Σελίδες

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί είναι λάθος η θέση για την (οικονομική) ενίσχυση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών

Γιατί είναι λάθος η θέση για την (οικονομική) ενίσχυση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, που είναι η ουσία του σύμφωνου συμβίωσης?
-Τι είναι το σύμφωνο συμβίωσης ? ένα κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ δύο ανθρώπων.
-Τι ρόλο παίζει (εκτός από τον συμβολισμό?) , Να δώσει οικονομικά κίνητρα στην συμβίωση, πιθανές φορολογικές ελαφρύνσεις, κληρονομικά δικαιώματα και κυρίως ασφαλιστική κάλυψη και πιθανά συνταξιοδοτικά δικαιώματα. 

Γιατί να εξασφαλίζονται τέτοια αμοιβαία προνόμια σε ορισμένους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν αυτό το σύμφωνο συμβίωσης? Γιατί κάθε ευρώ που παίρνει κάποιος , αφαιρείται από κάποιον άλλο (τώρα μάλιστα που δεν έχουμε δανεισμούς .. Τζοβολα δώστα όλα ..κτλ) Ποιος είναι ο λόγος της Διάκρισης στην παροχή κοινωνικής προστασίας σε κάποιους απέναντι σε έναν "εργένη" ?
Δεν υπάρχει άλλη δικαιολογημένη αιτία εκτός από αυτή της προστασίας των παιδιών που υπάρχουν η πιθανά να υπάρξουν.
Άρα ποιος ο λόγος της θεσμοθέτησης του κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών?
Αυτή βεβαίως η προτεινόμενη άρνηση σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπονομεύσει την προσπάθεια για ισονομία, αξιοπρέπεια - προστασία από ρατσισμό και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ομοφυλόφιλους .
Αλλά ένα μέτρο που κατά βάση έχει οικονομικές προεκτάσεις και οικονομική βάση είναι άδικο να δίνεται σε αυτή την περίπτωση, διότι εκλείπει η αντικειμενική βάση και το σκεπτικό του νόμου στην περίπτωση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. (με κάθε σεβασμό προς όλους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: