Σελίδες

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Χώρο στους ανθρώπους και όχι στα αυτοκίνητα


Στην φωτό ο δρόμος της Παν/πολης που ορισμένοι Ανεγκέφαλοι στο Δήμο έκαναν πρόταση να ανοίξει για την εξυπηρέτηση της κίνησης της Αττικής οδού

Έλαβα σήμερα ένα email, το οποίο και δημοσιεύω, διότι πιάνει ένα γενικότερο θέμα οικιστικής ανάπτυξης και φιλοσοφίας ζωής αν και η αναφορά γίνεται σε μια μόνη συνοικία στην Καισαριανή.
[ Aγαπητοί κύριοι αν είναι δυνατόν να δημοσιεύσετε το κείμενο που σας στέλνω. >> Έχει ευτυχώς μετά πολύ καιρό επικρατήσει η άποψη στον Δήμο Καισαριανής, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, να δώσει ο Δήμος προτεραιότητα στους πεζούς και όχι στα αυτοκίνητα. Θα κατεβάσει λοιπόν ο Δήμος πρόταση σε συγκέντρωση δημοτών να γίνει διεύρυνση των πεζοδρομίων στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως , και συνεπώς να στενέψει ο δρόμος. Αυτό θα συνεπάγεται άνεση για τους πεζούς και μικρό περιορισμό της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που διέρχονται διαβιβαστικά την Καισαριανή. Εκείνο όμως που θα καλυτερέψει δραματικά θα είναι το φαινόμενο των διπλό-παρκαρισμένων αυτοκινήτων επί της λεωφόρου , τα οποία εκτός του ότι εμποδίζουν την κυκλοφορία , εμποδίζουν και τους πεζούς να διασχίσουν την λεωφόρο , ακόμα δε εξαναγκάζουν πεζούς και αυτοκίνητα να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς. Επιτέλους δηλαδή πρόκειται για μια καλή πρόταση , η οποία δεν θα λύσει ριζικά το κυκλοφοριακό αλλά τουλάχιστον θα δώσει χώρο στους πεζούς. Επίσης επειδή θα μικρύνει η απόσταση που θα πρέπει να διασχίσει κάποιος για να περάσει απέναντι , είναι λογικό να πεί κανείς ότι θα υπάρχουν και μικρότερες πιθανότητες ατυχημάτων.
Μετά από τα ανεδαφικά και φανταστικά σενάρια για υπογειοποίηση του δρόμου της Παν/πολης , ή ακόμα και περί εκτροπής της κίνησης μέσα από την Παν/πολη καθ όλο το 24, πράγμα που δεν θα βελτίωνε καθόλου την υπάρχουσα κατάσταση εφόσον αν άνοιγε ο δρόμος , που σήμερα είναι μια μικρή όαση μέσα στην πόλη μας , το αποτέλεσμα θα ήταν , όπως διαβεβαιώνουν και οι συγκοινωνιολόγοι .. απλά Περισσότερα αυτοκίνητα να περνάνε μέσα από την περιοχή Καισαριανής και από τους δύο δρόμους, μετά από όλες τις αρλούμπες που ακούστηκαν κατά καιρούς επιτέλους ακούγεται και μια εφαρμόσιμη λύση. Αυτή λοιπόν την λογικότατη πρόταση που επιτέλους θα κατατεθεί για συζήτηση, έρχονται να υποσκάψουν κάποιοι οι οποίοι, υποδαυλίζοντας τις φοβίες μερικών καταστηματαρχών, ότι δήθεν θα πέσει η κίνηση στα μαγαζιά, προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα στην πρόταση. Έχουν ακουστεί όλα τα παράδοξα. Ότι η διεύρυνση των πεζοδρομίων θα μειώσει την κίνηση στα μαγαζιά δίοτι άκουσον άκουσον οι περαστικοί δεν μπορούν να διπλοπαρκάρουν για να ψωνίσουν . Ότι θα μειωθούν οι θέσεις παρκαρίσματος και .. που θα βάζουν οι άνθρωποι τα αυτοκίνητά τους. Αυτοί που υποδαυλίζουν φοβίες λέγοντας ψέματα ας σταματήσουν γιατί η ζωή των κατοίκων είναι σημαντικότερη από τις θέσεις παρκαρίσματος .. ακόμα δε και από το εμπορικό κέρδος (στην απίθανη περίπτωση που μειωθεί η κίνηση ένεκα του έργου).
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Σ.Τ – Καισαριανή ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: