Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

BOTΣΗΣ ... από την "μαμή" .. στο μάνα της εξουσίας..

Που είσαι νιότη....

Σε ένα άθλιο του κείμενο ο Γ. Βότσης, σήμερα στην «Ελευθεροτυπία», ξερνάει τα εμέσματα του σε όσους/ες στις 13 Απρίλη έστειλαν στο μήνυμα τους στο Σόμπολο και στο υπόλοιπο δημοσιοκαφρικό αλητορουφιαναριό ενώ παράλληλα χωρίς να κρατάει καν τα προσχήματα γίνετε φερέφωνο των μπάτσων δίνοντας τους άλλοθι για τα όσα εξωφρενικά παρουσιάζουν σχετικά με την «εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα».
Καλύτερο παπαγαλάκι ο Χρυσοχοϊδης, όσο και να έψαχνε δεν θα μπορούσε να βρει.

Κι αυτό γιατί ό Γ. Βότσης χρησιμοποιεί το «κύρος» που το έχει δώσει το παρελθόν του, τότε που είχε την ταμπέλα του «αντιεξουσιαστή».
Ηταν η εποχή που ο ίδιος έγραφε στην «Ελευθεροτυπία»: «Στον μπαξέ της δημοσιογραφίας υπάρχουν (κι όχι πάντοτε ευδιάκριτα) τα... εύοσμα άνθη: Προκλητικά νεόπλουτοι αυλητρίδες πάσης εξουσίας, "βαποράκια" της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, "παπαγαλάκια" των κερδοσκόπων, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων, αργόμισθοι πολυθεσίτες, χυδαίοι εκβιαστές, ψυχογιοί των αφεντικών, θεραπαινίδες της πλουτοκρατίας, πράκτορες και χαφιέδες...».
Ηταν τότε που άνοιγε διάλογο με την 17 Νοέμβρη –με το περίφημο άρθρο του «γράμμα στον ένοπλο σύντροφο»-, ήταν τότε που παρουσίαζε το πρόσωπο ενός ασυμβίβαστου δημοσιογράφου.

Ο αυτοαποκαλούμενος, λοιπόν, «μαλάκας» -την παραδοχή αυτού του χαρακτηρισμού για τον εαυτό του την έκανε δημόσια ο Γ. Βότσης όταν αποκαλύφθηκε ότι το κολλητάρι του για χρόνια Ντίνος Κρυστάλης ήταν πράκτορας της ΚΥΠ- γράφει σήμερα:

"Την πρώτη εβδομάδα, όσο έλειπαν (όχι οι γιάφκες και τα όπλα, αλλά) και τα πιο στοιχειώδη πειστικά στοιχεία, σε διατεταγμένη υπηρεσία οι «μπατσοδημοσιογράφοι» των καναλιών είχαν αναλάβει να καλύψουν τα κενά συναγωνιζόμενοι σε τερατολογίες και σενάρια νοσηρής φαντασίας. Τόσο προκλητικά, ώστε ξύπνησαν από τη χαύνωση, στον καναπέ της τηλεθέασης, οι πολλοί: Για τόσο μαλάκες μάς περνάνε; Είναι δυνατόν να αρχηγεύει σε τρομοκρατική οργάνωση ο Ν. Μαζιώτης, που επί 15 χρόνια μπαινοβγαίνει στις φυλακές και τα κρατητήρια και τον παρακολουθούν άγρυπνα όλες οι φανερές και μυστικές υπηρεσίες;

Αμέ! Πώς δεν είναι! Ο μεν Μαζιώτης, με τη γυναίκα του και τους συντρόφους του, είναι σαν να αναδύθηκαν από τις σκοροφαγωμένες σελίδες των «Δαιμονισμένων» του Ντοστογιέφσκι. Και οι μάγκες των μηχανισμών καταστολής τούς κατοπτεύουν επί χρόνια να παίζουν, με βόμβες και κουμπούρια, τους επαναστάτες και δεν τους ενοχλούν. Για δύο, κυρίως, λόγους:

Διότι η τρομοκρατική δράση τους «νομιμοποιεί» (δικαιολογεί στην κοινωνική συνείδηση) τους ανελεύθερους τρομονόμους, που εκπορεύονται από τον πέραν του Ατλαντικού μέγιστο τρομοκράτη της υφηλίου και εφαρμόζονται πια σ' όλο τον πλανήτη.

Και διότι, κάθε φορά που οι κυβερνήσεις για τις επικοινωνιακές ανάγκες τους το χρειάζονται, κάθε Χρυσοχοΐδης, σαν τον μάγο Χουντίνι, βγάζει τον λαγό από το καπέλο: Εξαρθρώνει τρομοκρατικές οργανώσεις για να σώσει μια κοινωνία περιδεή και καθημαγμένη από τους πιο σοβαρούς και πιο επικίνδυνους γραβατοφορεμένους".

Τι μας λέει, λοιπόν, ο δημοσιοκάφρος: Ότι οι αστικές κυβερνήσεις γνωρίζουν τα άτομα που συμμετέχουν στις ένοπλες οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας και τους συλλαμβάνουν «κάθε φορά που οι κυβερνήσεις για τις επικοινωνιακές ανάγκες τους το χρειάζονται»!!!! 

Τι μας λες σήμερα ρε τσάκαλε; Εντελώς διαφορετικά πράγματα δεν ισχυριζόσουν για τις ένοπλες οργανώσεις όταν κατέθετες μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκης για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη; Δηλαδή σήμερα βγαίνεις και ισχυρίζεσαι ότι για 27 ολόκληρα χρόνια η 17Ν ξεφτίλιζε ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες, χωρίς να συλλαμβάνετε, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν «κυβερνητικές επικοινωνιακές ανάγκες»; Πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: