Σελίδες

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Συνέλαβαν την τηλεπαρουσιάστρια για ηθική αυτουργία της δολοφονίας Χκωστή


Δραματικές εξελίξεις σημειώθηκαν αργά χθες βράδυ στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Κύπριου εκδότη, διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας», Αντη Χατζηκωστή.

Η Aστυνομία συνέλαβε τελικά την Ελενα Σκορδέλη, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια της κυπριακής τηλεόρασης και μέτοχο του τηλεοπτικού καναλιού του συγκροτήματος, το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί από την αρχή στις έρευνες της Aστυνομίας, αλλά και τον αδελφό της Τάσο Κρασοπούλη, που θεωρούνται ύποπτοι ως οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από ομολογία-σοκ του ενός από τους τρεις υπόπτους που κρατούνται ως οι εκτελεστές του φόνου, αλλά επίσημα η Αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας από τους τρεις που τελούν υπό οκταήμερη κράτηση (Θεοφάνης Χατζηγεωργίου, 29 χρόνων, Ανδρέας Γρηγορίου, 32 χρόνων, και Κώστας Προεστός, 37 χρόνων) «έσπασε» κατά τις πολύωρες εξαντλητικές ανακρίσεις και ομολόγησε τα πάντα. Δηλαδή, ενοχή στη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος από τους ίδιους το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου και κατονόμασε τη Σκορδέλη και τον αδελφό της Τάσο Κρασοπούλη ως τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από το «συμβόλαιο θανάτου» του άτυχου Αντη Χατζηκωστή, λόγω οικονομικών διαφορών που είχαν. Ο ίδιος ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στην Αστυνομία πού βρίσκεται και το φονικό κοντόκαννο όπλο.

Επιβεβαίωση
Τις πληροφορίες για τις δύο νέες συλλήψεις, αλλά χωρίς να αναφέρεται σε ονόματα, επιβεβαίωσε χθες βράδυ και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, εξερχόμενος από τον αστυνομικό σταθμό της Πύλης Πάφου, όπου μεταφέρθηκαν η Σκορδέλη και ο αδελφός της. Ο υπουργός δήλωσε ότι συνελήφθησαν δύο άτομα για την υπόθεση της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή, τα οποία θα οδηγηθούν σήμερα Παρασκευή στο Δικαστήριο για την έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης. Ερωτηθείς κατά πόσο πρόκειται για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Χατζηκωστή, ο κ. Πασχαλίδης απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε στο να επαναλάβει ότι «συνελήφθησαν δύο άτομα».

Η Αστυνομία ευελπιστεί τώρα και στη σύλληψη του καταζητούμενου τέταρτου υπόπτου, για τον οποίο εκδόθηκε ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης, τον 29χρονο Γρηγόρη Ξενοφώντος, από τη Λευκωσία. Ο Ξενοφώντος είχε αναχωρήσει στις 14 του μήνα για τη Μολδαβία από όπου κατάγεται η σύζυγός του, νόμιμα από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, καθώς το όνομά του δεν βρισκόταν τη δεδομένη στιγμή στο «στοπ λιστ».

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

------------------

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε την Παρασκευή, ότι με τις δύο νέες συλλήψεις, έγινε ένα σημαντικό βήμα για την εξιχνίαση της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης του Άντη Χατζηκωστή.

Απέφυγε, ωστόσο, να δώσει περισσότερες πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία και το μαρτυρικό υλικό θα κατατεθούν στο Δικαστήριο αναφέροντας ότι «στο παρόν στάδιο εξακολουθεί να υφίσταται το μορατόριουμ δηλώσεων».

«Ευελπιστούμε ότι από την ανάκριση και τη διερεύνηση θα καταλήξουμε με ασφάλεια στα κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας», είπε.

Ο κ. Κατσουνωτός απηύθυνε έκκληση προς όλους ανεξαιρέτως, «να μην στηθούν λαϊκά δικαστήρια, ούτε σε τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε σε ραδιοφωνικά στούντιο διότι το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να καλύπτει όλους, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου».

«Θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ούτως ώστε, αν και εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, να μην είναι ευάλωτη από παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από οποιονδήποτε», τόνισε ο κ. Κατσουνωτός, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχουν παραδείγματα από το παρελθόν όπου άνθρωποι αθωώθηκαν ακριβώς γιατί παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας από ΜΜΕ.

---------------------

H Έλενα Σκορδέλη «δόλωμα» στη δολοφονία Χατζηκωστή

Νέες φήμες για την φερόμενη εμπλοκή της Έλενας Σκορδέλη στη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή. Πράκτορες, δολοπλοκίες και πολιτικές σκοπιμότητες εμπλέκουν τη Σκορδέλη ως «δόλωμα» σε μια υπόθεση με υψηλά εθνικά συμφέροντα στην Κύπρο.

Η κυπριακή αστυνομία φαίνεται οτι χρησιμοποιεί την Έλενα Σκορδέλη ως «όχημα» για να φθάσει πιο βαθιά στον πυρήνα των ηθικών αυτουργών. Ενώ άρχικα διέρρεε οτι η φιλόδοξη δημοσιογράφος είναι η ηθική αυτουργός, ξαφνικά η ροή πληροφοριών πάγωσε. Η κατ’ αρχήν ύποπτη για ηθική αυτουργία, Έλενα Σκορδέλη, δεν έχει ακόμη συλληφθεί, ενδεχομένως, όχι λόγω έλλειψης στοιχείων, αλλά για να μην «καεί η πίστα ιχνηλάτησης». Η αστυνομία μπλοφάρει γιατί επιθυμεί να φθάσει πέρα από τη δημοσιογράφο που ξαφνικά βρέθηκε με το 20% του ΔΙΑΣ.

Πηγές από τη Λευκωσία λένε οτι η Έλενα Σκορδέλη είναι πολύ «μικρό ψάρι» για να έχει οργανώσει μια τέτοια δολοφονία, όπως και οι φυσικοί αυτουργοί, που συνελήφθησαν σχεδόν αμέσως. Πιστεύουν πως κάτι πολύ σοβαρότερο κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή. «Ψάχνουν τις σκιές και τρέμουν τι θα αντικρίσουν» δήλωσε διευθυντικό στέλεχος γνωστού ΜΜΕ της Κύπρου που δεν κρύβει την αγωνία του για το πού θα φθάσει η έρευνα «αν την αφήσουν να συνεχιστεί». «Μέχρι τώρα, βολεύει τους πάντες να εμφανίζεται μία παρουσιάστρια και τρία χωριατόπαιδα να έχουν δολοφονήσει μόνοι τους τον Χατζηκωστή», είπε.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η Έλενα Σκορδέλη εκτός από φιλόδοξη και ματαιόδοξη, προφανώς εξυπηρετούσε πολιτικούς σκοπούς με τις πολιτικές παρεμβάσεις της, την προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής του ομίλου και τις δημόσιες σχέσεις με όσους υποστήριζαν τουρκικές, βρετανικές και αμερικανικές θέσεις σε κρίσιμα ζητήματα.

Συνεργάτες της παρουσιάστριας αρνούνται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ οι αστυνομικές αρχές ήραν το τηλεφωνικό της απόρρητο διότι φημολογείται πως είχε μιλήσει με έναν από τους τρεις δολοφόνους. Επιβεβαιώνεται πάντως οτι ο Άντης Χατζηκωστής είχε ενημερωθεί για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του από πράκτορα της ΚΥΠ, κάτι που ο εκδότης θεώρησε υπερβολικό. Παράλληλα, ένα αποτσίγαρο που βρέθηκε στο σημείο της μηχανής των δολοφόνων βοήθησε στην εξιχνίαση του αιματηρού γρίφου. Οι αρχές απομόνωσαν γενετικό υλικό από το υπόλειμμα του τσιγάρου και έτσι έγινε η πρώτη εκτίμηση για το προφίλ ενός από τους δύο δολοφόνους, όπως το φύλο και η ηλικία του.

Όλο και πιο έντονα ακούγεται στην Κύπρο οτι το έγκλημα έγινε στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας με πολιτικές σκοπιμότητες. Πέρα από προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, ο χαμός του Άντη Χατζηκωστή προφανώς θα χαμηλώσει την κριτική που ασκούν τα ΜΜΕ του συγκροτήματος «Δίας» στις εξελίξεις στο Κυπριακό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, φέρεται να ασκούσε πιέσεις προς την οικογένεια Χατζηκωστή ώστε να αλλάξει η πολιτική πλεύση της εφημερίδας Σημερινή, του καναλιού Σίγμα και του Ράδιο Πρώτο στο Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: