Σελίδες

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

το Τσιράκι


το Τσιράκι 

8:51 μ.μ. by giorgis ·
Επικαλούμενος την φράση του Βγενόπουλου, (του οποίου την αγιογραφία είχε κάνει πριν μερικές μέρες) , «δεν υπάρχουν χαζοσκόποι», οΧατζηνικολάου επιτέθηκε στον Τράγκα που αποκάλεσε κερδοσκόπους τις τράπεζες που δανείζουν το ελληνικό κράτος. «Με την λογική σας κ. Τράγκα» του είπε, «είναι κερδοσκόποι και οι ελληνικές τράπεζες που δανείζουν το ελληνικό δημόσιο. Εγώ δεν δέχομαι ότι είναι κερδοσκόποι οι ελληνικές τράπεζες».
Αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί ο Τράγκας –μην ξεχνάμε ότι οι ντόπιες τράπεζες είναι βασικοί αιμοδότες με τις διαφημίσεις τους στα ιδιωτικά κανάλια- και το θέμα έληξε.

Μπορεί να του ξέφυγε αυτή η τοποθέτηση του Τράγκα αλλά είχε δίκιο γ’ αυτό υπήρξε και η αναστάτωση του Χατζηνικολάου.
Οι Ελληνες τραπεζίτες είναι απ’ τους πρώτους τοκογλύφους και κερδοσκόπους που ρουφούν με το μπουρί της σόμπας το αίμα του ελληνικού λαού.
Το λένε και τα επίσημα στοιχεία του τελευταίου 9μηνου του 2009 που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα μόνο τέσσερις ελληνικές τράπεζες (η «Εθνική», η «Αλφα», η «Πειραιώς» και η «Eurobank»), αφενός, διαθέτουν κρατικά ομόλογα άνω των 36 δισ., τα οποία χρησιμοποιούν ως βάση ασφαλείας και αφετέρου, από κει και πέρα, διαθέτουν περί τα 45 δισ. κρατικά ομόλογα με τα οποία υπό μορφή εγγυήσεων προσφεύγουν στην ΕΚΤ, δανείζονται με επιτόκιο 1% και κατόπιν με τα ίδια αυτά χρήματα δανείζουν το ελληνικό κράτος με εξαπλάσιο (!) επιτόκιο και τους Ελληνες καταναλωτές με σχεδόν εικοσαπλάσιο!

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ν. Χατζηνικολάου κάθε φορά που ακούει για τον βρόμικο ρόλο που παίζουν οι ντόπιοι πλουτοκράτες βγαίνει κυριολεκτικά από τα ρούχα του.
Δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε που είδαμε τον Ν. Χατζηνικολάου στην ίδια κατάστασητότε που ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη», Μπογιόπουλος, έβαλε στον στόχαστρο του την ελίτ της ντόπιας ολιγαρχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: