Σελίδες

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Πρεβέζης Βαγγέλης Παπαχρήστος

Από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού την πρώτη διετία της εκλογής του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο βουλευτής Πρεβέζης, Βαγγέλης Παπαχρήστος, ο οποίος και διεγράφη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα είχαν στενές σχέσεις από την περίοδο που ο πρωθυπουργός ήταν υπουργός Εξωτερικών.Μετά το 2004, ο Γ. Παπανδρέου του είχε αναθέσει κρίσιμους ρόλους ενώ από ένα σημείο και μετά δεν τον αξιοποίησε ξανά. Το γεγονός αυτό, είχε οδηγήσει τον βουλευτή να εκφράζεται κατά καιρούς με πικρία.Στην διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Β. Παπαχρήστος είχε χαρακτηρίσει «άδικο» το νομοσχέδιο, επικρίνοντας μάλιστα τους αρμόδιους υπουργούς, Οικονομικών και Εργασίας, ότι «δίνουν την ευκαιρία, να αρθεί και η τελευταία άγκυρα που προστάτευε τους μισθούς από την κάθοδο».
ο Βαγγέλης Παπαχρήστος υπήρξε από τους νεότερους κρατούμενους της Χούντας,σε ηλικία μόλις 18 ετών πέρασε από δίκη στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων στις 9 Ιουλίου 1974, για... συμμετοχή στην οργάνωση "Άρης Βελουχιώτης" και βασανίστηκε. Μέλος του ΚΚΕ και αργότερα μέλος της Κ.Ε. του κόμματος του Περισσού, αποχώρησε το 1989 διαφωνώντας με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου. 


Η απόφαση του βουλευτή Πρεβέζης του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Παπαχρήστου, να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στις Δ.Ε.Κ.Ο. και τα εργασιακά προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου διαγράφοντας τον βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Η διαγραφή αυτή του Γιώργου Παπανδρέου οδηγεί πρακτικά σε «μια νέα τάξη πραγμάτων» την κυβερνητική παράταξη καθώς ο Βαγγέλης Παπαχρήστος ήταν εκτός από συνεργάτης του Πρωθυπουργού - διετέλεσε επί χρόνια σύμβουλος και συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών-. Eνα και από τα βασικά στελέχη της ομάδας που τον ανέδειξε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια σε νικητή των εκλογών του 2007.
----------------------------------------------------------------------------
Δήλωση Βαγγέλη Παπαχρήστου για τη Γέφυρα της Δέσπως
Η εθνική οδός Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας είναι για τη περιοχή μας άξονας οικονομικής ανάπτυξης και όχι μια απλή οδική αρτηρία. Η σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας αλλά και της νοτιοδυτικής Ευρώπης με την Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα, και Κέρκυρα, όπου αναπτύσσεται κατά το πλείστον η τουριστική δραστηριότητα, περνάει από εκεί. Η ομαλή λειτουργία του και η ασφαλής συγκοινωνιακή διέλευση αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής μας.Είναι σε όλους γνωστό το πρόβλημα που εδώ και έξη χρόνια έχει προκύψει στη Γέφυρα της Δέσπως με τις υποχωρήσεις του εδάφους που κατέστησαν το σημείο δύσκολο στη διέλευση, προκαλώντας ατυχήματα και ταλαιπωρία, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Eπί έξη συναπτά έτη, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφού κατασπατάλησε τεράστια ποσά σε εργολαβίες (πάνω από 500.000 ευρώ) χωρίς να κάνει τίποτα, μετέφερε την προκήρυξη του έργου «συνολικής αποκατάστασης» του δρόμου - κατόπιν εκπόνησης συνολικής μελέτης - από το ένα εξάμηνο στο άλλο και από το ένα έτος στην επόμενο.Τελικά, λίγες ημέρες πριν από την προκήρυξη των τελευταίων εκλογών, η απελθούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δημοσίευσε την προκήρυξη δημοπράτησης του έργου, αφήνοντας απέξω το τμήμα εκείνο που έχρηζε άμεσης παρέμβασης λόγω της επικινδυνότητάς του, δηλαδή τη Γέφυρα της Δέσπως.Θεωρώ απαραίτητο η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών να επανεξετάσει την προκήρυξη δημοπράτησης του έργου, και να συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε το τμήμα της εθνικής οδού Πρέβεζας Ηγουμενίτσας στο σημείο Γέφυρα της Δέσπως. http://epirusgate.blogspot.com/2009/10/blog-post_2849.html
-------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: