Σελίδες

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

τι τους κοιτάτε ρε.. με τις πέτρες... βαράτε..





Κατάρρευση «Φαράν»: Πέντε για κακούργημα


Για κακούργημα παραπέμπονται να δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πέντε υπεύθυνοι της εταιρείας «Φαράν» για την κατάρρευση του εργοστασίου της από το μεγάλο σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1999, που στοίχισε τη ζωή οκτώ ανθρώπων.


Σύμφωνα με βούλευμα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ' αριθμ. 2521/2002), θα δικαστούν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Φαράν» Δ. Κάτσικας, ο διευθύνων σύμβουλος Μαρ.-Π. Κάτσικας, τα μέλη Ν. Κάτσικας και Ν.-Μ. Μάρκος και ο μηχανικός Ι. Κολιόπουλος, οι οποίοι παρ' όλο που γνώριζαν τις σοβαρότατες κατασκευαστικές παραλείψεις του εργοστασίου, δεν προχώρησαν στις αναγκαίες επισκευές προκειμένου να αποφύγουν τις δαπάνες.

Το Ποινικό Τμήμα υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε την αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, που παραπέμπει τους κατηγορουμένους για κακούργημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το 1981 το εργοστάσιο της «Φαράν» είχε χτυπηθεί από το σεισμό, ενώ το 1986 οι υπεύθυνοι είχαν προειδοποιηθεί ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης λόγω της προβληματικής στατικότητας του κτιρίου. Κατά την άποψη και των δικαστών του Αρείου Πάγου οι κατηγορούμενοι προέβλεψαν το αξιόποινο αποτέλεσμα και το αποδέχθηκαν. Δεν δέχθηκαν, δηλαδή, τον ισχυρισμό τους ότι δεν πρέπει να τους αποδοθεί ενδεχόμενος δόλος, καθώς τα γραφεία τους στεγάζονταν σε διπλανό κτίριο, το οποίο ήταν ασφαλές και δεν χτυπήθηκε από το σεισμό.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/12/2002




με τις πέτρες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: