Σελίδες

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
από Apergos 3:33μμ, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
(Τροποποιήθηκε 3:51μμ, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010)
"Είμαστε εργάτες από τη Σενεγάλη τριάντα στον αριθμό. Δουλεύαμε στο χωριό Καλπάκι σε φυτώρια τομάτας και φασολιών. Ο Κύριος που μας προσέλαβε λέγεται Κρίτων Τζαρτζούλης, ένας Έλληνας για τον οποίο δουλεύαμε για εφτά μήνες. Δουλεύαμε δέκα ώρες την ημέρα για είκοσι ευρώ. Μετά από αρκετούς μήνες έντονης κοπιαστικής εργασίας το αφεντικό μας εγκατέλειψε το φυτώριο και μας άφησε εκεί μόνους χωρίς χρήματα, χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς φαγητό και στέγη, ενώ μέχρι πιο πριν μέναμε στις αποθήκες του σε άσχημες συνθήκες. Στο τέλος καταλήξαμε να τρώμε τομάτες για να επιβιώσουμε. Ούτε νερό να πιούμε δεν υπήρχε.
 Απευθυνθήκαμε στην επιθεώρηση εργασίας Ιωαννίνων όπου μας πρότειναν να πάμε στην αστυνομία και να καταβάλουμε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου. Αφού περιμέναμε κάποιες μέρες επιστρέψαμε στα Ιωάννινα και πήγαμε στην επιθεώρηση εργασίας. Μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να μας βοηθήσουν, ότι η Αστυνομία κυνηγά τον Κρίτωνα Τζαρτζούλη αλλά ότι δεν μπορούν να τον βρουν γιατί έχει εξαφανιστεί.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την αστυνομία και την επιθεώρηση εργασίας, "δεν μπορούν να κάνουν τίποτα" για εμάς, αποδεικνύοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Λόγω αυτού αποφασίσαμε να κάνουμε απεργία πείνας, ώστε όλος ο κόσμος να μάθει για τα πρόβληματά μας και να ξέρουν ότι υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση σε αυτήν τη χώρα. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να μας δώσουν τα δεδουλευμένα μας. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ έξω. Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας, ελπίζουμε ο Κρίτων Τζαρτζούλης να τιμωρηθεί και ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη καθώς πρόκειται για έναν πραγματικό εγκληματία που μας μεταχειρίστηκε σαν σκλάβους."

Το κείμενο αυτό γράφτηκε από τους Σενεγαλέζους απεργούς οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων τέσσερις - πέντε μέρες τώρα, παρ' όλα αυτά δεν έχει βρεθεί κάποια λύση στα προβλήματά τους. Θεωρήσαμε σωστό να γνωστοποιηθεί.
(από  
http://athens.indymedia.org )

Δεν υπάρχουν σχόλια: