Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

Aστέρες και Μπουμπούκια ..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τον τρόμο του, που δεν είναι μόνο δικός του, μήπως χαθεί το μονοπώλιο της κρατικής βίας. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο που κάποιες δεκάδες πιτσιρικάδες τα έκαναν γυαλιά-καρφιά σε μια «σικ» περιοχή της Αθήνας. Αυτές είναι αντιδράσεις εκτόνωσης που δεν μπορεί να προκαλέσουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Αλλού βρίσκετε ο φόβος του Μητσοτάκη αλλά και όλου του πολιτικού αστικού συστήματος.Μήπως μπροστά στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού, που κάθε μέρα γίνετε και πιο έντονη οι μαζικές διαδηλώσεις αμφισβητήσουν το μονοπώλιο της κρατικής βίας. Τρέμει στην ιδέα το πολιτικό σύστημα ότι θα έρθει κάποια στιγμή που οι εργαζόμενοι που βγαίνουν στο δρόμο θα σταματήσουν να κάνουν ανούσιες παρελάσεις-διαδηλώσεις και θα περάσουν το χαντάκι της παραλυτικής αστικής νομιμότητας αμφισβητώντας έμπρακτα το μονοπώλιο της κρατικής βίας.Κι αυτό γιατί σήμερα ο ΜΑΤάς μπορεί να σου ανοίγει το κεφάλι με το γλομπ του και να σε στέλνει στο νοσοκομείο.Εσύ απαγορεύετε να χρησιμοποιήσεις το κοντάρι απ’ το πανό σου για να αντισταθείς.Οι ΜΑΤάδες επιτρέπετε να σε φλομώνουν στα χημικά, εσύ αν τους πετάξεις μια μολότοφ και σε συλλάβουν πας κατηγορούμενος για κακούργημα!!Αυτό που τρέμει ο Κ. Μητσοτάκης και οι πολιτικοί εκφραστές του συστήματος είναι να μην χαθεί «το δικαίωμα της επιβολής της τάξης και του μονοπωλίου της βίας» Το μονοπώλιο της βίας πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Να παραμείνει αποκλειστικό προνόμιο, περιουσιακό στοιχείο του αστικού κράτους. Γιατί διαφορετικά …
---------------------------------------------
«Συνελήφθη σήμερα ο διευθυντής του γραφείου τύπου του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης , δημοσιογράφος Μιχάλης Δημητρίου αφού εδώ και πέντε χρόνια αρνείται να συμμορφωθεί σε δικαστική απόφαση ..Ο διευθυντής του υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη ,ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας και αναμένεται να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό , δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου να καταβάλει στον Νίκο Παπανδρέου (αδελφό του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ ) 56 χιλιάδες ευρώ ,ως αποζημίωση για συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΠΟΦΑΣΗ που διεύθυνε ο κ. Μιχάλης Δημητρίου και το οποίο υποστήριζε, ψευδώς, ότι ο Νίκος Παπανδρέου και η Μαρία Δαμανάκη διατηρούσαν κρυφό ερωτικό δεσμό» .
Να αναφέρουμε, μόνο, κάποια ελάχιστα πράγματα για την παρουσία που είχε στα τηλεοπτικά κανάλια και αρθρογραφώντας στην φυλλάδα του Μάκη Κουρή, «Παρών» την εποχή της τρομοϋστερίας που προέκυψε μετά την σύλληψη των φερόμενων μελών της 17 Νοέμβρη. Αλλωστε όποιος διάβασε το βιβλίο που εξέδωσε ο Δημητρίου με τίτλο «Ενορκος στην δίκη της 17Ν» μπορεί να καταλάβει από πού προέρχεται το παντεσπάνι του και ποιος είναι ο ρόλος που του είχε ανατεθεί τότε. Σήμερα βρίσκεται σε άλλο πόστο με την ίδια όμως νοοτροπία.Ας δούμε λίγο το παρελθόν του για να καταλάβουμε πώς διαχειρίζεται και τον παρούσα κατάσταση που του έχει ανατεθεί....>>>
Προετοίμαζε το έδαφος τότε για να βρεθεί και ο Γιάννης Σερίφης κατηγορούμενος στην «υπόθεση για την 17Ν».Αυτό το κατάφερε. Εκεί που απέτυχε ήταν όταν προσπάθησε –ε, τώρα μην μας πείτε ότι όλα αυτά τα έκανε από δική του πρωτοβουλία- να εμπλέξει στην ιστορία της 17Ν και την δημοσιογράφο Ιωάννα Σωτήρχου. Είχε βγει τότε που ήταν στο φόρτε της η τρομολαγνεία, (14/9/2002) στο δελτίο του Alter, και χωρίς να αναφέρει το όνομα της την φωτογράφισε, μίλησε για την οικογένεια της, είπε που κατοικεί και γενικά πρoανήγγειλε την σύλληψή της σαν εμπλεκόμενη με την υπόθεση της 17Ν. (Μετά από καιρό γ’ αυτή την ιστορία παραπέμφθηκε το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ όπου «τιμωρήθηκε» με επίπληξη» ....μόνο !!. ( για σου ρε Σόμπολε..είσαι παλληκάρι)
Εφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει «γιορτή μίσους» τον γιορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα άρθρου του: "Τέτοιες διαχωριστικές, διχαστικές στο νόημά τους επέτειοι, είναι αναπόφευκτο να εκφυλιστούν. Είναι αναπόφευκτο να μεταβληθούν σε 'γιορτές μίσους' κατά άλλων Ελλήνων και τελικά σε 'γιορτές περιθωρίου', όπως τα τελευταία χρόνια και χθες το Πολυτεχνείο. Καλά κάνατε που δεν πήγατε στο Πολυτεχνείο, όπως δεν πάτε πλέον και σε τόσες άλλες εκδηλώσεις επετείων που δίχασαν και πόνεσαν κάποτε τους Ελληνες εναντίον Ελλήνων". (εφημ. ΝΙΚΗ 19/11/94).
------------------------------------------------------
"μη υγιής αρωστημενος υπεργολάβος Bloger.."την 10ετία του 80 ο τότε υπουργός επικοινωνιών κ Μαρούδας, έλεγε ότι θα καταρρίψει όποιο Δορυφόρο τολμήσει να εκπεμψει Δορυφορικό Τηλεοπτικό σήμα πάνω από τον Ελληνικό Ουρανο.
Toν σημερινό αστέρα μας υπουργό .. τον βλέπω έτοιμο να μηνύσει την Google..
(ερε ποιοί μας κυβερνάνε..)
------------------------------------------------------------
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου):
Συνεχίζουμε λοιπόν με την με αριθμό 639/10-3-2009 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αθανασίου Πλεύρη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με την άρση του απορρήτου στο διαδίκτυο κ.λπ. Συγκεκριμένα η ερώτηση του κ. Πλεύρη έχει ως εξής:
«Με την ταχεία ανάπτυξη του διαδικτύου, πέρα από όσα θετικά αναφύονται αναφορικά με την ελεύθερη ενημέρωση, συχνότατα παρατηρείται το γεγονός να εξυβρίζονται άτομα, κατά κύριοι λόγο δημόσια πρόσωπα, από ανυπόστατα δημοσιεύματα που θίγουν την τιμή και την υπόληψή τους. Με το ισχύον νομικό καθεστώς Ν. 2225/94, δυνατότητα άρσης απορρήτου δεν υπάρχει για τις περιπτώσεις των πλημμελημάτων και άρα της συκοφαντικής δυσφήμισης και των λοιπών αδικημάτων κατά της τιμής, με αποτέλεσμα ουσιαστικά οι θιγόμενοι να μην μπορούν να αντιδράσουν. Παράλληλα, σε ορισμένες ιστοσελίδες, όπως το indymedia, πέρα από τις συνεχείς συκοφαντίες, υπάρχει και ευθεία πρόκληση σε τέλεση εγκλημάτων. Ιδιαιτέρως μετά το Π.Δ. 47/05 είναι πλέον αδύνατον να προστατευθεί ακόμα και ο καταναλωτής που θα πέσει θύμα απάτης σε βαθμό πλημμελήματος. Γενικότερα ο πολίτης προστατεύεται από τα εγκλήματα στο διαδίκτυο μόνο όταν πρόκειται για κακουργήματα και οποιοσδήποτε διαπράττει εγκληματικές συμπεριφορές πλημμεληματικού χαρακτήρα μένει ουσιαστικά ατιμώρητος.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Πώς σκοπεύετε να προστατεύσετε τους πολίτες από συκοφαντικά δημοσιεύματα και άλλες αξιόποινες συμπεριφορές πλημμεληματικού χαρακτήρα που τελούνται στο διαδίκτυο, και ειδικώς αν προτίθεστε να επιτρέψετε την άρση του απορρήτου όταν πρόκειται όχι μόνο για κακουργήματα αλλά και για απλά πλημμελήματα;»NΙΚΟΛΑΟΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ (Υπουργός Δικαιοσύνης): Αγαπητέ κύριε συνάδελφε, σας ευχαριστώ για μια σαφέστατη ερώτηση η οποία περιγράφει καθόσον γνωρίζω και αντικειμενικά το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Και νομίζω ότι αυτό το οποίο αξίζει μια σαφής ερώτηση είναι μια εξίσου σαφή απάντηση. Με ρωτάτε λοιπόν πώς σκοπεύω να προστατεύσω υπό την έννοια της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Η απάντηση που οφείλω να σας δώσω είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζω. Είχα πει πάρα πολύ νωρίς όταν μου έγινε η τιμή να αναλάβω αυτά τα υψηλά καθήκοντα ότι δεν προτίθεμαι να νομοθετώ επί του γονάτου της επικαιρότητας. Θα μου επιτρέψετε να σας το επαναλάβω. Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε την πολυπλοκότητα του ζητήματος. Έχω ένα τεράστιο εισηγητικό σημείωμα που αν αρχίσω να σας το διαβάζω θα βαρεθείτε να με ακούτε. Αλλά είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε. [σ.σ. Τι " εισηγητικό σημείωμα" είναι αυτό και γιατί το γνωρίζει ο Δένδιας και ο Πλεύρης, ενώ εμείς όχι;;;] Γνωρίζετε ήδη πριν σας πω αυτά που θα σας έλεγα αν έμπαινα σʼ αυτή τη διαδικασία. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να σας πω ότι ακριβώς εξαιτίας της πολυπλοκότητας, της σοβαρότητας του ζητήματος και του γεγονότος ότι αποτελεί ένα νέο κόσμο, μια νέα πρόκληση για το νομικό σύστημα, όχι μόνο της χώρας αλλά της παγκόσμιας κοινότητας, δεν είμαι έτοιμος να σας απαντήσω.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Κύριε Υπουργέ, πραγματικά σας τιμά το γεγονός ότι προτιμάτε να ερευνήσετε ουσιαστικά αυτό το θέμα και πιστεύω ότι θα πάτε προς αυτή την κατεύθυνση. Εγώ απλώς θέλω να επισημάνω αυτά που πολύ καλά γνωρίζετε.
Αυτή τη στιγμή όπως λειτουργεί το διαδίκτυο όχι μόνο δημόσια πρόσωπα, που τυχαίνει να είναι κυρίως τα πολιτικά πρόσωπα που γίνονται έρμαιο και βορά σʼ αυτούς τους διαδικτυακούς τόπους χωρίς να μπορούν να προστατευθούν, αλλά ακόμα και ο απλός καταναλωτής πολλές φορές πέφτει θύμα απάτης. Τουλάχιστον και από τις συζητήσεις που έχω κάνει και με τον κ. Σφακιανάκη στο ηλεκτρονικό έγκλημα –που αντικειμενικά είναι από τις καλύτερες υπηρεσίες που λειτουργούν- αυτό που μου έχει μεταφερθεί είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή η δυνατότητα άρσης υπάρχει μόνο στις περιπτώσεις που έχουμε να κάνουμε με κακούργημα. Εγώ λοιπόν σαν πρόταση σε ένα πρώτο στάδιο -και θα ήθελα να την εξετάσετε- δέχομαι όλα όσα λέτε. Είναι ένα πολύπλοκο θέμα και αν θέλετε πέρα από νομικούς έχει και πρακτικούς λόγους. Δηλαδή, μπορεί να νομοθετήσουμε τέλεια και πρακτικά να μην μπορούμε ποτέ να βρούμε τους τόπους αυτούς που προάγουν τις συκοφαντίες ή τις αξιόποινες πράξεις. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται άρση του απορρήτου και όταν πρόκειται για απλά πλημμελήματα. Δεν είναι δυνατόν αυτήν τη στιγμή και εσείς και οι Υπουργοί που είναι δίπλα σας και σχεδόν όλοι όσοι είμαστε εδώ, όταν μπαίνουμε σε αναφορές στο διαδίκτυο, να βρίσκουμε ύβρεις εναντίον μας και πράγματα τα οποία είναι ανυπόστατα. Παράλληλα, όμως, αναφέρομαι και στη σελίδα «Indymedia».Εκεί πλέον και με τους όρους του νόμου, κύριε Υπουργέ –και θα έπρεπε να έχουμε βρει ποιοι είναι σε αυτήν τη σελίδα- έχουμε ευθεία πρόκληση αξιοποίνων πράξεων. Στοχοποιούν ανθρώπους και ουσιαστικά εμμέσως πλην σαφώς λένε «πηγαίνετε, κάνετε αξιόποινες πράξεις εναντίον τους». Παίρνουν θέση υπέρ των τρομοκρατικών ενεργειών. Πιστεύω ότι τουλάχιστον γιʼ αυτήν τη σελίδα, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, θα έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα. Σέβομαι πολύ το ότι είπατε πώς δεν είστε έτοιμος, αλλά σας παρακαλώ να δείτε με προσοχή το θέμα, γιατί θίγονται πάρα πολλοί άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: