Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Ο ληστής με τα μαύρα ή η ανεξαρτησία της υποκρισίας

Ο ληστής με τα μαύρα ή η ανεξαρτησία της υποκρισίας

Λαγός του Γιωργάκη χαρακτηρίστηκε ο Πάγκαλος μετά τις δηλώσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους.Αυτοί που έδωσαν αυτόν τον χαρακτηρισμό είναι σίγουρα προβοκάτορες ή ανίκανοι προπαγανδιστές. Λαγός ο Πάγκαλος; 
Ούτε μεταλλαγμένος λαγός δεν μπορεί να είναι έτσι…
Βέβαια μετά τον σάλο έτρεξαν οι κυβερνητικοί να το μαζέψουν. Άλλα είπε, άλλα εννοούσε, τον παρεξηγήσατε κλπ.Τώρα αν ολόκληρος αντιπρόεδρος δεν μπορεί να πει αυτό που εννοεί να το δει το θέμα η κυβέρνηση. Μετά τους παραπλανηθέντες και ηλίθιους υπουργούς της ΝΔ αποκτήσαμε και τον ανίκανο να εκφράσει σωστά την άποψη του αντιπρόεδρο. Η ουσία είναι ότι όπως λέει και ο Ρουμπίνι, αργά ή γρήγορα θα κηρύξουμε πτώχευση. Τώρα ελεγχόμενη θα είναι, ανεξέλεγκτη θα είναι δεν ξέρω. 

Και το κλίμα έχει ήδη ξεκινήσει να διαμορφώνεται. Και δεν νομίζω ότι το θέμα αφορά μόνο το δάνειο της τρόικας. Για αυτό το δάνειο δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη προπαγάνδα. Ο Γιωργάκης έτρεξε στον μαραθώνα, όπως θα έλεγε και ο ίδιος τον μαραθώνιο, ντυμένος με μαύρο κολλάν. Απορώ πως και δεν τον συνέλαβαν. Είναι σίγουρα ο αρχηγός των ληστών με τα μαύρα.

Και το mp3 με το πορτοκαλί καλώδιο ήταν σίγουρα καμουφλαρισμένο τηλέφωνο για να είναι σε επικοινωνία με τους συναδέλφους του. Τους ληστές με τις γραβάτες. Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και τα διλλήματα πολλά: Σγουρός ή πτώχευση; Αποχή ή Δημαρά; Μαύρο ή γιαούρτι; Στραγγαλισμός ή τουφεκισμός; Χάος ή χάος; Κιθαρίστας ή ντράμερ;

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει την αποχή από τις εκλογές. Και αυτό όχι επειδή λείπει η εκπροσώπηση της Ντόρας. Όμως τα παπαγαλάκια της προπαγάνδας και τα συστημικά κόμματα θα μετατρέψουν την άρνηση των πολιτών και την οργή τους σε ένα ανύπαρκτο νούμερο. Θα σταθούν στα πράσινα και μπλε κομμάτια του χάρτη γιατί είναι γνωστό ότι τα κόμματα με τους μπλε και πράσινους κόκκους ξεπλένουν μια χαρά τα σκάνδαλα.

Οπότε η αποχή δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να εκφράσει κάποιος την άρνηση του στους παντοτινούς σωτήρες της τσέπης τους. Θα μου πεις και τι να ψηφίσω…Καλή ερώτηση, πάμε παρακάτω. Ας λειτουργήσουμε με την λογική του λιγότερου κακού και του λιγότερου επικίνδυνου. Απορρίπτοντας εξαρχής ότι έχει σχέση με τα κόμματα που μας έχουν φέρει σε τούτη την κατάσταση. Κατά τα άλλα οι εκλογές αυτές έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Ρε παιδιά είδε κανείς τον Καλλικράτη; Αν τον δείτε πείτε του χαιρετίσματα.

Ανεξάρτητη υποψήφια δηλώνει και η σύζυγος του Πάγκαλου. Για να καταλάβουμε πρώτον σε τι βαθμό μας δουλεύουν και δεύτερον πόσο ντρέπονται να δηλώσουν αυτό που είναι. Γεμίσαμε ανεξάρτητους υποψήφιους σε τούτη την χώρα. Και μάλλον είναι η μοναδική ανεξαρτησία που μας άφησε το μνημόνιο. Η ανεξαρτησία της υποκρισίας. Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Προσέξτε ποιοι θα μας ζητήσουν κάποια στιγμή να τους εμπιστευτούμε τις τύχες μας. Έχουν τον τρόπο να μας βγάλουν γρήγορα από το λούκι που μας έχωσε ο Γιωργάκης αλλά δεν θέλουν να γίνουν κυβέρνηση για να το εφαρμόσουν. Είναι σαν να είσαι ετοιμοθάνατος και να έρχεται ένας γιατρός και να σου λέει: Έχω το φάρμακο που θα σε κάνει καλά αλλά δεν θα στο δώσω τώρα αλλά όταν πεθάνεις.

Μα τότε Σαμαρά μου δεν θα θέλουμε άλλη πολιτική. Κόλλυβα θα θέλουμε.
Ο Γιωργάκης δυόμιση ώρες συνέντευξη σε όλα τα κανάλια. Ο Σαμαράς μια ώρα συνέντευξη σε ένα κανάλι. Αν ο χρόνος και τα κανάλια είναι συνάρτηση εκλογικής δύναμης και συμφερόντων τότε να περιμένουμε την Παπαρήγα να δίνει δεκάλεπτη συνέλευση σε τοπικό κανάλι, το Τσίπρα δίλεπτη συνέντευξη εθελοντική σε ραδιοφωνικό σταθμό και τον Καρατζαφέρη τρίωρη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου. Ύποπτα δέματα κυκλοφορούν από χθες στην Αττική. Ολίγον ύποπτη και η στιγμή της κυκλοφορίας. 

Επίσης ολίγον ύποπτο που η νέα γενιά τρομοκρατών δεν τηρεί ούτε τον βασικό κανόνα: Αν είσαι γνωστός στην αστυνομία είσαι καμένο χαρτί και κάθεσαι στην άκρη. Δεν είσαι πρώτη μούρη στις ενέργειες για να κάψεις και τους υπόλοιπους. 

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: