Σελίδες

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ KAI ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 27-5-2-10

To γήπεδο ήταν γεμάτο .. μερικοί και στον αγωνιστικό χώρο.. επίσης πολλοί ΠΑΣΟΚτζήδες παρόντες.. 
Έκλυση σε όλους που αντιπαλέυουν την σημερινή πολιτικη, την πολιτική της ΕΕ και προσβλέπουν σε μια Σοσιαλιστική κοινωνία .. από τους γνήσιους αγωνιστές στο ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Αναρχικό χώρο, έκανε χθες ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ για συστράτευση σε ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
------------------------------------------
O Mohammed El Farra Δημαρχος Khan Yunis


Χρήστος Κατσούλας - ΚΟΕ


Ομιλία ΑΛΑΒΑΝΟΥ





i omilia tis Bolari 8a anevei sintoma
-----------------------------
ένα στο περίπου .. κείμενο "ξεπέτα" από την ΑΥΓΗ .. >> και εδω  η Ε  ( ας βγουν τα συμπεράσματα..) 
[.Την ανάγκη συγκρότησης ενός εναλλακτικού πολιτικού υποκειμένου υποστήριξε χθες ο Αλ. Αλαβάνος, ενώ παράλληλα κάλεσε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ “που δεν φέρουν ευθύνη για το σήμερα”, τον κοινωνικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο που καταδίκασε τη δολοφονική βία στη Marfin, να συμμετάσχουν στο “Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής”.


Μιλώντας στην εκδήλωση του “Μετώπου” στο Σπόρτιγκ με τίτλο “Αγώνας μέχρι τέλους”, μαζί με τον Χρ. Κατσούλα (ΚΟΕ) και τη Μ. Μπόλαρη (ΔΕΑ), ο τέως πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια αρχηγική εμφάνιση, ανέλυσε τις απόψεις του για τη συγκυρία, την οικονομική κρίση, τις δημοτικές εκλογές και την αριστερά. Ο Αλ. Αλαβάνος χαρακτήρισε το “Μέτωπο” ως “password για να βγούμε από την κρίση”, απέφυγε να επαναλάβει ευθέως τα περί εξόδου από την Ευρωζώνη και παύσης πληρωμών, είπε ωστόσο πως η έξοδος από το ευρώ “θα έχει αρνητικές συνέπειες, αλλά και θετικές” και πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα σημαίνει “την αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη”. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι, αντί της Λατινικής Αμερικής, του Μεξικού και της Αργεντινής που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα, “θα επιλέξουμε να γίνουμε Βολιβία του Μοράλες, Νικαράγουα του Ορτέγκα, Ισημερινός, Βενεζουέλα, Κούβα του Κάστρο”. Αναφερόμενος σε όσους κάνουν λόγο για διασπαστική τακτική του “Μετώπου”, ισχυρίστηκε ότι “μόνο μέσα σε μια γη ενότητας και κοινής δράσης μπορεί να μαζέψουν χυμούς οι ρίζες του Μετώπου”. Παράλληλα χαιρέτισε τη στάση των τριών κυβερνητικών βουλευτών που αρνήθηκαν να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και στάθηκε ιδιαίτερα στις περιφερειακές εκλογές τονίζοντας τη σημασία της περιφέρειας της Αττικής και  χαρακτηρίζοντάς την “κρίσιμο κρίκο”. Πάντως, ο Αλ. Αλαβάνος αναφέρθηκε μόνο μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "απευθυνόμαστε στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν φέρουν ευθύνη για το σήμερα. Ας του δώσουμε πάλι πνοή με τη δημοκρατική συγκρότηση, με το μετωπικό σχέδιο, με τις ιδέες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Η ψυχή του όμως είναι ζωντανή. Είναι η δική σας ψυχή". Ανάμεσα στις φράσεις του Αλ. Αλαβάνου ξεχώρισε πως πρέπει "να σαρωθεί το πολιτικό σύστημα. Και μαζί και η συστημική αντίληψη ως απόμερου περίπτερου της αριστεράς που ούτε τσιγάρα δεν πουλάει".
 Να τσακιστούν οι μύθοι
Ο Χρ. Κατσούλας, (ΚΟΕ)  περιγράφοντας τον χαρακτήρα που θέλει να αποκτήσει το “Μέτωπο”, το παραλλήλισε με αυτόν του ΕΑΜ, λέγοντας ότι “ναι, χρειαζόμαστε ένα νέο ΕΑΜ”, προσθέτοντας πως “στις νέες εποχές χρειάζονται νέες απαιτήσεις”. Αναφερόμενος στο “ποιοι χωράνε στο Μέτωπο”, σημείωσε τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που “μένουν ορφανές” από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, “δυνάμεις μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ” και “δυνάμεις έντιμες”. Όσον αφορά τα ζητήματα της συγκυρίας, ο Χρ. Κατσούλας υποστήριξε ότι “ζούμε σε εποχή όπου κι άλλοι μύθοι μπορούν να τσακιστούν”, χαρακτηρίζοντας μύθους το ότι “πρέπει να ξεχρεώσουμε το χρέος” και ότι “δεν μπορούμε χωρίς το ευρώ”.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει από την αριστερή γραμμή
Η Μ. Μπόλαρη (ΔΕΑ) σημείωσε ότι η ίδρυση του “Μετώπου” λογοδοτεί στα ελλείμματα και τα κενά στον αγώνα για την ανατροπή του προγράμματος κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ και σε αυτό, όπως πρόσθεσε, βασίζεται και “η συμμετοχή της ΔΕΑ” στο εγχείρημα. Παράλληλα ανέφερε ότι “οι εργαζόμενοι και η αριστερά πρέπει να αποκηρύξουν το χρέος”. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως στο σχήμα “κάναμε μια κατάκτηση”, την ενότητα στη δράση, για να προσθέσει πως “αυτήν την κατάκτηση οφείλουμε να την υπερασπιστούμε και να την επεκτείνουμε”. Επίσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν κινδυνεύει από όσους σηκώνουν το ζήτημα της αναγκαίας αριστερής γραμμής” και “απ' όσους απαιτούν δημοκρατική ανασυγκρότησή του”, αλλά από όσους ελπίζουν ακόμη στην κεντροαριστερά και απ' όσους αντιστέκονται στην υλοποίηση των αποφάσεων συγκρότησης οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Μ. Γλέζος, Π. Κοροβέσης, Κ. Βεργόπουλος, Γ. Αλαβάνος, Χρ. Καπάνταης, Γ. Αναγνωστόπουλος, Π. Κλαυδιανός, Ν. Μπελαβίλας, Κ. Μουτζούρης, Ν. Βαλαβάνη, Α. Θεοδόση, Β. Πιλάλης, Α. Μπαδογιάννης, Δ. Τσακνιάς, Κ. Θεοχάρη, Ελπ. Αλεβίζου, Κ. Παπαδιγενόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Παλαιστίνιος Μοχάμεντ αλ Φαρά και ο Αμερικάνος Αχμέτ Σόκιν. Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν πολίτες και από άλλες πόλεις, κάλυψε τις κερκίδες του Σπόρτιγκ
---------------------------------
Mία άποψη .. από "την σχολή κακών τεχνών.."  >>

[.. Η εκτίμηση είναι η εξής: Μετά από έναν  ενθουσιασμό μικρής διάρκειας, ο κόσμος της εργασίας γύρισε τη πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Κατάλαβαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε για δυο λόγους: για να επιβιώσει κοινοβουλευτικά ο νεκροζώντανος ΣΥΝασπισμός, για να ανέβουν στην κοινοβουλευτική πολιτική σκηνή πολιτικές ομάδες, οργανώσεις και κόμματα που από μόνα τους δεν ήταν σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο. Ένιωσαν ότι έπεσαν θύματα πολιτικής εκμετάλλευσης, εξαπάτησης. Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη τύχη του ΣΥΝασπισμού: να φυτοζωεί περιορισμένος σε ένα 3-4% ή και να μην μπορέσει να υπάρξει κοινοβουλευτικά. Από όλους τους Κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ, οι πιο ωφελημένοι βγήκαν οι Κύριοι του ΣΥΝ και ειδικά της τάσης της Ανανεωτικής Αριστεράς ( βουλευτές, ευρωβουλευτές, κλπ). Οι συνιστώσες ρίχνουν την ευθύνη για το βάλτωμα στον ΣΥΝασπισμό και ειδικότερα στους Ανανεωτικούς. Αναρωτιούνται οι ανένταχτοι ψηφοφόροι: να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει βουλευτής 0 Παπαδημούλης και ο Κουβέλης; Μια καλή λύση για να επιβιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η διαγραφή των Ανανεωτικών. Αλλά ο ΣΥΝ δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι σαν να παίρνει κάποιος ένα μαχαίρι και να κόβει το χέρι του. Έγινε λοιπόν η εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει ένας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον ΣΥΝασπισμό. Και συγκροτήθηκε ο πυρήνας του: το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Οι Κύριοι του Μετώπου βρίσκονται σε αναμονή. Δεν φεύγουν διότι δεν θέλουν να χαρακτηρισθούν διασπαστές. Μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν να δοθεί η ευκαιρία.  Τι θα γίνει εάν το Μέτωπο αποχωρήσει και συγκροτηθεί σε κόμμα; Θα υπάρξουν κατακλυσμιαίες εξελίξεις. Η πρώτη: θα το ακολουθήσουν και θα ενταχθούν σε αυτό κι άλλες συνιστώσες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη: θα το ακολουθήσουν  και πολιτικές ομάδες που δρουν μέσα στον ΣΥΝασπισμό. Η τρίτη: ενδέχεται να ενταχθεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η τέταρτη: σε περίπτωση εκλογών, ο ΣΥΝασπισμός δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το 3% κι αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους του. Σε αυτή τη περίπτωση, οι δυο τάσεις του Αριστερού ρεύματος θα αναγκασθούν να ενταχθούν κι αυτές. Αυτό θα σημάνει βέβαια την πλήρη διάλυση του ΣΥΝασπισμού...] 

Δεν υπάρχουν σχόλια: