Σελίδες

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

μερικά ηθικά διδάγματα από τον Θάνατο του Νίκου Λεγάκη


    {..Πως ο Αριστερός αγωνιστής - υποψήφιος του ΣΥΝ - ιατρός - πρωην διοικητής σε πόστα του ΕΣΥ, δεν εμπιστεύεται το σύστημα που και αυτός υπηρέτησε, και την κοπανάει για τα Λονδίνα ? Γιατι δεν κάθησε και αυτός στην ουρά .. στην πολύμηνη σειρά αναμονής ... για να χειρουργηθεί απο το σύστημα το οποίο και αυτός διοίκησε.. }
    ------------------------------
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=575674 >>
    "..Πέθανε χθες το βράδυ ο αγωνιστής ιατρός και υποψήφιος δήμαρχος με τη “Συμμαχία στον Πειραιά”, Νίκος Λεγάκης. Ο Νίκος Λεγάκης απεβίωσε στα 70 του χρόνια από μετεγχειρητική επιπλοκή, ύστερα από εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη { *ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ του ΛΟΝΔΙΝΟΥ !!. ]  Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε σε κοινωνικές, πολιτιστικές, οικολογικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες, με πλούσια συνδικαλιστική δράση. Ως φοιτητής της Οδοντιατρικής Σχολής υπήρξε μέλος της ΔΕΣΠΑ (Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων Πανεπιστημίου Αθηνών) την εποχή του 1-1-4 και του Κυπριακού αγώνα. Από το 1974 ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα, μέσω της ΕΙΝΑΠ. Από το 1989, όταν βρέθηκε στο Νοσοκομείο Νικαίας, πρωτοστάτησε σε όλες

    τις κινητοποιήσεις, που οδήγησαν σε μια σειρά επιτευγμάτων προς όφελος των γιατρών και τον πασχόντων, με επιστέγασμα στην αλλαγή τρόπου εφημερίας των νοσοκομείων ευθύνης Πειραιά. Το 2002 μαζί με άλλες και άλλους Πειραιώτισσες και Πειραιώτες, ίδρυσαν την αυτόνομη κίνηση «ΑΚΙΚΑΠ» και κατήλθε ως υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς. Η ΑΚΙΚΑΠ συγκέντρωσε 5.000 ψήφους και έκτοτε συνεχίζει τη δράση της. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 κατήλθε υποψήφιος δήμαρχος επικεφαλής της παράταξης «ΑΚΙΚΑΠ - Οι γειτονιές του Πειραιά» και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Ως επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο πρωτοστάτησε στις διεκδικήσεις, άσκησε ουσιαστική και τεκμηριωμένη κριτική καταθέτοντας προτάσεις. Η «Συμμαχία στον Πειραιά» τον επέλεξε και τον πρότεινε ως υποψήφιο δήμαρχο, για τρίτη συνεχή φορά, για τις δημοτικές εκλογές του 2010 στον Δήμο Πειραιά. Ο Νίκος Λεγάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καμίνια του Πειραιά. Αποφοίτησε με άριστα από το Α' Πρότυπο Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά (Ιωνίδειος σχολή). Φοίτησε στην Οδοντιατρική και μετά διετή παρακολούθηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανήλθε επάξια σε όλες τις βαθμίδες εξέλιξης μέχρι τον βαθμό του αναπληρωτή καθηγητή Χειρουργικής και υπηρέτησε επί 35 ολόκληρα χρόνια το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπηρέτησε, κατά την πολυετή σταδιοδρομία του, στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο Αθηνών, Γενικό Κρατικό Νικαίας και Αττικόν. Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας διετέλεσε διευθυντής της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής, κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της."
    αλλά...>>>
    --------------------------
    Εντέχνως η ΑΥΓΗ στο δημοσίευμα της απέφυγε να αναφέρει ΠΟΥ πέθανε ο Ιατρός και Αγωνιστής Νίκος Λεγάκης. Πέθανε στο Λονδίνο όπου πήγε να κάνει σε Νοσοκομείο του Λονδίνου μία Αγγειοχειρουργική επέμβαση. Τίποτα το παράξενο θα έλεγε κανείς. Κάθε άνθρωπος που έχει κάποια λεφτά στην άκρη (για την κακια την ώρα ) το ίδιο θα έκανε. Εξ άλλου όλοι οι επώνυμοι εκλιπόντες , από την Μερκούρη μέχρι τον Χροιστόδουλο .. στην αλλοδαπή νοσηλεύτηκαν.  ΚΑΝΕΙΣ  τους δεν εμπιστεύεται το ΕΣΥ , το εθνικό σύστημα "υγείας". Αν έχουν λεφτα πάνε και νοσηλεύονται στο εξωτερικό. Αλλήμονο σε εμάς .. τους μη έχοντες. 

    Οταν όμως ο νοσηλευόμενος , δεν είναι μόνο επώνυμος αλλά και αγωνιστής της Αριστεράς, ενεργό πολιτικό πρόσωπο .. μάλιστα δε έχει περάσει από όλες σχεδόν της βαθμίδες του συστήματος υγείας... ακόμα και σαν Διευθυντής της Παν/κης κλινικής του Κρατικού Νίκαιας.. τότε το θέμα παίρνει  άλλες προεκτάσεις και δημιουργεί άλλους συνειρμούς.  Πως ο Αριστερός αγωνιστής - υποψήφιος του ΣΥΝ - ιατρός - πρωην διοικητής σε πόστα του ΕΣΥ, δεν εμπιστεύεται το σύστημα που και αυτός υπηρέτησε, και την κοπανάει για τα Λονδίνα ? Γιατι δεν κάθησε και αυτός στην ουρά .. στην πολύμηνη σειρά αναμονής ... για να χειρουργηθεί απο το σύστημα το οποίο και αυτός διοίκησε.. 
    Αυτά είναι μερικά θέματα που προέβλεψε ο αρθρογράφος της Αυγής και εντέχνως "ΞΕΧΑΣΕ' να αναφέρει στην δημοσίευση ότι ο Ν. Λεγάκης εξέπνευσε στα χέρια του Αγγλικου συστήματος υγεία στο Λονδίνο.. {* την πληροφορία για το λονδίνο στην παρένθεση την προσθεσα εγω..}

    4 σχόλια:

    ΕΣΥ είπε...

    Δεν ξέρω γιατί η ΑΥΓΗ «ξέχασε» να αναφέρει ότι ο Λεγάκης πέθανε στο Λονδίνο. Πιθανό, όπως υπονοεί και ο «gar», να το έκανε για πολιτικούς λόγους. Εκείνο που είναι μάλλον σίγουρο, είναι ότι για πολιτικούς λόγους κρίνει μετά θάνατον έναν άνθρωπο και ο κ. «gar». Αλλά, εκτός από τη μικροπρέπεια, δε βλέπω να βγαίνει και κανένα πολιτικό όφελος. Η ΑΥΓΗ θα μπορούσε κάλλιστα να απαντήσει, όπως γίνεται συνήθως, ότι «η περίπτωση Λεγάκη είναι μια άτυχη εξαίρεση στον κανόνα και όλοι οι άλλοι γιατροί-οπαδοί του ΣΥΝ προτιμούν να πεθάνουν στα χέρια του δοξασμένου ΕΣΥ». Άνθρακες ο θησαυρός, λοιπόν, κ. «gar».

    arpakola είπε...

    βασικα δεν κρίνεται ο εκλιπών, αλλά οι συντακτες της Αυγής. Σε προσωπικο επίπεδο έκανε ο άνθρωπος (όπως λέω εξ άλλου) ότι θα έκανε οποιοσδήποτε είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει στο εξωτερικό και να μη καθεται να περιμενει την σειρα του στο ΕΣΥ. Η υπόθεση Λεγάκη δεν αφορά τόσο τον ίδιο ουτε τον μειώνει. Απλα καταδεικνύει:
    1. Οτι και οι "τιμιοι" άνθρωποι που διαχειρίζονται το ΕΣΥ ακόμα και οι γιατροί του, δεν το εμπιστεύονται.

    2. Οτι οι συντάκτες της Αυγής σκοπίμως παρέλειψαν κάτι που υπέθεσαν ότι θα τους δημιουργούσε το λιγότερο αμηχανία.. Δεν αποδέχομαι την τυχαία παράληψη, διότι το ότι πέθανε στο Λονδίνο το αναφέρουν ΟΛΑ τα άλλα μέσα .. καθεστωτικά και μη..

    Κατα τα άλλα η σειρα αναμονής και για απλές εξαιτασεις στο ΕΣΥ είναι από μερικές εβδομάδες μέχρι μερικούς μήνες.. (δεν μιλάω για εγχειρήσεις κτλ..)

    Ανώνυμος είπε...

    Πολύ απλά πήγε στο Λονδίνο, γιατί κανείς γιατρός δεν τον αναλάμαβνε στην Ελλάδα (εκ των υστέρων αποδυκνύεται οτι είχαν δίκοι) . Η επέμβαση ήταν ιδιαίτερα λεπτή και επικίνδυνη και στην Ελλάδα δεν υπάρχει η ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία.

    Ανώνυμος είπε...

    αρα το ζήτημα είναι ότι πρέπει να έχεις τον "παρά" για την σκαπουλάρης αμα σου κάτσει η στραβή. Ολοι το ίδιο πραμα λέμε με άλλα λόγια..