Σελίδες

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Barack Hussein Obama - o καιρός γαρ εγγύς ..

Barack Hussein Obama - Ούτε πανηγυρισμοί ούτε βιαστικές κρίσεις.
Και εννοώ βιαστικές κρίσεις , όλα αυτά που ακούγονται για το τι θα κάνει η τι δεν θα κάνει, από μάντεις και αστρολόγους της πολιτικολογίας και της δημοσιογραφίας. Πέρα από τα παγκόσμια «πανηγύρια» τα οποία βασίστηκαν σε ένα κλίμα που δημιουργήθηκε εντέχνως για την επικράτηση Obama, όλοι ειδικοί και μη προβλέπουν μεγάλη στροφή στην Αμερικανική πολιτική και προαναγγέλλουν ούτε λίγο ούτε πολύ , μία νέα εποχή. Άλλοι πάλι σκαλίζουν το παρελθόν του , πως έλεγαν το παππού και την γιαγιά του.. κτλ.
«ο καιρός γαρ εγγύς» .. σε λίγο θα ξέρουμε. Θα ξέρουμε αν θα αλλάξουν πράγματα πολύ συγκεκριμένα που θα επηρεάσουν εκατομμύρια ζωές. Θα ξέρουμε δηλαδή :
- αν θα ενισχύσει ( και επανιδρύσει) το κρατικό σύστημα υγείας
- αν θα προστατευτούν οι άστεγοι
- αν θα συνεχίσει την πολιτική Μπους στην εγκατάσταση πυραύλων στην Πολωνία
- αν θα δεχτεί να υπογράψει την συμφωνία αποχώρησης από το ΙΡΑΚ
- αν θα αποχωρήσει από το Αφγανιστάν
- αν θα κλείσει το αίσχος του Γκουαντάναμο και των πλοίων φυλακών
- αν θα απαγορευτούν τα βασανιστήρια στις ΗΠΑ
- αν θα απενεργοποιηθεί το “Patriot Act”
- αν θα υπογράψει το ΚΥΟΤΟ.!!

Δεν πίστεψε ποτέ κανείς τον ΜaCain ότι ο Obama είναι σοσιαλιστής. Ούτε κανείς περιμένει να αλλάξει 180 μοίρες η Αμερικανική πολιτική. Μερικά από τα παραπάνω όμως , το αν θα γίνουν δηλαδή ή όχι, θα μας δώσει μια καθαρή εικόνα στο άμεσο μέλλον (και εγώ προσωπικά δεν είναι αισιόδοξος) και βεβαίως το ζήτημα δεν είναι μόνο αν θέλει , αλλά και αν μπορεί .. γιατί πάντα πλανάται το ερώτημα ποιος τελικά κυβερνάει στις ΗΠΑ ..
Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνει ο Ομπάμα θα αποδειχτεί άλλη μία πολιτική φούσκα , μεγαλύτερη από την Τραπεζική και οι πανηγυριστές του σήμερα απλοί κλακαδόροι έκπληκτοι μελλοντικά , που θα πέσουν για πολλοστή φορά από τα σύννεφα.. . και φτου και από την αρχή.
..
--------------------------------------------

Villagers in southern Afghanistan say that dozens of civilians, including women and children attending a wedding party in Kandahar, have been killed in a US air raid.Hamid Karzai, the Afghan president, condemned the killings and said on Wednesday that 40 people were killed and 28 wounded as a result of an air raid in the Shah Wali Kot district of Kandahar province. US officials in Afghanistan confirmed that a number of civilians had been killed and said that an investigation was under way."We acknowledge some civilians have been injured and some may have been killed," Colonel Greg Julian, a spokesman for the US forces in Afghanistan, told the AFP news agency.
Obama .. Ξε Obama ο στρατός των ΗΠΑ συνεχίζει τις ειρηνευτικές αποστολές ανα τον κόσμο και καταπολεμάει τους τρομοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: