Σελίδες

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Γ... τα Υπουργεία σας - (Εδώ τα καλά νέα "οικολογικά" περίπτερα)


Νέα μπίζνα έχει ανοίξει  με την νέα μας κυβέρνηση η οποία ως γνωστό έχει και οικολογικές ευαισθησίες.  Μες την τούρλα των μέτρων και το γενικό αλάλιασμα , έχουν αρχίσει και δίνονται άδειες για περίπτερα αράδα και μάλιστα σε πιάτσες ΦΙΛΕΤΑ , όπως πχ μπροστά από την φοιτητική εστία στην Ουλωφ Πάλμε. 
Αλλά αυτό που συμβαίνει μπροστά από το οικοδομικό τετράγωνο του Ερίκος Ντινάν και μάλιστα 20 μέτρα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (Βιβλιοθήκη ΥΠΕΚΑ)  είναι τελείως παράλογο. Ακριβώς μπροστά από την διάβαση - ζέβρα που μάλιστα είναι και το φανάρι για να περάσεις την Μεσογείων σε αυτό το σημείο , την μισή διάβαση την έχουν κλείσει με κάγκελα και την άλλη μισή με περίπτερο , οικολογικών μάλιστα ευαισθησιών ,





καθ ότι ηλιακό και αιολικό (έχουν βάλει και μια φτερωτή στην οροφή) Μάλιστα δε η συνολική ισχύς των εγκατεστημένων "πράσινων " πηγών δεν επαρκούν ούτε για το 1/3 της κατανάλωσης της μονάδας κλιματισμού που φιγουράρει στην φωτό πάνω στο εν λόγω οικολογικό περίπτερο. 
Οι αθεόφοβοι .. κάνουν ότι κάνουν. Ποιος ξέρει ποια κονδύλια καταναλώθηκαν για αυτές τις μαλ.. ήταν ανάγκη να το κάνουν ακριβώς πάνω στην διάβαση πεζών πάνω στο φανάρι. Οι ατσίδες του σχετικού υπουργείου που έχει την βιβλιοθήκη του 20 μέτρα παρακάτω δεν το έχουν δει ? , μάλλον όχι  καθ ότι απασχολημένοι με το να βρουν και άλλους τρόπους να μας ξεκάνουν.


το οποίο "ηλιακό" περίπτερο έβαλε και 2 παράρτημα στο πεζοδρόμιο για τα ψυγεία του. Ποιός άραγε δίδει τέτοιες άδειες και με ποια κριτήρια .. για μαγαζιά - mini markets κατ' ουσίαν σε δημόσιους χώρους.  Κάποτε τα περίπτερα τα δίναν στους ανάπηρους πολέμου και ήταν μια σταλιά ..ίσα ισα για τσιγάρα και εφημερίδες .. αυτοί όμως πλέον έχουν εκλείψει .. και τα περίπτερα έχουν αντικατασταθεί από υπαίθρια Mini markets 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο, με την τρελή εκμετάλλευση του πεζοδρομίου, σε σημείο μάλιστα που δεν είναι δυνατή η διεύλευση των περαστικών. Σε πολλές περιπτώσεις έχει παραγίνει το κακό! Και δεν είναι μόνο τα περίπτερα, αλλά και τόοοοοσες καφετέρειες και μπαράκια, που βάζουν τραπέζια ΠΑΝΤΟΥ! Κι όταν είναι γεμάτα, περνάς από το δρόμο.... Ευτυχώς που δεν έχει κάγκελα εκεί κοντά..!

Διαφωνώ, όμως, κάθετα με το γεγονός ότι δε σου άρεσε ο "οικολογικός" χαρακτήρας του περιπτέρου. Δε φταίει ο άνθρωπος που ο δήμος έβαλε τις διαβάσεις και τα κάγκελα όπου να ναι!! Είναι καλό να γίνονται τέτοια έργα, ακόμα κι αν επιδοτούνται. Στο λαό να πηγαίνουν τα λεφτά. Φτάνουν οι χορηγήσεις σε βιλίτσες, κοτεράκια, και ταξίδια.