Σελίδες

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Τότε που και το ΚΚΕ φόραγε ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ

Ας μας πει ο κ Μαυρίκος.. διατηρεί η δεν διατηρεί η Κ.Ε. του κόμματος πυρήνα παράνομου μηχανισμού - ακόμα κα σήμερα ?
Tότε που και το ΚΚΕ φόραγε κουκούλες..
Τον Μάιο του 1950 ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΚΚΕ «Ελεύθερη Ελλάδα» καλεί τη βάση του κόμματος να δημιουργήσει νέες ανεξάρτητες παράνομες οργανώσεις και να απομονώσουν τις προηγούμενες για τον φόβο της Ασφάλειας. Τον ίδιο μήνα το ΚΚΕ στέλνει σε μυστική αποστολή στην Αθήνα το κορυφαίο του στέλεχος Νίκο Μπελογιάννη, με στόχο την αναδιοργάνωση όλων των κομματικών οργανώσεων. Η αποστολή του Μπελογιάννη είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μια και καλείται να μπει σε έναν διαβρωμένο μηχανισμό με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για να μπορέσει να τον εξυγιάνει και πρέπει να συγκροτήσει τη νόμιμη πολιτική εκπροσώπηση του κόμματος παράλληλα με την παράνομη δραστηριότητά του. Τότε το ΚΚΕ διέθετε δύο κύριους μηχανισμούς στην Αθήνα που για λόγους ασφαλείας δεν είχαν επαφή οι οποίοι ήταν τόσο καχύποπτοι μεταξύ τους ώστε κατηγορούσαν οι μεν τους δε σαν ύποπτους στην ηγεσία του κόμματος. Μετά την αρχική παγωμάρα, η Αριστερά ακολουθεί τη συνηθισμένη της μέθοδο σε περιπτώσεις μεγάλων κρίσεων: αυτομαστιγώνεται. Όλοι πλέον είναι ύποπτοι και όλοι είναι πιθανοί πράκτορες. Σαν λύση προτείνεται να τεθεί ο Μπελογιάννης υποψήφιος της ΕΔΑ στις εκλογές που έρχονται, ώστε να γλιτώσει από τη βέβαιη καταδίκη. Πολλά μέλη της ΕΔΑ όπως ο Μ. Κύρκος και ο Α. Ζάκκας αντιδρούν, διότι πιστεύουν ότι η ταύτιση της ΕΔΑ με τον Μπελογιάννη, που διακήρυττε συνεχώς την πίστη του στο ΚΚΕ, θα ζημίωνε την οργάνωση, η οποία προέτασσε τη νόμιμη δράση. Μπροστά στον κίνδυνο διάσπασης υποχωρούν οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μπελογιάννη και πλέον ο αγωνιστής της ελευθερίας θα αντιμετώπιζε μόνος του το επερχόμενο δικαστήριο.
--------------------------------------
Δεν έχει κανείς την αξίωση για το ΚΚΕ να συμφωνήσει η να αποδέχεται την δράση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ή ακόμα να μη καταδικάσει την επιδρομή στο Κολωνάκι. Ο καθένας έχει επιλέξει τον δρόμο του. Αλλά αποτελεί πρόκληση στην λογική και την μνήμη όσων θυμούνται η έχουν διαβάσει και ξέρουν, η εμονή στην προβοκατορολόγία που επιδίδεται η ηγεσία του ΚΚΕ. Δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί επίγονοι του μεγαλύτερου και μακροβιότερου Παράνομου κομματικού μηχανισμού στην Ελλαδα να θεωρούν τόσο πολύ απαράδεκτο μερικοί άνθρωποι να θέλουν να αυτοπροστατευτουν και να μη φωτογραφηθούν στην δράση τους.
Ο όρος "Κουκουλοφόρος", που έντεχνα χρησιμοποιείται σε κάθε ευκαιρία , όρος που είναι φόρτισμένος από την κατοχή, και συνηφασμένος με την τότε δράση των συνεργατών των Γερμανών ( και μετέπειτα αφεντικών της Ελλάδας) είναι απαράδεκτο να βρίσκεται σε τόσο ευρεία χρήση στο λεξιλόγιο και τα κείμενα του ΚΚΕ, σε αυτούς που ξέραν και ακόμα ξέρουν από παρανομους μηχανισμούς, και καλλα κάνουν και ξέρουν . Αλλά δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιουν το όρο Κουκουλοφόρος τα στελέχη του ΚΚΕ του κόμματος που ακόμα και σήμερα στα πλαίσια της Κ.Ε. έχει διατηρήσει τα επιχειρησιακά σχεδια και την ραχοκολιά του πάλαι ποτε Παρανομου μηχανισμού του. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που κάποιος λέει η κάνει κάτι διαφορετικό το ΚΚΕ να διαρηγνύει τα ιμάτεια του .. γιατί του χαλάνε λέει την προετοιμασία της επαναστασης (που ετοιμαζουν τα τελευταία 80 χρόνια). Είναι γελόιο να ακούει κανείς σήμερα τα στελέχη του ΚΚΕ να προτρέπουν την ηγεσία της αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία .. ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ.. ΚΑΙ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΞΥΛΟ.. ΑΥΤΟΙ.. ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟς
---------------------------------------------------------------------
Υ.Γ(ασχετο..) . όσο για τον Λεωνίδα .. καλά καθόταν εκει που καθόταν.. τόσο καιρό. Ο κ Παπαγιανάκης, Μαργαρίτης και η λοιπή παρέα . μεγάλα παιδιά είναι πλεόν .. θα τα καταφερουν μονοι τους . Οχι τίποτα άλλο αλλά μας θυμίζει πάλι το "ένδοξο" παρελθον του .. ( άσ τα παιδιά Λεώ ... όπου νανε θα βρούνε το δρόμο που άνοιξε ο Μπίστης..)

-----------------------------------------

Επανέρχεται και σήμερα ο «Ριζοσπάστης» στο να ψάλει το γνωστό τροπάρι του περί «ασφαλιτών κουκουλοφόρων». Κάνει σαν να ανακάλυψε την πυρίτιδα!! Είναι σε όλους γνωστό ότι οι ασφαλίτες προσπαθούν να διεισδύσουν σε κάθε χώρο που κινητοποιείτε! Μόλις χτες ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευε περιπτώσεις ασφαλιτών που εντοπίστηκαν να έχουν παρεισφρήσει σε εργατικές κινητοποιήσεις. Επόμενο είναι κάποιοι ασφαλίτες μερικές φορές να παριστάνουν και τους κουκουλοφόρους για τις δικές τους σκοπιμότητες. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να χρεώνεις όσους διαδηλωτές ή όσους προβαίνουν σε ακτιβιστικές ενέργειες –κατά την άποψη τους- κρύβοντας το πρόσωπο τους σε «πράκτορες της ασφάλειας». Αυτό είναι εντελώς πρόστυχο. Και με την ευκαιρία να θυμίσουμε κάτι στα στελέχη του Περισσού. Όταν ασφαλίτες κατορθώνουν να βρεθούν μέχρι τα ανώτατα αξιώματα του κομματικού μηχανισμού του ΚΚΕ, που, υποτίθεται, ότι είναι ένα κόμμα που περιφρουρεί τα γραμμές του, θα έχουν πρόβλημα να διεισδύσουν σε ένα «χώρο» που είναι τόσο «χύμα» όσο ο αναρχικός και να παριστάνουν τους «κουκουλοφόρους»;Και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις να αναφέρουμε ένα συγκεκριμένο γεγονός που έχει γραφτεί σε πολλά έντυπα, -όπως και στο μπλογκ μας- για την περίπτωση ενός Κυπατζή που παράλληλα ήταν μέλος και της Κ.Ε του ΚΚΕ. Στα 1985, όταν ο M. Kουτσόγιωργας έγινε υπουργός εσωτερικών στην τότε πασοκική κυβέρνηση, οπότε έγινε και προϊστάμενος της ΚΥΠ έκανε «δώρο» στο ΚΚΕ το όνομα ενός στελέχους των μυστικών υπηρεσιών που βρισκόταν στα «όργανά» του. Tο χτύπημα πρέπει να ήταν πολύ άσχημο: ο κυπατζής δεν ήταν καν ένα απλό μεσαίο στέλεχος του ΚΚΕ. Ηταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ! Και φυσικά αν χρειαστεί θα αναφέρουμε και τα στοιχεία αυτού του τύπου –είναι ευρέως γνωστά αφού το ΚΚΕ τον διέγραψε στην «ζούλα» ενώ στις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην βόρεια Ελλάδα, απ’ όπου κατάγετε ο συγκεκριμένος τύπος είχε γίνει νταβαντούρι.Θέλουμε να πούμε δηλαδή, ότι επειδή βρέθηκε ένας ασφαλίτης στην Κ.Ε του ΚΚΕ, δεν μπορούμε να πούμε ότι όλη η ηγεσία του ΚΚΕ καθοδηγείτε απ’ την ασφάλεια. Το ίδιο λέμε και τώρα. Όντως θα συναντήσουμε και ασφαλίτες ανάμεσα σ’ αυτούς που καλύπτουν τα πρόσωπα τους σε διαδηλώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι σε παρόμοιες περιπτώσεις φορούν μαντίλι ή κουκούλα (για να προφυλαχτούν απ’ τα χημικά των μπάτσων και το φακέλωμα απ’ τις ρουφιανοκάμερες) είναι ασφαλίτες όπως λέει το ΚΚΕ.Αλλά πέρα απ’ αυτό. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις κυβερνητικές θέσεις που διατυπώθηκαν απ’ τον υπουργό Δένδια, με πρόσχημα την «ποινικοποίηση της κουκούλας» εδώ η κυβέρνηση πάει να μας γυρίσει 50 χρόνια πίσω φέρνοντας τα «ιδιώνυμο» όπως είπε και ο δεξιός πρόεδρος του ΔΣΑ Παξινός. Που είναι η ευαισθησία του ΚΚΕ στην φασιστική νοοτροπία της κυβέρνησης;http://tsak-giorgis.blogspot.com/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο εκτός πραγματικότητας κι εκτός πολιτικής πρέπει να είναι κάποιος για να λέει ότι ο παράνομος μηχανισμός είναι κάτι σαν κουκουλοφόρος;
Και πόσο ανόητος;

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση:
καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

και στην μια και στην αλλη περίπτωση (τοτε που το ΚΚΕ δρουσε απο υπογεια σπιτιων με καλυμενα παραθυρα) μιλαμε για παρανομη δραση .. που ο δρων προσπαθει να προστατευτει αλοτε καλυπτοντας το προσωπο απο τις καμερες αλοτε εχοντας παρανομο μηχανισμο.
αλλα ειπαμε ,.. τωρα γινατε και εσεις νοικοκυραίοι

giorgis είπε...

Διατύπωσα κάποια σοβαρή ένσταση που έχω για την ανάρτηση σου. Ελπίζω να επιτρέπεις την συντροφική κριτική:)

http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Υ.Γ Αν υπάρχει αντιρρηση στο κείμενο μου θα εκφραστει με άλλη ανάρτηση στο μπλογκ αφού εκεί δεν γράφω μόνο εγώ αλλά και άλλοι σύντροφοι. (Ολοι με έναν κωδικό μπαίνουμε αλλα αυτό είναι συνηθισμένο στα συλλογικά μπλογκ)