Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, βασιζόμενος σε βασιλικό διάταγμα του 57, παύει το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, βασιζόμενος σε βασιλικό διάταγμα του 57 (άρθρο 56 του Β.Δ. 11/10/1957), παύει το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και ορίζει, με αυθαίρετο τρόπο, προσωρινή διοικούσα επιτροπή, αποτελούμενη από Ιατρούς της επιλογής του.Στην επιτροπή ανατίθεται η άσκηση της αρμοδιότητας του παυθέντος Διοικητικού συμβουλίου και υποχρεούται όπως εντός εξαμήνου το βραδύτερον αναδείξει νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από νέες εκλογές. Στις 8 Φεβρουαρίου 2009, τριακόσιοι πενήντα τέσσερις (354) εκλεγμένοι εκπρόσωποι των γιατρών από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και 50 περίπου πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, εξέλεξαν το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου… Οι έδρες στο Δ.Σ., ανάλογα με τις ψήφους κάθε παράταξης, κατανεμήθηκαν ως εξής: ΔΗΚΙ (Βλασταράκος): 5, ΠΑΝΔΗΚΙ (Καλοκαιρινός) : 4, ΠΑΣΚ : 3, ΑΕΓ: 2, ΔΗΠΑΚ: 1. Έγιναν δύο άγονες συνεδριάσεις. Η πρώτη διαρκείας 4 ωρών και η δεύτερη διαρκείας 11 ολόκληρων ωρών, από τις 6 μ.μ. (25/2/09 έως 5 π.μ. (26/2/09), οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την επιμονή του κ. Μ. Βλασταράκου, ως πλειονοψηφήσαντος συμβούλου να επιβάλει τις - παρά τη νομοθεσία - προσωπικές του απόψεις σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.. Στις 7 Μαρτίου 2009 πραγματοποιήθηκε τρίτη συνεδρίαση στην οποία η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. αντέδρασε στην ολοκληρωτικής αντίληψης πρακτική του πλειονοψηφήσαντος συμβούλου και μετά από νόμιμη διαδικασία συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.Ο κ. Αβραμόπουλος, παρά την ενημέρωση που είχε από το Δ.Σ., έπαυσε το νόμιμα εκλεγμένο και σε λειτουργία Δ.Σ., στο οποίο συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις (4) πλην αυτής υπό τον κ. Μ. Βλασταράκο. http://www.epikairo.gr/?p=16164

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ειναι η καταλληλη στιγμη να αλλαξει το αντιδημοκρατικο-καλπονοθευτικο συστημα εκλογης αντιπροσωπων για τον ΠΙΣ απο τους κατα τοπους ιατρικους συλλογους?

Προκειται για ενα συστημα που επιτρεπει 20.000 ιατροι στην Αθηνα να εκλεγουν 30 αντιπροσωπους και ολοι οι αλλοι περιπου 30.000 μαζι εκλεγουν 220?

Δηλαδη οι μεγαλοι ιατρικοι συλλογοι Αθηνας, Θεσσαλονικης, Πειραια με ανω των 2/3 του συνολου των ιατρων,εκλεγουν κοντα στο 25% των αντιπροσωπων στον ΠΙΣ.

Αυτο δεν εξασφαλισε απλα την κυριαρχια της Δεξιας επι δεκαετιες στους Ιατρικους συλλογους αλλα και την παντελη απουσια ιατρων κατω των 40 ετων στα οργανα του ΠΙΣ και την αναπαραγωγη μιας διακομματικης νομενκλατουρας που δεν εχει καμια σχεση με τα συμφεροντα της πλειοψηφιας των ιατρων(μη-μεγαλογιατρων).