Σελίδες

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

περαστικά μας ....










Δημοψήφισμα στην Ισλανδία

11:24 μ.μ. by ciaoant1 · 
Συνήθως ένα δημοψήφισμα σε μια χώρα όπως η Ισλανδία δε θα ήταν και τόσο σημαντικό. Όμως, τώρα τα πράγματα είναι διφορετικά.

Στις 6 Μαρτίου οι Ισλανδοί θα ψηφίσουν για το αν δέχονται να πληρώσει ο λαός για τα χρέη του ισλανδικού τραπεζικού συστήματος προς τράπεζες της Ολλανδίας και της Αγγλίας (κυρίως).

Θυμίζουμε ότι η Αγγλία είχε φτάσει στο σημείο να ενεργοποιήσει...τον αντιτρομοκρατικό νόμο εναντίον της Ισλανδίας, αντιμετωπίζοντας όλους τους Ισλανδούς ως...τρομοκράτες, εκβιάζοντας ωμά προκειμένου να αρπάξει λεφτά από το λαό της Ισλανδίας.

Αυτή είναι μια σκηνή από λαικές κινητοποιήσεις με..πυρσούς στην Ισλανδία, καθώς ο λαός -που δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη παράδοση αγώνων- δε δέχεται να πληρώσει.

Και αυτό τελικά είναι και το σημαντικό στην περίπτωση αυτού του δημοψηφίσματος:

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πει ο λαός της Ισλανδίας ΟΧΙ στο πλιάτσικο που συμβαίνει εις βάρος του, και να δώσει το παράδειγμα σε όλους τους άλλους.

Ο λαός δε δημιούργησε αυτή την κατάσταση, τα τραπεζικά χρέη είναι της άρχουσας τάξης, και δεν πρέπει να δεχτεί ο λαός της Ισλανδίας να του τα φορτώσουν στιος πλάτες του.

Αν τα γκάλοπ επιβεβαιωθούν, οι Ισλανδοί θα πουν ΟΧΙ και όλοι οι λαοί του κόσμου θα πάρουν θάρρος - η άρχουσα τάξη μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν, και θα είχε ενδιαφέρον να γινόταν και εδώ ένα δημοψήφισμα, να βλέπαμε αν όντως ο λαός εδώ δέχεται τα μέτρα όπως μας λένε οι δημοσκοπήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: