιτυχίες του Αλέξη. Εκτός κι αν η Κουμουνδούρου λάτρεψε τον μακαρίτη τον Γκρόζο που έλεγε το ανεπανάληπτο «όσο πιο αριά, τόσο πιο χοντρά τα σκόρδα». Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να καλυφθεί με απόπειρες νεκρανάστασης ενός Συριζα σε τέλμα. Ο καθένας καταλαβαίνει, ακόμη κι αν είναι ο φανατικότερος οπαδός της οδού Βαλτετσίου, ότι η επιχείρηση «αναστήλωση Συριζα» δεν θα ενθουσιάσει ούτε τα κομματικά μέλη. Η πολιτική απόφαση του συνεδρίου, άντε να ευχαριστήσει τους συγγραφείς της, τα μέλη της νεολαίας, κάποιους θερμόαιμους του Κοκκινοπράσινου και λίγους από τον Συριζα που ακούνε τη λέξη επανίδρυση και νιώθουν τέλεια.

Κάτι ξέρει ο Φώτης…
Γιατί φεύγει η Ανανεωτική Πτέρυγα (καταρχήν από τα όργανα και ίδωμεν); Η απάντηση δεν αφορά τον Συριζα. Ουδεμία σχέση έχει η αποχώρηση των Ανανεωτικών με τις σχέσεις ΣΥΝ – Συριζα. Η αποχώρηση των Ανανεωτικών έχει σχέση με την κατάρρευση του ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας.  Περίεργο; Όχι. -  Η Ανανεωτική Πτέρυγα έστειλε το σήμα στους σωστούς αποδέκτες:Είμαστε εδώ, είμαστε καθαροί και υπεύθυνοι, εκτός ενός απρόβλεπτου Συριζα και ενός διφορούμενου ΣΥΝ. Είμαστε έτοιμοι και αν –οσονούπω- κληθούμε, αναλαμβάνουμε. Όποιος νομίζει ότι ο Κουβέλης μπόρεσε να αντέξει στον αριστερίστικο Συριζα τον Δεκέμβρη του 2008, αλλά δεν άντεξε στον Συνασπιστικό Συριζα του 2010, δεν έχει καταλάβει έναν Χριστό από το τι εστί ανανεωτική αριστερά. Είναι σαν να παρομοιάζεις τον Κουβέλη με τον Σαπουνά που αποχώρησε από το Κόκκινο επειδή είχε πολιτικές διαφωνίες. Ποτέ δεν καθόρισαν οι πολιτικές διαφωνίες τη στάση της ανανεωτικής αριστεράς. Την καθόρισε ο πολιτικός πραγματισμός. Η στάση της Ανανεωτικής Πτέρυγας ετοιμαζόταν καιρό. Οι ραγδαίες οικονομικές και κοινωνικές ανατροπές αναγκαστικά συνοδεύονται και από πολιτικές ανατροπές. Μέσα σε λίγους μήνες τα σημάδια ήταν καταιγιστικά: Η Μπακογιάννη, η στάση του ΛΑΟΣ, οι 3 του ΠΑΣΟΚ, η Ανανεωτική Πτέρυγα, οι Βγενόπουλοι – Δασκαλόπουλοι. Η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με την επιχείρηση «καθαρά χέρια» (Μαντέλης, Τσουκάτος, Τσοχατζόπουλος, Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης κοκ). Ο γάτουλας Παπαδημούλης υπομονετικά έχτιζε αδιάφθορο προφίλ με τις εξεταστικές: «να πιάσουμε τους κλέφτες», «να κελαηδήσουν οι ύποπτοι», «πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη» και άλλα χαριτωμένα. Συσσωρεύονται επομένως οι όροι για μια επόμενη μέρα κυβερνητικής διαχείρισης που θα έρθει, είτε συμπληρώνοντας, είτε αντικαθιστώντας το σημερινό κυβερνητικό προσωπικό.

Με τον κίνδυνο λοιπόν διασποράς πανικού, βροντοφωνάζω: «Ο Κουβέλης ανεξαρτητοποιείται, ήγγικεν η ώρα, πάρτε τα λεφτά από τις τράπεζες»…
Τα περί συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ, με κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, ή με τους Οικολόγους – Πράσινους, ίσως ισχύουν από σήμερα, ίσως όχι, αλλά δεν παίζουν τον καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Ανανεωτικής Πτέρυγας.  Το σίγουρο είναι ότι ο Φώτης δεν έφυγε επειδή τον εκνεύρισαν οι κραυγές των πιτσιρικάδων του Τσίπρα. Και τόσα χρόνια υπέμεινε και τον Αλαβάνο και τον Ρούντι και τους νεοκομμουνιστές. Στην πραγματικότητα χέστηκε για δαύτους. Έφυγε επειδή βλέπει ότι οσονούπω η τράπουλα ξαναμοιράζεται και θέλει να είναι από τους πρώτους εξ αριστερών του ντήλερ.  Ο Φώτης έφυγε από τα όργανα επειδή κάνει πολιτική. Ο Αλέξης την πάτησε επειδή νομίζει ότι πολιτική είναι οι ομιλίες, οι δηλώσεις και τα συνέδρια.

Γκαφατζήδες ή προβοκάτορες;
Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας νόμιζε πως η Α.Π. εκβιάζει, και αργά κατάλαβε ότι η Α.Π. εννοούσε τον εκβιασμό. Όταν το κατάλαβε, από τη μια δεν μπορούσε να κάνει πίσω (είχε κάνει αιμοβόρικες δηλώσεις ότι θα σκίσει τη γάτα μπροστά στα δικά του παιδιά), από την άλλη -έτσι κι αλλιώς- δεν γλύτωνε τη διάσπαση. Έτσι εξηγούνται και οι προσυνεδριακές επιθέσεις εναντίον του Μετώπου. Ο Τσίπρας υποσχόταν στην Ανανεωτική ότι θα καθαρίσει τον Αλαβάνο και τους άτακτους του Συριζα, θα περιορίσει τον Λαφαζάνη, και θα πάνε όλοι μαζί. Έλπιζε διακαώς ότι ο Αλαβάνος θα διασπάσει τον Συριζα. Ο Αλέκος (που όπως κι ο Φώτης, κι αυτός κάνει πολιτική) άφησε ξεκρέμαστα τα όνειρα του Βίτσα, δεν αποχώρησε από τον Συριζα, έκανε και τη θανατηφόρα δήλωση στο Σπόρτιγκ μια βδομάδα πριν το Συνέδριο ότι «θα δώσουμε την ψυχή μας για τον Συριζα». Και αντί ο Αλαβάνος να διευκολύνει τον Αλέξη, διευκόλυνε τον Φώτη. Τι περίεργο!!!

Στράφι πήγε λοιπόν το μεγαλοφυές σχέδιο εξευμενισμού της Πτέρυγας
Οι ζόρικες δηλώσεις ότι «τη Δευτέρα παίρνουμε τον Συριζα στα χέρια μας», τα πρωτοσέλιδα της Αυγής για τη «νέα εποχή για τον Συριζα», το άνοιγμα στο συνέδριο που ήταν βασικά πέσιμο στο Μέτωπο, το κλείσιμο στο συνέδριο που ήταν μεγαλύτερο πέσιμο στο Μέτωπο, στόχευαν σε ένα και μόνο πράγμα: Να πείσουν ότι ακόμα κι αν δεν κατάφεραν να καθαρίσουν τον Συριζα πριν το Συνέδριο, θα τον καθαρίσουν μετά. Προφανώς η Ανανεωτική δεν πείστηκε (δεν πολυασχολιόταν κιόλας), βρήκε την αφορμή, τα μάζεψε κι έφυγε.

Οι δηλώσεις για επανίδρυση του Συριζα και προχώρημα με όσους «εξακολουθούν να εμπνέονται από το ιδρυτικό του συμβόλαιο» είναι της πλάκας. Όχι επειδή το ιδρυτικό συμβόλαιο πολλάκις χρησίμεψε για χαρτί τουαλέτας από όσους σήμερα αποφάσισαν να το τιμήσουν. Αν ο Αλέξης, μετά την διάσπαση του ΣΥΝ, εκβιάσει και τη διάσπαση του Συριζα, θα πάρει τα σκήπτρα από κάτι τροτσκιστές που έχουν διασπάσει το άτομο. Άσε που στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με λειψό τον ΣΥΝ από τα δεξιά και κολοβό τον Συριζα από τα αριστερά, θα λείπουν καμπόσοι για να φτάσουμε στο 3%.

Μετά την αποχώρηση της Α.Π. δεν νομίζω να πιστεύουν στην Κουμουνδούρου ότι ο Αλαβάνος θα φύγει για να τους αφήσει στην ηρεμία τους. Έτσι κι αλλιώς ο Σύριζα είναι σαν το ευρώ: Δεν προβλέπεται διαδικασία αποχώρησης. Και όπως μάθαμε και από τον γραμματέα της νεολαίας, χρειάζεται να περάσει καιρός για να πεις ναι ή όχι στο ευρώ. Λογικά και ο Αλέκος θα ακολουθήσει την υπόδειξη: Θα περάσει καιρός για να πει ναι ή όχι στον Σύριζα. Και αν είναι να πει ναι, το πώς θα είναι τότε ο Σύριζα, ίσως κανένας να μην μπορεί σήμερα να προβλέψει.

Υ.Γ. Νο 1: Αλήθεια, σήμερα που ο ΣΥΝ –και όχι ο Συριζα- είναι σε πορεία διάσπασης, πόσοι από τους παπαγάλους που κατηγορούσαν για διασπαστές τον Αλαβάνο, τις συνιστώσες, ή τον Λαφαζάνη, θα καταπιούν τη γλώσσα τους;  Μπορούν να εξηγήσουν τα παιδιά της Κουμουνδούρου για ποιο λόγο έγινε η αντι-Μέτωπο εκστρατεία με τα λαμπρά δημοσιεύματα της Αυγής; Ποιος ήταν τελικά ο διασπαστής; Ο Αλαβάνος ή ο Κουβέλης; Ή ισχύει ο ζαχαριαδισμός: Τι μπρόκολα, τι λάχανα; Πόσοι θα ζητήσουν συγνώμη για τα μηνύματα με τα οποία μας κατέκλυζαν τις προηγούμενες μέρες για το νέο κόμμα με αρχηγό τον πρώην αρχηγό; Πόσοι θα παραδεχτούν δημοσίως ότι τελικά η διάσπαση δεν ήρθε από τον Αλαβάνο (όπως εύχονταν), αλλά από τον Κουβέλη (όπως απεύχονταν); Γιατί τα σαΐνια της Κουμουνδούρου ποτέ δεν κατηγόρησαν το «κόσμημα του κοινοβουλίου» ότι φτιάχνει νέο πολιτικό φορέα και ότι έχει «διαμετρικά αντίθετο πολιτικό σχέδιο»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: