Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ευρεία σύσκεψη για το φόνο του Αντη Χ"Κωστή

Ευρεία σύσκεψη για το φόνο του Αντη Χ"Κωστή

Πίστωση χρόνου ζητά η αστυνομία


Πίστωση χρόνου σχετικά με τον εντοπισμό των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και «ΣΙΓΜΑ» Αντη Χατζηκωστή ζήτησε σήμερα η αστυνομία, η οποία συνεχίζει από προχθές τις εντατικές έρευνες.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που έχει στη διάθεση της η αστυνομία, δεν αποκλείεται το οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Ωστόσο, όπως εκτιμά, από τις ενδείξεις, το μαρτυρικό υλικό, τις πληροφορίες και τα υπόλοιπα στοιχεία που κατέχει, η εικασία ότι πίσω από τη δολοφονία κρύβονται πολιτικά κίνητρα, είναι πολύ απομακρυσμένο ενδεχόμενο.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός είπε πως «οι ανακρίσεις της αστυνομίας επικεντρώνονται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις».

«Κινούμαστε προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Υπολείπεται κάτι και δεν αποκλείεται να έχουμε τα επόμενα βήματα σύντομα», είπε ο κ. Κατσουνωτός.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Αστυνομίας, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ανασκοπήθηκε και αξιολογήθηκε το μέχρι σήμερα ανακριτικό έργο και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα.

Οπως πρόσθεσε «από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας δεν αποκλείεται το οποιοδήποτε ενδεχόμενο, ωστόσο από τις ενδείξεις, το μαρτυρικό υλικό, τις πληροφορίες και τα άλλα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας η εικασία ότι πίσω από τη δολοφονία κρύβονται πολιτικά κίνητρα, είναι ένα πολύ απομακρυσμένο ενδεχόμενο».

Σε ερώτηση ποιες έρευνες έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της διερεύνησης του ενδεχομένου ύπαρξης πολιτικών κινήτρων, ο κ. Κατσουνωτός είπε: «Εχουν γίνει πάρα πολλά από πλευράς των ανακριτών. Αυτή η τοποθέτηση εκπορεύεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, που έχουμε στη διάθεση μας».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει περισσότερο μαρτυρικό υλικό προς άλλες κατευθύνσεις, είπε πως δεν θα ήθελε να τοποθετηθεί προς ποιες κατευθύνσεις κινείται η αστυνομία, ωστόσο, επανέλαβε πως κινείται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

«Οπως είπα και το πρωί από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία που είναι ενώπιον μας υπολείπεται κάτι, το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν πριν από τη δολοφονία είχαν οποιαδήποτε πληροφορία που να τους έκανε να υποψιαστούν ότι κινδύνευε το συγκεκριμένο άτομο, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «η αστυνομία δεν είχε καμία τέτοια πληροφόρηση».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορία που κάνει λόγο ότι άτομο της ΚΥΠ είχε πληροφορήσει την οικογένεια και συγκεκριμένα τον ίδιο τον Αντη Χατζηκωστή ότι κινδύνευε η ζωή του, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως η συγκεκριμένη πληροφορία διαβιβάστηκε χθες στην Αστυνομία, προσθέτοντας πως «το συγκεκριμένο μέλος της ΚΥΠ, λόγω της ιδιαίτερης σχέση που διατηρούσε με το θύμα, τον ενημέρωσε ότι κινδύνευε».

«Ομως θα πρέπει να διασαφηνίσω και να είμαι κατηγορηματικός ότι αυτή η ενημέρωση του θύματος έγινε στα πλαίσια της φιλικής και ιδιαίτερης σχέσης που έχουν και όχι υπό την ιδιότητα του ως μέλος της Αστυνομίας και περαιτέρω το συγκεκριμένο μέλος δεν ανέφερε σε κανένα ανώτερο του γι’ αυτές τις πληροφορίες, που περιήλθαν στην αντίληψη του και διαβίβασε στο θύμα», είπε.

Κληθείς να αναφέρει εάν ελέγχεται αυτή του η ενέργεια, είπε πως έχει ήδη κληθεί για κατάθεση σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: