Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Έρχονται απολύσεις 70-150.000 δημοσίων υπαλλήλων ?


Έρχονται απολύσεις 70-150.000 δημοσίων υπαλλήλων - Βρήκαν "παράθυρο" στην συνταγματική απαγόρευση;

ΕκτύπωσηE-mail
11-04-2010 20:26:14
ImageΜέσα στην "ευφορία" που επικρατεί τις τελευταίες ώρες για το γεγονός ότι επιτεύχθηκε μηχανισμός δανειοδότησης με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που δανείζεται αυτή την στιγμή η χώρα διεθνώς,
 φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποια "ψιλά γράμματα": Απολύσεις 70-150.000 δημοσίων υπαλλήλων,
 τόσο μονίμων όσο και συμβασιούχων! Σε ότι αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους ο σκόπελος του Συντάγματος που απαγορεύει την απόλυσή τους φαίνεται ότι θα ξεπεραστεί (για την ακρίβεια, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα ξεπεραστεί) με την κατάργηση των δημοσίων οργανισμών στους οποίους απασχολούνται. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει βρει "παράθυρο" για τη μη μετάταξή τους σε άλλο πόστο του δημοσίου και άρα θα επιτύχει να τους απομακρύνει. Σε ότι αφορά τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου, δεν υπάρχει κανένα συνταγματικό κώλυμα. Απλώς θα τους ανακοινωθεί η λύση της σύμβασής τους. Επίσης έχει "κλειδώσει" και η περικοπή κατά 30% στα επιδόματα του Πάσχα, του Θέρους και των Χριστουγέννων, στον ιδιωτικό τομέα, όπως επίσης και η ελαστικοποίηση των απολύσεων.
Συγκεκριμένα η κυβέρνηση μελετά την κατάργηση περισσότερων από 180 δημόσιων οργανισμών και μέσω αυτού του τρόπου την απόλυση των εργαζομένων σε αυτούς από τον δημόσιο τομέα τομέα (πολλοί από αυτούς, όπως ο ΟΣΕ θα επιχειρηθεί να πωληθούν στον ιδιωτικό τομέα), κατάργηση των επιδοτήσεων σε ΟΤΑ και δήμους, περικοπές των επιδοτήσεων των αγροτών, μείωση των επιδομάτων ασθενείας και αναπηρίας επιπλέον κατά 10% και πάγωμα των επιδομάτων τέκνων για 3 χρόνια, αύξηση του ΦΠΑ στο 25%, αύξηση στην φορολογία της βενζίνης των ποτών και των τσιγάρων, διπλασιασμό στον ΦΠΑ των τροφίμων, μείωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων κατά 40% - 50% κλπ.
Βέβαια όλα αυτά προοιωνίζουν τεράστια θύελλα, την οποία είναι πρακτικά αδύνατον να την ανθέξει το κυβερνητικό σχήμα και κατ'αυτό τον τρόπο έχουν αναθερμανθεί και πάλι τα σενάρια για κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11585&Itemid=131


και το σιριαλ συνεχίζεται... >>>>"Eτσι μου είπαν να πω, έτσι είπα"

3:08 π.μ. by giorgis · 0 σχόλια
Ετικέτες 
Συνέβη προχτές αλλά εμείς σήμερα το μάθαμε και σας το μεταφέρουμε.

Βγαίνει στο κεντρικό δελτίο του Mega η δημοσιοκάφρος Μίνα Καραμήτρου, απ’ τα πιο πιστά παπαγαλάκια των μπάτσων, και αμολάει την παπαριά της. Ότι δηλαδή ένας από τους συλληφθέντες –τον κατονόμασε- που οι μπάτσοι παρουσιάζουν σαν μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», έκανε σκοποβολή με Καλάζνικοφ στην Πεντέλη ενώ οι ασφαλίτες τον παρακολουθούσαν.

Αργότερα στο κυλικείο του σταθμού, όπου υπήρχαν πολλοί εργαζόμενοι του Mega, την πλησιάζει συνάδελφος της και την ρωτάει:Καλά ρε Μίνα αφού τον παρακολουθούσαν να κάνει σκοποβολή, δεν τον ακολούθησαν μετά οι αστυνομικοί να δουν που θα πάει το όπλο και έτσι να ανακαλύψουν την γιάφκα των τρομοκρατών;

Και εκείνη εντελώς αφοπλιστικά του απαντάει: Α. δεν ξέρω, έτσι μου είπαν να πω έτσι είπα!!!

Τα σχόλια φυσικά περιττεύουν.

από την Ευελπίδων σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: