Σελίδες

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Οταν η μικρή Μολδαβία βάζει τα γυαλιά στο Υπουργείο διοικητικής απορυθμισης

Οταν η μικρή Μολδαβία βάζει τα γυαλιά στο Υπουργείο διοικητικής απορυθμισης



Η Μολδαβία είναι η 2η χώρα που έχει εισαγάγει το  ηλεκτρονικό Apostille. !! Δηλαδή οι κρατικές υπηρεσίες εκδίδουν το Apostille σαν μια απλή εκτυπωση με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, το έγγραφο έχει επάνω τον κωδικό προσβασης και ελέγχου του , Ουτε σφραγίδες ούτε υπογραφές ουτε δημόσιοι υπάλληλοι να κάθονται σε βολικές καρέκλες και να βάζουν σφραγίδες. 

Ολα αυτα όμως είναι αχρηστα στο Ελλαδιστάν, το Ελλαδιστάν που έχει πάρει ένα σκασμό λεφτά και επιδοτήσεις για την ηλεκτρονική διοίκηση και λοιπά κουραφέξαλα. 
Ετσι λοιπόν οι εν Ελλάδι κάτοικοι από την Μολδαβία όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν έγγραφα που τους ζητάει η Ελληνική πολιτεία, μαθαίνουν ότι η αρμόδια υπηρεσία μεταφράσεων του ΥΠΕΞ δεν έχει συννενοθεί με το αλλο αναρμόδιο υπουργείο Διοικητικής απορύθμισης και δεν δέχονται τις ηλεκτρονικά εκδιδόμενες θεωρήσεις.. Γιατί ?
Μα γιατί όπως εξηγούνε με έμφαση .. δεν υπάρχουν original σφραγίδες και υπογραφές.!! Και όμως δεν μπορουν ούτε να διανοηθούν οι εν Ελλάδι καρεκλοκένταυροι ότι όπως έχει ορισθεί και από την Ευρωπαική ένωση - αρκεί να μπουν στην σελίδα > αυτή < και να βάλουν τους κωδικούς που αναγράφει επάνω το Ηλεκτρονικά εκδιδόμενο apostille και να εξακριβώσουν την γνησιότητα του εγγράφου, εφόσον εμφανίζεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Υποργείου της Μολδαβίας. H Mολδαβική πρεσβεία έχει ενημερώσει το Υπουργείο Εξωτερικών με σχετικό Verbal Note από τον Οκτώβριο. Η ύπαρξη του εγγράφου επιβεβαιώνεται από τις Ελληνικές αρχές,,, αλλά έχει χαθεί κάπου μεταξύ των υπουργείων.

Bεβαίως γύρω από το Υπεξ υπάρχουν δηκηγορικά γραφεία που θεωρούν τις βεβαιώσεις !!(με το αζημείωτο ) εφόσον μπάινουν στην Μολδαβική εφαρμογή on line, πράγμα που αδυνατουν να κάνουν !! οι μόνιμάδες υπάλληλοι του μεταφραστικού του ΥΠΕΞ.. 
(Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μας έφαγε, περαστικά μας λοπόν.. )

Δεν υπάρχουν σχόλια: