Σελίδες

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Στήνει αντισυγκέντρωση η κυβέρνηση στο Λιμανι για το ZENITH..


Στήνει αντισυγκέντρωση η κυβέρνηση στο λιμανι για το "ZENITH"

 copy από>  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/05/blog-post_2431.html

Η ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί ΕΝ) με ανακοίνωση της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό και δημιουργεί συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού με αποτέλεσμα ίσως να υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις την επόμενη Δευτέρα που έχουν κηρύξει απεργία οι ναυτεργάτες. Κι αυτό γιατί προβλέπετε ο κατάπλους του γνωστού κρουαζιερόπλοιου Zenith ενώ η πρόθεση των απεργών είναι να μην αποβιβαστεί κανένας επιβάτης. Απ’ την άλλη έμποροι της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσαν ότι θα συγκεντρωθούν στο τέρμιναλ των κρουαζιερόπλοιων προκειμένου να «καλωσορίσουν» όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τουρίστες του Zenith και των άλλων πλοίων. Στόχος της απεργίας της Δευτέρας, απ’ ότι δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, είναι να ακινητοποιηθεί το Ζenith, ενώ για 24 ώρες δεν θα κινηθεί κανένα πλοίο της ακτοπλοΐας σε κανένα λιμάνι της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ, το Zenith αν και φέρει κοινοτική σημαία (Μάλτας) είναι το χειρότερο πλοίο που καταπλέει σήμερα στον Πειραιά. Το πλήρωμά του απαρτίζεται από 26 εθνότητες, ενώ οι ναυτικοί γενικών καθηκόντων αμείβονται με 350 δολάρια τον μήνα, κάτω και από τα 560 δολάρια που ορίζει η διεθνής σύμβαση του ILO. H διοίκηση της ΠΝΟ ζήτησε για άλλη μία φορά να προσληφθούν Ελληνες ναυτικοί στο συγκεκριμένο πλοίο, αλλά και σε κάθε πλοίο με ξένη σημαία που θα κάνει χρήση του ελληνικού καμποτάζ. Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ δήλωσε πάντως ότι το καμποτάζ δεν πρέπει να αρθεί διότι αφορά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η ΠΝΟ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν, καθώς υπάρχει ζήτημα και με το ασφαλιστικό των ναυτικών. Σε τέτοιες περιπτώσεις αν λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός και όντως η κυβέρνηση στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό όπως καταγγέλει η ΠΕΜΕΝ μπορεί να δημιουργηθούν εκρηκτικές καταστάσεις που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσουν.
------------------------------------------
επίσης ..>> η ομιλία Αλαβάνου για ένα ευρύ μέτωπο ανατροπής

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 27-5-2-10

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

με αφορμή τα του "zenith" στο λιμάνι..

ΠΑΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

KARL MARX ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 1848-1850



Κανένας δεν είχε αγωνιστεί στις μέρες του Ιούνη για την σωτηρία της ιδιοκτησίας και για την αποκατάσταση της πίστης πιο φανατικά από τους Παρισινούς μικροαστούς – τους καφετζήδες, τους εστιάτορες, τους ταβερνιάρηδες τους μικροέμπορους, πραγματευτάδες επαγγελματίες κλπ. Το μαγαζί ανασκουμπώθηκε και βάδισε ενάντια στο οδόφραγμα για να αποκαταστήσει την κυκλοφορία που οδηγεί από το δρόμο στο μαγαζί. Πίσω όμως από το οδόφραγμα στέκοταν οι πελάτες και οι οφειλέτες, μπρος του οι πιστωτές του μαγαζιού.
Κι οταν τα οδοφράγματα γκρεμίστηκαν και οι εργάτες συντρίφτηκαν, κι όταν οι μαγαζάτορες, μεθυσμένοι από τη νίκη, έτρεξαν πίσω στα μαγαζιά τους, βρήκαν την είσοδο φραγμένη από ένα σωτήρα της ιδιοκτησίας, έναν επίσημο πράκτορα της πίστης, που τους παρουσίαζε τις απειλητικές επιστολές: ληξιπρόθεσμο γραμμάτιο! ληξιπρόθεσμο νοίκι! ληξιπρόθεσμη τραβηχτική! χρεοκοπημένο μαγαζί ! χρεοκοπημένος μαγαζάτορας!

Διάσωση της ιδιοκτησίας! Όμως το σπίτι όπου κατοικούσαν δεν ήταν ιδιοκτησία τους. Το μαγαζί που φυλάγανε δεν ήταν ιδιοκτησία τους. Τα εμπορεύματα που πουλούσαν δεν ήταν ιδιοκτησία τους. Ούτε το μαγαζί τους, ούτε το πιάτο που τρώγανε, ούτε το κρεβάτι που κοιμούνταν άνηκαν σε αυτούς. Απ’ αυτούς ακριβώς έμπαινε ζήτημα να σωθεί η ιδιοκτησία προς όφελος του ιδιοκτήτη που τους είχε νοικιάσει το σπίτι, του τραπεζίτη που τους είχε προεξοφλήσει το γραμμάτιο, του κεφαλαιούχου που τους είχε δανείσει μετρητά χρήματα, του εργοστασιάρχη που τους είχε εμπιστευθεί σ’ αυτούς τους λιανοπωλητές εμπορεύματα για πούληση, προς όφελος του μεγαλέμπορα που είχε παραδώσει επί πιστώσει τις πρώτες ύλες σ’αυτούς τους επαγγελματίες. Αποκατάσταση της πίστης! Μα η ξαναδυναμωμένη πίστη αποδείχτηκε ένας ζωηρός και γεμάτος ζήλο θεός, ακριβώς γιατί έδιωξε από τους τέσσερεις τοίχους του τον αναξιόχρεο οφειλέτη μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά του, παραδίνοντας την εικονική ιδιοκτησία του στο κεφάλαιο και ρίχνοντας τον ίδιο στη φυλακή για χρέη, στη φυλακή που ξαναϋψώθηκε απειλητικά πάνω από τα πτώματα των εξεγερμένων του Ιούνη

Οι μικροαστοί είδαν με τρόμο ότι τσακίζοντας τους εργάτες, παράδωσαν τους εαυτούς τους χωρίς αντίσταση στα χέρια των πιστωτών τους. Η χρεοκοπία τους, που από το Φλεβάρη και ύστερα κέρδιζε χρόνο και που είχε φαινομενικά αγνοηθεί, κηρύχθηκε ανοιχτά ύστερα από τον Ιούνη.

Η ονομαστική ιδιοκτησία τους είχε αφεθεί απείραχτη τόσο καιρό, όσο χρειάζοταν για να τους οδηγήσουν στο πεδίο της μάχης, εν ονόματι της ιδιοκτησίας. Τώρα που είχε ξεκαθαριστεί ο μεγάλος λογαριασμός με το προλεταριάτο, μπορούσε να ξαναξεκαθαριστεί ο μικρός λογαριασμός με τον μπακάλη. Στο Παρίσι, το συνολικό ποσό των γραμματίων που εκκρεμούσε η πληρωμή τους ήταν πάνω από 21 εκατομμύρια φράγκα, στις επαρχίες πάνω από 11 εκατομμύρια. Οι ιδιοκτήτες πάνω από 7.000 εμπορικών επιχειρήσεων του Παρισιού δεν είχαν πληρώσει το νοίκι τους από το Φλεβάρη.


athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1149895