Σελίδες

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

o Xορός των προβάτων ..


Είχε δηλώσει ο Π. Στάινμπρουκ, σχετικά με την διαχείριση του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους.

«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει χωρίς αναδιάρθρωση των δανείων της, θα ήταν σοβαρό λάθος, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα ορισμένων τραπεζών, να αναβάλλεται διαρκώς και εις βάρος των φορολογουμένων το αναπόφευκτο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να απαλλάξουν τη χώρα οι πιστωτές από ένα μέρος των χρεών της, παρατείνοντας το χρόνο αποπληρωμής, χαρίζοντας τα τοκοχρεολύσια ή- όπως είναι ο τεχνικός όρος- εφαρμόζοντας ένα haircut»  Η θέση δε αυτή του γερμανού Σοσιαλδημοκράτη ήταν  απολύτως ταυτόσημη με την θέση που υποστηρίζαμε εκείνη την εποχή στα πρώτα μας άρθρα.
 Προβάλαμε τότε και συνεχίζουμε και σήμερα να υποστηρίζουμε ότι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να ξεπεράσει η χώρα μας την Δημοσιονομική κρίση είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Δημόσιου Χρέους. Επαναδιαπραγμάτευση που ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απορρίπτουν μετά βδελυγμίας γιατί προτάσσουν προ του συμφέροντος της Χώρας και του Ελληνικού Λαού τα συμφέροντα του διεθνούς και εγχώριου Τραπεζικού Συστήματος. ... Τις τελευταίες ημέρες ο Π. Στάινμπρουκ επανήλθε στην επικαιρότητα με την δημοσίευση ενός βιβλίου με τίτλο «The Bottom Line», όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε από την άνοιξη του 2009 την κακή δημοσιονομική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας και γι’ αυτό δίσταζε να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Καταρρίπτεται έτσι άλλο ένα επιχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου. Ότι δεν γνώριζε πριν τις εκλογές την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας και ως εκ τούτου αιφνιδιάστηκε και υποχρεώθηκε να απεμπολήσει προεκλογικές θέσεις και διακηρύξεις και προσφύγει στην τριπλή επιτήρηση και στο ΔΝΤ.
Για εμάς η απάντηση στο ερώτημα αν ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας πριν τις εκλογές, είτε όχι, είναι ζήτημα που θα το λύσει η ιστορία. Το πραγματικό και κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Διότι αφού πρώτα έριξε εντελώς αναίτια την χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ (θυμίζουμε ότι η Ιρλανδία με Δημόσιο Έλλειμμα 32 % του ΑΕΠ δεν έχει προσφύγει στο ΔΝΤ), σήμερα επιμένει στην ίδια καταστροφική πολιτική και συνεχίζει να βυθίζει την χώρα στο σπιράλ θανάτου όπου ύφεση και ελλείμματα αλληλό-τροφοδοτούνται και παράγουν φτώχεια και δυστυχία. Το χειρότερο όμως είναι ότι όλη αυτή η καταστροφική οικονομική πολιτική σιγά-σιγά περιβάλλεται και υποστηρίζεται με την θεωρία της εθνικά αναγκαίας επιλογής που εφαρμόζεται για την σωτηρία της πατρίδας. Και η αυτονόητη θέση που σιγά-σιγά θα αρχίσει να αναδεικνύεται, εάν εμπεδωθεί στην κοινωνία, η θεωρία της εθνικά αναγκαίας πολιτικής που υιοθετήθηκε για να σωθεί η πατρίδα, ποια θα είναι;  Όσοι αντιδρούν και αντιστέκονται σε αυτήν την πολιτική, είναι προδότες. (απο Sibilla)  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/10/blog-post_1246.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: