Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

τελικά ας απαντήσουν οι κ του ΣΥΝ.... στην Συρία υπάρχει λαική επανάσταση η Ιμπεριαλιστική επίθεση ? (γιατί και τα δύο δεν γίνεται..)ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ (η κα από τα σαλόνια του Τζοχατζόπουλου ...)
Η τριήμερη επίσκεψη, στις αρχές της εβδομάδας, του προέδρου του κράτους του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ήλθε ως ανταπόδοση αντίστοιχης επίσκεψης πέρσι τον Ιούλιο του Προέδρου Παπούλια σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη. Το γεγονός ότι τούτη την περίοδο πρόεδρος του Ισραήλ είναι ένας από τους τελευταίους ιστορικούς ηγέτες της χώρας, ο άνθρωπος του οποίου η προσωπική ιστορία αποτελεί την ενσάρκωση των περιπετειών του εβραϊκού λαού στη διάρκεια του 20ού αιώνα (γεννήθηκε το 1923 στη Λευκορωσία και μετανάστευσε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στην, υπό βρετανική Εντολή, Παλαιστίνη), προσέδωσε στην επίσκεψη μια ιδιαίτερη υπέρ-αξία. Όλα δείχνουν ότι ο άνθρωπος που διατέλεσε υπουργός σε κρίσιμα πόστα, που σήκωσε, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 το βάρος των διαπραγματεύσεων με τον Γιάσερ Αραφάτ και που συνέβαλε στο να μπουν οι σχέσεις Ισραήλ και Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), στη βάση της αμοιβαίας αναγνώρισης, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες, δεν κοιτάζει πίσω. Ο 89χρονος Πέρες, που σε λίγες μέρες θα γιορτάσει τα γενέθλιά του, δεν αναμασά το παρελθόν αλλά φροντίζει να τονίζει στις παρεμβάσεις του ότι το μέλλον ανήκει στις νέες γενιές, επιμένοντας στην ανάγκη του εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών, που μπορούν να συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση, για παράδειγμα, της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Ωστόσο σήμερα, στη δύση του πολιτικού του βίου, ο Σιμόν Πέρες, που για χρόνια εξέφραζε την αριστερή εκδοχή της ισραηλινής πολιτικής σκηνής, αποτελεί πλέον μια… «παραφωνία», με την έννοια ότι τη στιγμή που το γειτονικό περιβάλλον του Ισραήλ αλλάζει καταλυτικά και με ραγδαίους ρυθμούς, η ίδια η χώρα συντηρητικοποιείται σε όλα τα επίπεδα: πολιτικό, κοινωνικό και κυριότερα, ηθικό. Μοιάζει δηλαδή σαν να συμβαίνει αυτό που επεσήμανε σε συνέντευξή του, ο γνωστός συγγραφέας Ντέιβιντ Γκρόσμαν: το γεγονός της επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, η περιφρονητική στάση του ισραηλινού στρατού έναντι των Παλαιστινίων (στοχευμένες εκτελέσεις δήθεν «τρομοκρατών», αυθαίρετες κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων, παράνομος πολλαπλασιασμός εβραϊκών οικισμών, ασύδοτη δράση Εβραίων εποίκων, κ.ά.), έχουν πλέον «μολύνει» βαθιά την ίδια την ισραηλινή κοινωνία… «Μπορεί να πει κανείς ότι ο τρόπος που το Ισραήλ μεταχειρίζεται τους Παλαιστινίους τα τελευταία 44 χρόνια, καθόρισε την κυβερνητική συμπεριφορά και έναντι των ίδιων των Ισραηλινών πολιτών. Δηλαδή δεν μπορεί να έχουμε αυτό το αμοραλιστικό ή διπλής ηθικής σύστημα έναντι των υπό κατοχή Παλαιστινίων και ένα εντελώς διαφορετικό έναντι των Ισραηλινών πολιτών! Στο τέλος το πρώτο διεισδύει στα δικά σου όργανα. Αυτό συνέβη και με εμάς» (Κυριακάτικη Αυγή, 14 Αυγούστου 2011).
Σήμερα οι σχέσεις Ισραήλ - Παλαιστινίων βρίσκονται σε νεκρό σημείο. Ποιον εξυπηρετεί αυτό; Σίγουρα τους ακραίους της κάθε πλευράς και βέβαια όχι την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, η οποία πλέον έχει για τα καλά εισέλθει σε περίοδο δομικών αναταράξεων, με άγνωστη έκβαση. Η κατάρρευση των αυταρχικών καθεστώτων έφερε στο προσκήνιο ισλαμιστικά κινήματα, σε Τυνησία και Αίγυπτο - γεγονός που αλλάζει άρδην τους πάγιους σχεδιασμούς του Ισραήλ -, οι εξελίξεις για παράδειγμα σε αυτό που εξελίσσεται σε no man’s land Χερσόνησο του Σινά, είναι ενδεικτικές…
Στο μεταξύ τα μέτωπα αντί να κλείνουν, αυξάνονται. Στο ανοικτό θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, που μέχρι σήμερα κατείχε αποκλειστική θέση στο επίκεντρο του ισραηλινού ενδιαφέροντος, ήλθε να προστεθεί, βίαια, εδώ και πάνω από 17 μήνες, η σταδιακή κατάρρευση του αλλαουϊτικού, φιλοϊρανικού καθεστώτος της Δαμασκού. Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, σήμερα το Ισραήλ είναι υπέρ της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης παράτασης του status quo, και τούτο γιατί η σύνθεση της «πολύχρωμης» αντιπολίτευσης - π.χ. η διοίκηση του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» βρίσκεται στην Τουρκία ενώ είναι αποδεδειγμένη η παρουσία τζιχαντιστικών στοιχείων, μέσω του σκοτεινού Μετώπου Αλ Νούσρα, καθώς κι εκείνη εκπροσώπων του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων - προκαλεί ρίγη στους Ισραηλινούς ιθύνοντες.
Είναι γνωστό το αξίωμα σύμφωνα με το οποίο, η διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής καθίσταται άκρως προβληματική από τη στιγμή που το εσωτερικό «μέτωπο», η κοινωνία δηλαδή, είναι ρηγματωμένη, παρουσιάζει βαθιά τραύματα, αμφισβητεί βαθιά την κυβέρνηση, βρίσκεται δηλαδή στην κατάσταση της σημερινής ισραηλινής κοινωνίας. Για παράδειγμα το γεγονός του πολλαπλασιασμού τον τελευταίο καιρό των αυτοπυρπολήσεων ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση, είναι ενδεικτικό των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει η ισραηλινή κοινωνία, η οποία σήμερα δεν λειτουργεί διακριτικά μόνο σε βάρος των 900 χιλιάδων ισραηλινών αράβων πολιτών της (για χρόνια πολιτών β’ κατηγορίας) αλλά και σε βάρος συνολικά των κοινωνικά αδύναμων κρίκων της: νέων, συνταξιούχων, κ.ά.
Άρα, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε επείγει να κλείσουν τα εσωτερικά μέτωπα της ισραηλινής κοινωνίας: το κοινωνικό συμβαδίζει με την επίλυση του παλαιστινιακού. Επείγει λοιπόν η επανέναρξη του ισραηλινοπαλαιστινιακού διαλόγου για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα πριν από τον πόλεμο του Ιουνίου του 1967, με διάλυση των εβραϊκών οικισμών, πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και με αποδοχή του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους. Στο πλαίσιο των σημερινών ανακατατάξεων, αυτή η εξέλιξη είναι κρίσιμη: διαφορετικά, η άνοδος των ισλαμιστικών κομμάτων στην περιοχή, θα παρασύρει και το παλαιστινιακό κίνημα, με κίνδυνο να βρεθεί το Ισραήλ απέναντι, όχι σε έναν εταίρο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά με έναν ορκισμένο αντίπαλο της ίδιας του της ύπαρξης…
-----------------------------------------------------

► Η CIA δολοφόνησε άλλον ένα δημοσιογράφο στη Συρία! Απόλυτη σιωπή, συνένοχη και συγκάλυψη των Νατοϊκών εγκλημάτων από τις δημοσιογραφικές ενώσεις της δύσης και… της Ελλάδας! (Terrorists Assassinate Journalist Ali Abbas in His Home)
►  Τάσος Κουράκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ που τιμάει την αριστερά, ασυμβίβαστος, αδέσποτος, παλικάρι που δεν πουλάει ιδέες και αγώνες!
 Τι έχει να πει η Σοφία Σακοράφα για την μελλοντική ΥΠΕΞ του ΣΥΡΙΖΑ; Κατάπτυστο άρθρο της Χίλαρυ του ΣΥΡΙΖΑ! Το γεράκι των σιωνιστών στο Συριζα, ξεπέρασε το γΑΠ και με άρθρο της νομιμοποιεί το σιωνιστικό ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς!
 Είναι σαφές! Η κυβέρνηση Τσολάκογλου εμπλέκει την πατρίδα μας στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, στις σφαγές, στην εθνοκάθαρση του Συριακού λαού!
► Η υποκρισία των σοσιΛΗΣΤΩΝ! Ο νεοφιλελεύθερος “σοσιαλιστής” François Hollande υποδέχεται τον ισλαμοφασίστα Hamed, βασιλιά-δικτάτορα του Μπαχρέιν στο Παρίσι… (Roi du Bahreïn reçu à l'Elysée : l'hypocrisie de la diplomatie "normale" en action)
  Στόχος των ισλαμοφασιστών η σύζυγος του προέδρου Άσσαντ! Δεν φοράει μαντίλα, δεν είναι πιστή… το λένε και οι ΗΠΑ
 Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας απελευθερώνει κρατούμενους από τους «επαναστάτες» των ΗΠΑ!
 Για τις διαδηλώσεις της Τουρκικής αριστεράς εναντίον της Κλίντον και του Ερντογάν στο αμερικάνικο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, για να μην περάσει η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, οι “έλληνες” ΝΑΤΟπεοθηλαστές δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν… μιλούν μόνο για όσα τους επιτρέπει ο εργοδότης τους, η CIA!
 Λίβυοι χειρούργοι γιατροί στο Χαλέπι... Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στείλει εθελοντές στο πλευρό των ισλαμοφασιστών;
 Outside Sympathy for Syrian Rebels, aka Al-Qaeda is Faltering... Έλληνες δημοσιογράφοι εκτός Payroll ΗΠΑ, υπάρχουν;
 O “Ριζοσπάστης” κρατάει ψηλά τη σημαία του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα… σε πείσμα των ροζ Νατοϊκών “αριστερών”…
 Η προσπάθεια εξαγοράς του πρεσβευτή της Συρίας στη Μαυριτανία! Τι ποσό λαμβάνουν κόμματα, πολιτικοί και δημοσιογράφοι ως αμοιβή για την στήριξή τους, έμμεση ή άμεση, στους “επαναστάτες” της Συρίας;
 Τιμή & δόξα για τις επαναστατικές δυνάμεις οι κατηγορίες των ιμπεριαλιστών! Η Κουμουνδούρου ακούει ή την έχει συνεπάρει ο εγκληματίας Πέρες; Οι ΝΑΤΟπεοθηλαστές, δήθεν “προοδευτικοί” δημοσιογράφοι;
 Στο στόχαστρο των τρομοκρατών οι δημοσιογράφοι στη Συρία, με την ένοχη σιωπή όλων των δυτικών ΝΑΤΟπεοθηλαστών δημοσιογράφων και δημοσιογραφικών ενώσεων…
► Τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ; Ενσωματώθηκε ολοκληρωτικά στον “εκσυγχρονισμό” αναζητώντας το ρόλο της ΔΗΜΑΡ;
 Pεμάλια “έλληνες” ΝΑΤΟπεοθηλαστές δημοσιοκάφροι, ακόμη και στη Γερμανία καταδικάζουν τη δολοφονία δημοσιογράφου στη Συρία από τους μισθοφόρους των ΗΠΑ!
 Κι εσύ τέκνον Βρούτε; Όταν η «ριζοσπαστική» αριστερά συναντιέται με έναν εγκληματία του απαρτχάιντ!
 Η Cia και η Mossad αν δεν είχαν αργυρώνητουςς ΝΑΤΟπεοθηλαστές δημοσιογράφους στη δύση, θα είχαν γίνει ρεζίλι…
 Thuaiba Kanafani: «Εκπαιδεύτηκα στην κατασκοπία σε στρατιωτικό κέντρο στην Τουρκία…» (Terrorist Kanafani: I Was Trained on Espionage At Secret Military Center in Turkey)
► Μία ιστορία που ΟΛΟΙ θα θελήσουν να ξεχάσουν... Ειδικότερα οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας της δύσης και της Ελλάδας! Οι ελεύθεροι ΠΟΤΕ!
► Άραβες από τον Κόλπο και Τούρκοι οι περισσότεροι από τους ισλαμοφασίστες-"επαναστάτες" στο Χαλέπι (Allepo)… (Bahraini MPs Visited Syria to Equip and Support Militants)
 Ο παγκόσμιος πολιτισμός έχασε τον Bassam Mehi Eddin Hussein… Οι Αμερικανοπεοθηλαστές πανηγυρίζουν! 
►  Al-Qaeda thrives as US helps to 'flip' Syria... Οι έλληνες δημοσιογράφοι δεν βλέπουν ή είναι όλοι της Υπηρεσίας;
 Κύριε Ιερώνυμε, η φιλανθρωπία σας είναι εγκληματική και είστε συνένοχος των εγκληματιών!
 Oι τρομοκράτες μισθοφόροι της CIA δολοφόνησαν στη Συρία τον απαχθέντα δημοσιογράφο Sharif Mohamed Saïd. Προσπαθούν με την τρομοκρατία να φιμώσουν τον Ελεύθερο Τύπο! Καλά τα διεθνή «δημοσιογραφικά» όργανα, στην Ελλάδα όλοι είναι ΝΑΤΟπεογλείφτες δημοσιογράφοι;
 Επιτέλους κάτι αρχίζει να ξυπνάει σ’ αυτή την ελληνική αριστερά του εκσυγχρονισμού, στο τέλμα των ΝΑΤΟπεοθηλάζοντων ΜΜΕ & δημοσιογράφων Υπηρεσίας! 
 Σύσσωμη η Συριακή κοινότητα του Sydney στο πλευρό του Bashar Al Assad και της Συρίας... 
► Η αλλαγή στάσης της “Αυγής” στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, αποτελεί θετική προοπτική για τον απεγκλωβισμό του ΣΥΡΙΖΑ από τις φιλοΝΑΤΟϊκές θέσεις…
 H σφαγή στον “Στόλο της Ελευθερίας” για την Γάζα, ήταν η τούρκο-ισραηλινή πρόβα τζενεράλε για την επίθεση στη Συρία;
 Από σήμερα το κινεζικό αεροπλανοφόρο "Waishanhu-878" στις ακτές της Συρίας… σε θέση μάχης!
 Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo Chavez υποστηρίζει τη θέση της Ρωσίας και της Κίνας σχετικά με τη Συρία…
 Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια εφημερίδα (με εξαίρεση τον “Ριζοσπάστη” & "Λαϊκό Δρόμο") φιλοξενεί άρθρο που δεν υποστηρίζει την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας… Κάτι είναι κι αυτό… μπροστά στην προπαγάνδα και τα χρήματα της CIA!
 Πληρώνονται αδρά οι δημοσιογράφοι και οι καναλάρχες νταβατζήδες δημοσίων έργων, για να κρύβουν αυτές τις ειδήσεις!
 Oι Νατοϊκοί τρομοκράτες δεν δολοφονούν μόνον αθώους Σύριους πολίτες, αλλά και Παλαιστίνιους!
 Tα MME και οι δημοσιογράφοι στην υπηρεσία της CIA! Μια ιμπεριαλιστική επίθεση που κρύβουν!
 Λαός στρατός ενωμένοι στη Συρία... εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης!
 Δείτε βίντεο πριν κατέβει από το youtube! Oι δολοφόνοι ισλαμοφασίστες του ΝΑΤΟ, Ισραήλ, Τουρκίας και φασιστικών αραβικών καθεστώτων… αυτοί που τα δυτικά ΜΜΕ…
  "Εφιαλτικές" οι απώλειες των μισθοφόρων στο Allepo! Το youtube δεν ανεβάζει βίντεο που ξεγυμνώνουν την Νατοϊκή προπαγανδάδα παραπληροφόρησης…
 H Τουρκία, ο σύμμαχος-υπάκουο σκυλί των ΗΠΑ & Ισραήλ, μεταφέρει νέες δυνάμεις… (Turkey sends new convoy to Syrian border)
►  Τρομοκράτες από τη Βρετανία πολεμούν τον Assad στη Συρία (British-born jihadists fighting Assad in Syria) 
 H Kίνα στέλνει πολεμικό στόλο στην υπεράσπιση της Συρίας από ξένες επεμβάσεις! 
► Τρομοκράτες από τη Βρετανία πολεμούν τον Assad στη Συρία (British-born jihadists fighting Assad in Syria)
 Aλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι! Ντοκουμέντο για το πώς οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας…
► O Φαρούκ Καντούμι, ιστορικός ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης… υποστηρίζει τη Συρία! (Al-Qaddoumi: Saudi Arabia and Qatar Should Have Helped in Achieving Reforms in Syria not Arming Terrorists)
 Το ΡΚΚ και οι Κούρδοι στο πλευρό της Συρίας! (Assad hands control of Syria’s Kurdish areas to PKK, sparking outrage in Turkey)
 Tι κρύβουν οι νταβατζήδες των MME & οι “δημοσιογράφοι” Υπηρεσίας! Μυστικές Υπηρεσίες Γερμανίας: Τις σφαγές στη Συρία διαπράττει η Αλ Κάιντα κι όχι η κυβέρνηση του Άσσαντ! (German intelligence: al-Qaeda all over Syria)
►  O Ρωσικός στόλος μπήκε στη Μεσόγειο & κατευθύνεται στη Συρία!
►  Τι στ' αλήθεια συμβαίνει στη Συρία;
 Η τρομοκρατία και οι ψυχολογικές επιχειρήσεις της CIA με όλα τα ΜΜΕ της δύσης, δεν πτοούν το λαό της Συρίας!
 O Ομπάμα, με βασικούς συμμάχους την Τουρκία & το Ισραήλ, διπλασιάζει τη στρατιωτική “βοήθεια” στους μισθοφόρους για να πέσει η Συρία… Αιδώς Αργείοι, ξεφτιλισμένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί νενέκοι, υπάλληλοι των ΗΠΑ!
 Anthony Lloyd - Οι αντάρτες στη Συρία δεν είναι παρά μισθοφόροι που δεν ξέρουν για ποιόν πολεμούν! Ο πρώτος δημοσιογράφος σε μεγάλο ΜΜΕ της Δύσης που λέει τουλάχιστον τη μισή αλήθεια…
► H Χεζμπολάχ και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-ΓΔ με τον Άσαντ και τον Συριακό Λαό!
► Αυτοί είναι οι ηγέτες της Συριακής "επανάστασης"! (LEADERS OF THE SO CALLED SYRIAN REVOLUTION)
 H Aριστερά στη Λατινική Αμερική δεν έχει προσαρτηθεί στο άρμα των ΗΠΑ! Καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας! (Venezuela Strongly Condemns Terrorist Attack in Damascus, Syria
 Μεταδίδουμε τις ειδήσεις που λογοκρίνει το ΝΑΤΟ & οι ΗΠΑ από τη Συρία! Ξεσκεπάζουμε τους δημοσιογράφους Υπηρεσίας και ανοίγουμε πόλεμο στον επικοινωνιακό πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Συρίας! (Le Journal de la Syrie 21.07.2012)
 Kαι Τούρκοι ανάμεσα στους μισθοφόρους των “επαναστατών” του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” των αμερικανοσιωνιστών!
 ΣΟΚ! Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ & δημοσιογράφοι Υπηρεσίας! Οι μισθοφόροι των ΗΠΑ στη Συρία μαγνητοσκοπούν τη δολοφονία αξιωματικού τους Συριακού Στρατού...
 Απέτυχε η εισβολή των τρομοκρατών στη Δαμασκό! Συρία κράτα γερά! Φωτιά κι' ατσάλι στα σκυλιά!
 Aυτές οι ειδήσεις δεν "περνάνε" ποτέ στα ΜΜΕ (Παραπληροφόρησης) της Δύσης!
 O OHE δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα όργανο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της διεθνούς τρομοκρατίας!
► Τα βίντεο που στέλνουν στα έγκυρα διεθνή ΜΜΕ & δημοσιογράφους Υπηρεσίας οι επαναστάτες της Συρίας… Οι νεκροί που γελούν!
► Sayyed Hassan Nasrallah on Al Manar TV: Ηρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!
► Sayed Hassan Nasrallah γιατί δεν κλαίς για το γιό σου; Για τον σύντροφο Bashar Al Assad που οι μισθοφόροι των Αμερικάνων δολοφόνησαν χθες τον κουνιάδο του Assef Shawkat...
 Απροσκύνητοι ηγέτες που δεν υποτάσσονται σε τραπεζίτες!
► Kάτω τα χέρια από τη Συρία (Giù le mani dalla Siria!) - Στην Ελλάδα, εκτός από το ΚΚΕ που έχει σαφή θέση, η άλλη αριστερά υπάρχει ή ταυτίζεται με τις ΗΠΑ & το ΝΑΤΟ; 
► Τα προφητικά λόγια του Chavez στον Assad...
► Οι πολιτικοί υπάλληλοι υπηρετούν ξένα συμφέροντα… ο Αρχιεπίσκοπος είναι κι αυτός αόρατος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: